Ana sayfa Dizi Haberleri atv’de Kuruluş Osman hep birinci ama eski gücünden çok geriye düştü!

atv’de Kuruluş Osman hep birinci ama eski gücünden çok geriye düştü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında Çarşamba akşamları yayınlanmakta olan Kuruluş Osman dizisi, son 3 sezona adeta damgasını vuran yapım oldu. Çarşamba rekabetinde tüm rakiplerine büyük sıkıntı yaşatan atv dizisi, daima reytinglerde zirvede yer almakta. Burak Özçivit’in başrolünde yer aldığı Kuruluş Osman’ın bu reyting başarısı hep konuşuldu ve takdirle karşılandı.

Hatta Kuruluş Osman dizisi sezon boyunca en yüksek reytingleri alan, en uzun süre yüksek reytinglerle yoluna devam ederek bir süreklilik sağlamıştı. Çift haneli reyting oranları ile geçen onlarca bölümden sonra Kuruluş Osman dizisinin dördüncü sezondaki gidişatı, eski sezonlara göre biraz sıkıntılı gözüküyor.

Daha önce çift haneli reytingler almasına alıştığımız, sezonun en başarılı projesi olmayı daima başaran Kuruluş Osman’ın son yayınlanan bölümlerinde birincilikler gelmiş olsa bile, reyting oranları eskiye göre bir hayli geride.

atv'de Kuruluş Osman hep birinci ama eski gücünden çok geriye düştü! 7

Çift haneli reytinglerde uzaklaşan dizinin 102. bölümünün AB kategorisinde bugüne kadar ki en düşük oranlardan birisini elde ettiğini biliyor musunuz? Geçtiğimiz sezonlarda tüm izleyici gruplarında haftanın belki de sezonun en iyi reytingleri geliyordu.

Yenilenen hikaye, dekorlar ve yeni oyuncular ile birlikte Kuruluş Osman dizisine büyük bir yatırım yapıldı. Fakat reyting sonuçları bu görkemli geri dönüşe rağmen, eski sezonları aratmaya başladı.

Gecenin Ucunda, Tuzak, Hayat Bugün, O Kız gibi dört etkili dram dizisinin de yayınlanıyor olmasının bunda önemli bir etkisi var. Fox TV’nin Bir Peri Masalı dizisi de çarşamba rekabetinde yer alıyor ama reyting durumu pek parlak değil.

Kuruluş Osman dizisinin dördüncü sezonunda artık en iyi reytingleri en istikrarlı şekilde alan dizi unvanı da gitti. Artık bu unvanı Gönül Dağı dizisi taşıyor. Gönül Dağı’nı bu konuda sıkıştıran tek yapım ise Yalı Çapkını olarak gözüküyor.