Ana sayfa Dizi Haberleri Avlu dizisinin geleceği, en çok eleştirilen konuya bağlı!

Avlu dizisinin geleceği, en çok eleştirilen konuya bağlı!

tarafından ker_def

Star TV ekranlarında Perşembe akşamları izleyici ile buluşan Avlu dizisi, 2. sezonda da sert sahneleri ile dikkat çekiyor.

Dizideki şiddet sahneleri RTÜK tarafından cezalandırıldı. Ancak bu sahneler olmazsa zaten dizinin de çok fazla anlamı kalmayacak. RTÜK ceza vermeye devam edebilir ama şiddet sahnelerinin azalması pek beklenmemeli.

Çünkü Avlu’nun geleceği biraz da psikopatlığın derecesine bağlı. Dizinin psikopat sayısında 2. sezonda artış var. Nergis Öztürk’ün başarıyla canlandırdığı Zerrin karakteri bu noktada öne çıkmaya başladı.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, Avlu dizisindeki bu psikopatlık gerçeğini kaleme aldı:

AVLU’NUN GELECEĞİ PSİKOPATLIĞA BAĞLI

Avustralya dizisi Wentworth’un yasal uyarlaması olan ‘Avlu’, ilk günden itibaren sergilediği hapishane atmosferiyle dikkatleri üstüne çeken bir dizi.

İzleyicisini, Kudret’in kötülükleriyle çoğaltmayı hedefleyen senaryonun özü kötülüğün nasıl doğduğunu, iyi insanın dönüşümünü yansıtmak üstüne. Bunun için de bir tetikleyici lazımdı ki, dizinin birinci sezonda bize sunduğu ekstra psikopat Alp oldu.

Lakin Deniz’in Kudret’i hacamat etmesiyle yeni sezona yepyeni psikopatlıklar için kapı aralayan dizi, annesinden daha beter bir karakter olduğunu Deniz’in kızını öldürerek ortaya koyan Alp’le yetinmedi. Yanı sıra psikopatlığın dibine vuracağını yürüyüşü ve tipiyle hissettiren Zerrin’i de müdür olarak Avlu’ya getirdi.

Avlu dizisinin geleceği, en çok eleştirilen konuya bağlı! 7

Şimdi işler tam kıvamında. Sadece mahkumlarla değil emrinde çalışanlarla da uğraşan Zerrin, obsesif takıntısının ötesinde aşka-mutluluğa tahammülsüz biri olduğunu layıkıyla gösterip akışa tat katmakta. Keza Alp’in Deniz’in başına musallat ettiği yeni mahkûmlar da farklı psikopatlık örnekleri sergileyecektir.

Öte yandan dizinin yoğun şiddet içerdiği eleştirilerine maruz kaldığı da muhakkak. Dolayısıyla ‘Avlu’nun geleceği her şekilde psikopatlığa bağlı diyebiliriz rahatlıkla.