Ana sayfa Dizi Haberleri Ay Yapım’dan çok konuşulacak proje! Dünyaca ünlü dizinin uyarlamasından sonra bir sürpriz daha!

Ay Yapım’dan çok konuşulacak proje! Dünyaca ünlü dizinin uyarlamasından sonra bir sürpriz daha!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dizi ve sinema sektöründe pek çok başarılı yapıma imza atan Ay Yapım, projelerine ara vermeden devam ediyor. Yeni sezonda da yine yeni projeleriyle konuşulacak olan Ay Yapım’ın çok ses getirmesi beklenen yeni projelerin hazırlığında olduğu şeklinde kimi kulis bilgileri dikkatleri çekiyor.

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da Ay Yapım’ın Türkiye’nin en başarılı yapım şirketlerinden birisi olarak, yine iddialı iki projeye hazırlandığı konuşuluyor. Evimiz Hollywood’da ve The Sopranos dizilerinin Türkiye uyarlamalarını çekmeye hazırlandığı bir süredir gündemde Ay Yapım’ın…

Bu iki projesi ile zaten yeni sezonda ekranın en çok konuşulacak yapımlarına imza atmaya hazırlandığı gündeme geliyordu. Son olarak bir başka projesinin daha olduğu yakın zamanda sosyal medyada konuşulmaya başlandı. Televizyon Dünyası isimli twitter hesabından verilen bilgilere göre Ay Yapım, Türkiye’nin en ünlü isimlerinden birinin hayatını çekmeye hazırlanıyor!

Kerem Çatay tarafından 2005 yılında kurulan ve ünü Türkiye sınırlarını aşan pek çok dizi ve filme imza atan Ay Yapım’ın bu kez Türkiye’nin ünlü ses sanatçısı Tanju Okan’ın hayatını çekmek için hazırlıklara başladığı konuşuluyor.

1996 yılında hayatını kaybeden şarkıcı, müzisyen ve sinema oyuncusu Tanju Okan’ın hayatının film/dizi haklarını aan Ay Yapım’ın Tanju Okan’ın hayatını dizi mi yoksa film mi yapacağı henüz belli değil.

Ay Yapım'dan çok konuşulacak proje! Dünyaca ünlü dizinin uyarlamasından sonra bir sürpriz daha! 7

1938 yılında İzmir’in Tire ilçesinde dünyaya gelen Tanju Okan’ın ilk plağı Kundurama Kum Doldu, 1965 yılında yayınlandı. Sinema filmlerinde de rol alan Tanju Okan, 1960’ların sonunda Türkiye’de plak yapmaya başlayan Fransız sanatçı Patricia Carli’nin dikkatini çekti ve Fransa’ya gidip Fransızca kayıtlar yaptı.

Koy koy koy, Kadınım, Öyle Sarhoş Olsam ki gibi unutulmaz parçalara imza atan Tanju Okan özellikle son yıllarında alkol problemiyle mücadele etti. 1995 yılının Aralık ayının sonlarına doğru kangren olma tehlikesi yaşayan sanatçının sol bacağı diz üzerinden kesildi, 1996 yılında da hayatını kaybetti. Fırtınalı hayatı ve kalplere dokunan romantik şarkılarıyla tanınan Tanju Okan’ı film ya da dizide kimin canlandıracağı şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

Bu arada Ay Yapım’ın, tüm zamanların en iyi dizilerinden biri olarak kabul edilen The Sopranos’u da Türkiye’ye uyarlamak üzere harekete geçtiği öğrenilmişti. Bir Amerikan-İtalyan mafya ailesinin hayatını anlatan dizinin ana karakteri Tony Soprano’yu canlandıracak isim henüz belli olmazken, psikiyatristi Dr. Jennifer Melfi için Özge Özpirinçci’nin adının geçtiği belirtiliyor.