Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bekleyiş sona erdi! Disney Plus Türkiye’deki yayınına bugün başlıyor!

Bekleyiş sona erdi! Disney Plus Türkiye’deki yayınına bugün başlıyor!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Haftalardır çok iddialı tanıtımları yapılan ve izleyicinin karşısına bomba gibi yapımlarla çıkmaya hazırlanan Disney Plus dijital platformu 14 Haziran’da 42 ülke ile birlikte aynı anda Türkiye’de de yayına başladı.

Türkiye pazarını hızlı bir giriş yapan ve agresif bir süreç ile ilerleyen platform, son dönemin en çok konuşulan, en dikkat çeken, en başarılı isimlerini bir bir bünyesinde topladı.

Aralarından Halit Ergenç, Demet Özdemir, Pınar Deniz, Aras Bulut İynemli, Engin Akyürek, İrem Helvacıoğlu, Kerem Bürsin, Can Yaman, Hande Erçel, Demet Özdemir gibi pek çok oyuncu ile anlaşmalarını yapan platform, aynı zamanda pek çok yapımcı ve senarist ile de anlaştı.

Disney Plus ‘da yayınlanacak ilk Türk yapımı dizi ise Engin Akyürek’li Kaçış dizisi. Tanıtımlaryla çok ses getiren dizi 14 Haziran’dan itibaren yayında olacak. Büyük heyecanla beklenen ve çok farklı bir hikayeyi anlatan Kaçış’da Engin Akyürek ile birlikte İrem Helvacıoğlu başrolü paylaşıyor.

Bekleyiş sona erdi! Disney Plus Türkiye'deki yayınına bugün başlıyor! 7

Yapımcılığını O3 Medya ve Same Film’in üstlendiği, hikayesini Engin Akyürek’in kaleme aldığı, senaryosunu Ali Doğançay’ın yazdığı ve yönetmen koltuğunda Yağız Alp Akaydın’ın oturduğu dizide Ezidi kadınların Ortadoğu’da yaşadığı zulüm aktarılıyor.

Sınır ötesine gizlice geçen bir grup gazetecinin baskın sonucu radikal terör örgütünün eline düşmeleri, sonrasında yaşadıkları dramları, değişimleri ve kaçış hikayeleri ile izleyenleri derinden etkileyecek dizideEngin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu’va Aziz Çapkurt, Onur Bay, Leyla Tanlar, Aras Aydın, Levent Ülgen gibi birçok başarılı isim eşlik ediyor.

Öte yandan  Türkiye’de en büyük abone sayısına sahip olan Netflix’e de ciddi bir rakip olmaya hazırlanan Disney Plus, rakibi Netflix’ten farklı olarak bir dizinin tüm bölümlerini aynı anda yayınlamayacak. Onun yerine her hafta yeni bir bölüm paylaşacak. Dolayısıyla diziyi çok merak eden izleyicilerin ilk bölümden sonrasını izlemek için beklemesi gerekecek.