Ana sayfa Ayak Sağlığı Bisikletçiler Neden Ortopedik Tabanlık Kullanmalıdır?

Bisikletçiler Neden Ortopedik Tabanlık Kullanmalıdır?

tarafından necati

Bisiklette güç ve kontrolünüzü, ayaklarınız ve pedallar arasındaki etkileşimin ne kadar doğal, güçlü ve doğru olduğu belirler. Kişiye özel ortopedik tabanlıklar bisiklet sürüşü esnasında bir yandan kan dolaşımınızın sağlıklı ve ayaklarınızın rahat olmasını sağlarken, diğer yandan daha iyi güç transferi ve verimlilik için ayaklarınızı düzgün biçimde destekler.

Bisiklet sürerken, dakikada 80-100 kez pedal çevirirsiniz. Her pedal indirişinizde desteklenmeyen ayak kemeri çökerek güç transferi ve verimliliği düşürür. Kalça ve dizler içe doğru dönerek vücut formunun kötü olmasına, sırt ağrısına, güç ve performans kaybına sebep olur. Bu durum, saatte 4.000 ile 6.000’den fazla pedal vuruşunda, ayak bileklerinde, dizlerde ve kalçada yinelenen strese, ağrıya, yorgunluğa ve eklemlerin erken aşınmasına neden olur. Pedal kilitleri enerji transferini artıran sert bir platform oluşturur. Ne yazık ki, bu sertlik ayakları içe doğru daha fazla zorlayabilir, uzun mesafede ayağın ağrımasına veya uyuşmasına yol açabilir.

Uzun yıllar boyunca, sağlıklı ve verimli sürüşleriniz için muhakkak kişiye özel şekillendirilen ortopedik tabanlıkları kullanınız.