Ana sayfa Dizi Haberleri Bomba gibi projeleri arka arkaya sıralayan Ay Yapım, büyük bir ustanın hayatını çekecek!

Bomba gibi projeleri arka arkaya sıralayan Ay Yapım, büyük bir ustanın hayatını çekecek!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’nin en başarılı yapım şirketlerinden biri olan Ay Yapım, bomba gibi projeleri arka arkaya sıralıyor. Evimiz Hollywood’da ve The Sopranos dizilerinin Türkiye uyarlamalarını çekmeye hazırlanan Ay Yapım, Türkiye’nin en ünlü isimlerinden birinin hayatını çekecek.

2005 yılında kurulan ve bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinde yayınlanmış birbirinden unutulmaz diziye ve filme imza atan Ay Yapım büyük atakta. Kerem Çatay tarafından kurulan Ay Yapım’ın, Türkiye’nin en ünlü ses sanatçılarından Tanju Okan’ın hayatını çekmeye hazırlandığı öğrenildi.

Twitter’da dizi yorumları yapan Televizyon Dünyası hesabının verdiği bilgiye göre Ay Yapım, şarkıcı, müzisyen ve sinema oyuncusu Tanju Okan’ın hayatının film/dizi haklarını aldı. Ay Yapım’ın Tanju Okan’ın hayatını dizi mi yoksa film mi yapacağı henüz belli değil.

Bomba gibi projeleri arka arkaya sıralayan Ay Yapım, büyük bir ustanın hayatını çekecek! 7

1938 yılında İzmir’in Tire ilçesinde dünyaya gelen Tanju Okan’ın ilk plağı Kundurama Kum Doldu, 1965 yılında yayınlandı. Sinema filmlerinde de rol alan Tanju Okan, 1960’ların sonunda Türkiye’de plak yapmaya başlayan Fransız sanatçı Patricia Carli’nin dikkatini çekti ve Fransa’ya gidip Fransızca kayıtlar yaptı.

Koy koy koy, Kadınım, Öyle Sarhoş Olsam ki gibi unutulmaz parçalara imza atan Tanju Okan özellikle son yıllarında alkol problemiyle mücadele etti. 1995 yılının Aralık ayının sonlarına doğru kangren olma tehlikesi yaşayan sanatçının sol bacağı diz üzerinden kesildi, 1996 yılında da hayatını kaybetti. Fırtınalı hayatı ve kalplere dokunan romantik şarkılarıyla tanınan Tanju Okan’ı film ya da dizide kimin canlandıracağı şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

Bu arada Ay Yapım’ın, tüm zamanların en iyi dizilerinden biri olarak kabul edilen The Sopranos’u da Türkiye’ye uyarlamak üzere harekete geçtiği öğrenilmişti. Bir Amerikan-İtalyan mafya ailesinin hayatını anlatan dizinin ana karakteri Tony Soprano’yu canlandıracak isim henüz belli olmazken, psikiyatristi Dr. Jennifer Melfi için Özge Özpirinçci’nin adının geçtiği belirtiliyor.