Ana sayfa Dizi Haberleri Çağatay Ulusoy’lu Yeşilçam dizisinin yapımcısından yine bomba gibi bir proje geliyor!

Çağatay Ulusoy’lu Yeşilçam dizisinin yapımcısından yine bomba gibi bir proje geliyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Başrolünde Çağatay Ulusoy’un yer aldığı Yeşilçam dizisi, BluTV’nin son dönemlerde ekrana getirdiği en başarılı yapımlardan biri olmuştu. Yeşilçam’ın yapımcısından şimdi yeni bir dizi geliyor. Senarist Levent Cantek, Otello Kamil isimli dizi için çalışmalara başladığını açıkladı.

Yeşilçam dizisinin yapımcısı Sunset Film, yine bir dönem dizisine imza atmaya hazırlanıyor. Otello Kamil isimli dizinin ilk duyurusu aslında aylar önce yapılmış ancak bir daha ses çıkmamıştı. Daha önce Halka dizisinin senaryosuna imza atan yazar Levent Cantek, Otello Kamil için çalışmalara başladığını duyurdu.

Otello Kamil isimli yeni dizi, 1887 – 1934 yılları arasında yaşayan tiyatrocu Kamil Rıza Beyin hikayesini anlatacak. Oyuncu, yaşadığı dönemde ünlü İngiliz yazar Shakespeare’in Othello isimli oyununu çok sık oynaması nedeniyle bu lakabı almıştır… Meşrutiyet döneminden sonra oyunculuk yapmaya başlayan Kamil Rıza Bey, performansı ile büyük ilgi gören Othello oyununu Türkiye’ye tanıtan bir isim olarak öne çıktı.

Çağatay Ulusoy’lu Yeşilçam dizisinin yapımcısından yine bomba gibi bir proje geliyor! 7

Ekonomik sıkıntılar çeken, sigara ve içki düşkünlüğü nedeniyle de sağlığı bozulan Kamil Rıza Bey’in Reyno hastalığı nedeniyle iki bacağı da kesilmek zorunda kalmıştı. Oyuncu, 1934 yılında vefat etmişti.

Otello Kamil dizisinde Kamil Rıza’yı canlandıracak isim henüz belli değil. Ancak yeni dizi için Yeşilçam’da olduğu gibi çok güçlü bir oyuncu kadrosunun kurulması planlanıyor.

Sekiz bölümden oluşması planlanın dizinin çekimleri üç ay sürecek. Dizinin hikayesi 1924-34 yılları arasında geçecek. Dolayısıyla izleyiciyi yine yüksek bütçeli bir dönem dizisi bekliyor. Netflix’te yayınlanacak dizinin çekimlerine senaryo tamamlandığında başlanacak. Bu arada oyuncu kadrosu oluşturulacak.