Ana sayfa Dizi Haberleri Cahide Sonku’nun hayatını anlatan dizide büyük gelişme!

Cahide Sonku’nun hayatını anlatan dizide büyük gelişme!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Türk sinemasının ilk kadın yıldızı olan ve ilk kadın yönetmen olarak da bilinen Cahide Sonku’nun hayatını anlatan bir dizi yapılması gündemde.Bir süredir BKM’nin bu projeyi gerçekleştirmek için çalıştığı ortaya çıktı.

Daha önce başka yapım şirketleri de böyle bir projeyi gündeme getirmiş ama sonuç alınamamıştı. 1989 yılında ise TRT1 ekranında Cahide Sonku’yu anlatan mini bir dizi yapılmıştı. 5 bölümlük TRT1 dizisinde başrollerde Rutkay Aziz, Hale Soygazi ve Uğur Polat yer almıştı.

Şimdi de Cahide Sonku’nun hayatının günümüz koşullarında çok daha farklı şekilde ele alınacağı bir projenin hazırlıkları var. Konuyla ilgili köşesinde çeşitli bilgiler sunan Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, yapımcı Necati Akpınar’ın Netflix ile görüştüğü haberini de verdi.

İşte Sina Koloğlu’nun yazısı: “Cahide Sonku’nun hayatını anlatan bir dizi Netflix’e çekilecek demiştim. BKM’nin bir yerde her şeyi sevgili Necati Akpınar ile konuştum. Netflix ile görüşmelerin olduğunu öte yandan senaryo çalışmalarına başlanacağını söyledi. En az altı aylık bir süreden sonra oyuncu seçiminin gündeme gelebileceğini de belirtti. Bu arada Ziya Öztan’ın ‘Cahide’ dizisini unutmuşum, bir okurum uyardı. ”

Cahide Sonku, 27 Aralık 1919 tarihinde Yemen’in Sana şehrinde dünyaya geldi. 18 Mart 1981’de İstanbul’da yaşamını yitiren Sonku’nun gerçek ismi ise Cahide Serap’tır… Türk sinema ve tiyatro oyuncusu olan Sonku aynı zamanda ilk kadın film yönetmeni unvanına da sahip.