Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Ceyda Ateş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Ceyda Ateş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Ceyda Ateş, 10 Ekim 1988 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Ceyda Ateş
Doğum Tarihi: 10 Ekim 1988
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.61 m.
Kilosu:   52 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Yeşil
Eşi: Buğra Toplusoy
Kardeşleri: Seda Ateş, Uğurcan Ateş
Instagram: https://www.instagram.com/ceydatesofficial/
Evcil Hayvanları: Köpekleri Dünyam ve Minik

Ceyda Ateş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Karadenizli bir ailenin kızı.  Aslen Ordulu, İstanbul’da doğup büyüdü. Babası banyo inşaat işleri yapıyor, annesi ev kadını, biri erkek, diğeri kız iki kardeşi var. 2018 yılında Buğra Toplusoy ile Miami’de dünya evine girdi.

Çocukluk yılları: 5 yaşındayken keşfediliyor. 6 yaşında ilk rolünü kapıp set mesaisine başlıyor. O günden beri boş geçirdiği bir yıl olmamış. “İlk dizimde rol aldığımda 6 yaşındaydım. Özellikle psikolojik olarak çok yorulduğum zamanlar oldu ama bu işin faydalarını da gördüm. Mesela kendi ayaklarım üzerinde durmayı öğrendim. Özgüvenim yükseldi. Okulla ilişkim zorluklarla doluydu. Çünkü sürekli sette bulunmam gerekiyordu. Bir yandan da tiyatro eğitimi alıyordum. Zorlu bir süreçti ama bu tempoya alıştım, hatta zamanla sevdim. Mutluydum yani.”

Eğitim hayatı:  Barış Manço Kültür Merkezi’nde Tiyatro eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: 5 yaşındayken katıldığı bir güzellik yarışması hayatının akışını değiştirdi. “Babam anneme bir müşterisinin beni çok beğendiğini, fotoğraflarımı güzellik yarışmasına göndermek istediğini, ona ‘Hayır’ dediğini anlatıyor. Ama fotoğraflarım bir şekilde yarışma jürisine yollanıyor. Sanırım burada ilahi güçler devreye giriyor ya da kaderin rotasını keskinleştirdiği yer, ne dersen de. Yarışmadan aranıp da babam fotoğraflarımın yollandığını öğrenince “5000 çocuk arasından benim kızımı mı seçecekler, nasıl olsa bizim kız birinci olmaz” diye düşünüyor ve yarışma günü o podyuma çıkmama izin veriyor. Ben o gün birinci oldum.” Sonra dizilerde rol almaya başladım. Okuldan çıkıp eve gelince önce senaryo ezberi yapardım. Sonra her yıl yeni bir dizi oldu. Hiç ara vermedim.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 1995 yılında ‘Çiçek Taksi’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Üvey Baba’ dizisinde canlandırdığı ‘Hatice’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Hırslı, inatçı, özgüveni yüksek, özel hayatında doğallıktan yana.

Kişisel gelişim: Boş durmayı sevmiyor. Eşinin işinden dolayı bir süredir Amerika’da yaşıyor ve oyunculukla ilgili kendini geliştirmeye devam ediyor.  “Oyuncu koçum Rodney Rowland’dan dersler alıyorum. Resim çizip, tablolar yapıyorum. İleride mutlaka bir sergi açmak istiyorum. Profesyonel at biniciliğim var ve Amerika’da da binmeye başladım. Hedefim oradan lisans almak. Şu ara onun peşindeyim. Zaten hayatımda hep spor var. Eşim Buğra ile yeni yerler keşfediyoruz, geziyoruz.”

Sosyal: Çocukluğundan itibaren hep eğitimler ve sosyal aktiviteler ile iç içe.  Tiyatro okudu, bale eğitimi aldı, 10 yıl bale yaptı. “Farklı uğraşlarla oyunculuğumu besliyorum. Yağlı boya yapıyorum. Buz pateni yapıyorum ve profesyonel biniciyim. Yabancı dil eğitimim hep oldu hayatımda. Yurtdışına gidip yeni yerler görmeyi severim. Günlük hayatın stresinden kurtulmak için meditasyon yaparım. Özetle iş harici her anımı dolu dolu geçirmeyi seviyorum.”

Düşünce yapısı: İleriye dönük planlar yapsa da daha çok anın tadını çıkarmayı tercih ediyor. Günlük hayatında doğallıktan yana. “Bence bir insanı çekici yapan şeyler bilgisi, kendini geliştirmiş olması, konuşmasını, nerede nasıl davranması gerektiğini bilmesi, etrafında saygı uyandıran biri olması… Kendine ve tüm canlılara saygı duyması, merhametinin olması çok önemli. Bir insanda bunlar yoksa geri kalanların hiçbiri çok da önemli değil bence. Günlük hayatımda sade, makyajsız ve sporumdur. Çekim dışında kimse bana makyaj yaptıramaz, sevmem. Yaşımın gerektiği gibi cıvıl cıvıl bir Ceyda’yım.”

Ceyda Ateş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sette nasıl birisi? Disiplinli ve başarılı olduğu için tercih edildiğini düşünüyor.  “Yaptığım işi görüyorlar ve tercih ediyorlar. Ben işimi çok iyi yaptığıma inanıyorum. Çok disiplinliyimdir. Sette kime sorarsanız sorun, işime çok bağlı olduğumu söyler.

Mutluluk kaynağı: Bugüne kadar rol aldığı yapımlar ve canlandırdığı karakterlerden mutluluk duyuyor. “Hem kötüyü hem iyiyi oynadım. İkisinde de insanlar tarafından takdir edildim. Merdivenleri adım adım, yavaş yavaş çıkmayı seven bir insanım. Şu ana kadar pek çok dizim var. Kendi yaş grubumdaki oyuncular arasında ‘Oyuncuyum’ diye gezebilirim. Ancak bunu yapmıyorum. Hep bir şeyler öğreniyorum. Daha öğrenmem gereken çok şey var.”

İlk sinema filmi: Faruk Aksoy/ Çılgın Dersane Kampt

Aşka bakışı: “Aşk hayatımda olması gerektiği yerde. Ne çok yukarıda ne de çok dipte. Sıralarsak 1.ailem, 2. işim, 3. aşk.”

Hayata bakışı: Hayatında  ‘olmazsa olmaz’ dedikleri; ailesi, köpekleri, işi ve değerleri. “Bence insan kendine ulaşılabilir hedefler koyarsa ya da zaten istekleri ulaşılabilir hedeflerse başarılarından tatmin olabilir. Ama tabii ki o hedefleri sürekli yenilemek kaydıyla. Ben kendi hayatımda, koyduğum hedeflere birçok kez ulaştım ve mutluyum bu anlamda. Ama yol uzun. Daha çok hedef var.”

İş hayatına bakışı: Güzelliğinizi avantaj olarak görmüyor. “Yeteneğim olmasaydı buraya kadar gelemezdim. Ekranda göze hoş gelmek elbette çok önemli ama güzellik geçicidir. İki projede insanlar o güzelliğe doyar ve biter. Benim için önemli olan oynadığım oyunu, karakterimdeki duyguyu insanlara geçirmektir. Ağaç da güzel ama sonbaharda yapraklarını döker. Ben böyle olmadım. Her zaman oyunculuğumu göstermek istedim ve öyle de yapacağım. Önce projeye bakarım, katı kurallarım yok ancak öpüşme ve sevişme sahneleri de belli bir düzeyde olduğu sürece yapılabilir. Sınırı aşarsa, zaten yapmam.”

Kariyer planı: Bulunduğu noktadan memnun, emin adımlarla ilerlemeye devam etmeyi planlıyor. “Şu anda bulunduğum noktaya kendi emeğimle geldim. İyi projelerde yer alarak merdivenleri yavaş yavaş çıkmayı tercih ettim ve çıkıyorum. Bir anda parlayıp düşmektense emin adımlarla çıkmak benim tercihimdir. Bulunduğum noktadan memnunum. Oyunculuğumu daha ileri seviyeye taşımak için de gerekli adımları atmaya devam edeceğim. Bundan sonra komedi yapmayı çok isterim. Ama onun dışında düşününce beni çok heyecanlandıran, hayal etmemi sağlayan bir sürü rol var tabii.”

Ceyda Ateş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Gelecek Hayali: Hayalleri yurt dışında bir şeyler yapmak ve bunun için uğraşıyor. Diğer hayali ise şizofren bir kızı veya at üstünde savaşan mitolojik bir kadın savaşçıyı canlandırmak.

Kimlere hayranlık duyar? Beren Saat ve Kenan İmirzalıoğlu’nun oyunculuklarını beğeniyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019/2020 – Çocuk / Şule Karasu
2016/2017 – O Hayat Benim / Cemre
2015 – Tutar mı Tutar /Süreya
2015 – Gamsız Hayat /Ela
2014 – Çırağan Baskını /Elektra/Meryem
2014/2015 – Yılanların Öcü /Zahide
2013 – Firuze /Suzan
2012 – Evlerden Biri /Nursen
2012- Böyle Bitmesin/ Derya
2011 /2012 – Adını Feriha Koydum / Hande Gezgin
2010 – Yer Gök Aşk /Betül
2010 – Kavak Yelleri /Leyla
2009 – Elveda Rumeli/Pembe
2008 – Hayat Güzeldir /Pınar Bahtiyar
2008  – Doludizgin Yıllar /Pelin
2007 – Yalan Dünya /Yeliz
2006 – Karagümrük Yanıyor /Petek
2006 – Ahh İstanbul
2005 – Beşinci Boyut /Gökçe
2005 – Aşk Oyunu /Feride
2004 – Gizli Dünyalar
2004 – Cennet Mahallesi /Dicle/ Komiserin Kızı
2004 – Büyük Buluşma
2003 /2004– Hayat Bilgisi /Sude
2003 – Gurbet Kadını /Merve
2002 – Yarım Elma /Beren
2002 – Bulut Bey
2002 – Tatlı Hayat /Elena Gül
2001 – Dünya Varmış
1998– Üvey Baba / Hatice
2000 – Hayat Bağları
1997– Küçük İbo /Elmas
1998 – Erguvan Yılları
1995 – Çiçek Taksi /Aslı

SİNEMA FİLMLERİ

2016- Hasret Bitti

2016- Sol Şerit / Rüya

2015 – Adana İşi / Zeynep

2014 – Gulyabani /Duygu

2013 – Aşk Ağlatır /Lale

2008 – Çılgın Dersane Kampta /Esra

2007- Kabuslar Evi: Bir Kış Masalı (TV Filmi)

2006 – Gülcü Baba (TV Filmi)

2005- Aşk Oyunu/ Feride  (TV Filmi)

2005 – Algül ve Akgül / Gülcü Baba (TV Filmi)

ÖDÜLLERİ

2014- 32. Aksaray Ihlara Kültür Turizm ve Sanat Festivali/Umut Veren Genç Oyuncu

2014- Gelişim Üniversitesi Medya Ödülleri/Yılın En İyi Kadın Oyuncusu