Ana sayfa Dizi Haberleri Dizi setinde Korona şoku! Aşk 101’den sonra Yeni Hayat’ın da çekimleri durduruldu!

Dizi setinde Korona şoku! Aşk 101’den sonra Yeni Hayat’ın da çekimleri durduruldu!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Tüm dünyada yaşanan Korona virüs salgını nedeniyle yaşanan panik bu kez dizi setlerine de sıçradı! Mart ayında çekimleri durdurulan dizilerin çalışmalarına bir kaç ay sonra başlamıştı. Pek çoğu sezon finaline giren dizilerin oyuncuları, tatilden dönüp setlere gittiler.

Şimdilerde çekimler sürerken gelen Korona Virüs’e yakalanan oyuncuların ortaya çıkmasıyla setler durmaya başladı! Geçtiğimiz günlerde Netflix’te yayınlanan ve yeni sezonda ismi Aşk 102 olarak geçen Aşk 101 dizisinin oyuncularından 3 kişinin hastalığa yakalandığı öğrenilmişti.

Kubilay Aka, Alina Boz ve İpek Filiz Yazıcı’nın Kovid-19 testlerinin pozitif çıkmasıyla dizinin çekimleri durdurulmuştu. Ancak İpek Filiz Yazıcı, aynı zamanda Kanal’de geçtiğimiz hafta ilk bölümü yayınlanan Yeni Hayat dizisinde de rol alıyor. Serkan Çayoğlu, Tayanç Ayaydın, Nilperi Şahinkaya ve Melisa Aslı Pamuk’un oynadıkları dizinin çekimleri de durduruldu.

Dizi setinde Korona şoku! Aşk 101'den sonra Yeni Hayat'ın da çekimleri durduruldu! 7
İpek Filiz Yazıcı

Yapımcı firma sete 2 gün ara verildiğini belirterek konunun Sağlık Bakanlığı’na bildirildiğini ve tüm ekip ile oyunculara da PCR testi yapılacağını belirterek şu açıklamayı yayınladı:

Oyuncumuz İpek Filiz Yazıcı’yla en son beraber çalıştığımız cumartesi günü bildiğiniz gibi bütün ekibe Kovid testi yapılmıştı ve İpek de dahil olmak üzere hiçbir şüpheli bulguya rastlanmamıştı. Oyuncumuzun çalıştığı diğer bir dizi setinde yapılan testlerde pozitif vakaların çıkması üzerine dün (Pazar günü) kendisine tekrar test yapıldı ve test sonucunun pozitif olduğu görüldü.

Bu nedenle tüm ekibimiz ve oyuncularımıza tedbir amaçlı PCR testi yapılmasına karar verildi. Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş mercilerle yaptığımız görüşmelerin sonucunda; bu testin son temas tarihinden 3-4 gün sonra yapılmasının en doğrusu olduğu ve en erken Çarşamba günü testin yapılması gerektiği yönünde bizi bilgilendirdiler.

Ayrıca şu an paniğe yol açacak bir durum olmadığını, böyle bir vakada bulaşma riskinin çok yüksek olmadığını belirttiler. Her ihtimale karşı çarşamba günü yapılacak teste kadar, tüm ekibimiz, oyuncularımız ve sevdiklerimizin sağlığı için risk almamak adına sete çıkmama kararı aldık. Şu an süreci yakından takip ediyoruz ve testle ilgili bilgilendirmeyi detaylar netleştikçe sizinle paylaşacağız.

Şunu özellikle tekrar belirtmek isteriz ki; bu ara bir tatil değil, hepimizin sağlığı için alınan bir önlemdir. Bu nedenle bu süreçte her zamanki gibi tedbirli olmaya devam etmemiz gerekiyor, mümkün olduğunca evimizde kalalım, evden çıkmamız gerekirse de maske ve mesafe kurallarına uyalım. Herhangi bir şüphesi ya da sorusu olan da hemen bizimle iletişime geçebilir. Hepimize geçmiş olsun, sağlıkla kalın.