Ana sayfa Dizi Haberleri Erkenci Kuş’un Emre’si Birand Tunca, uluslararası başarılara imza atmaya hazırlanıyor!

Erkenci Kuş’un Emre’si Birand Tunca, uluslararası başarılara imza atmaya hazırlanıyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Erkenci Kuş, Türk dizi dünyasının en önemli yapımlarından biri. Demet Özdemir ve Can Yaman’ın uluslararası üne kavuşmasını sağlayan dizinin dikkat çekici karakterlerinden biri de Emre’ydi. Emre’yi canlandıran başarılı oyuncu Birand Tunca yurt dışında yer aldığı bir kısa filmle uluslararası ödüllere layık görüldü.

2014 yılında Diriliş Ertuğrul isimli dizideki Bisol karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Birand Tunca, sonraki dönemde de üst üste önemli rollerde yer aldı. Yunus Emre dizisinden sonra Aşk Latfan Anlamaz isimli romantik komedi dizisinde rol aldı. Birand Tunca, Erkenci Kuş’ta canlandırdığı Emre karakteriyle herkesin kalbini kazandı.

Erkenci Kuş’un Emre’si Birand Tunca, uluslararası başarılara imza atmaya hazırlanıyor! 7

Erkenci Kuş’ta Emre Divit olarak izlediğimiz Birand Tunca, en büyük kariyer çıkışını da bu yapım sayesinde elde etti. Dizinin ardından birçok teklif alan oyuncu, çeşitli sinema filmlerinde rol aldı. Oyuncu bir süre önce Ruins isimli kısa bir filmde rol aldı.

Senaryosu ve yönetmenliği Emir Mavitan’a ait Ruins isimli kısa filmde Birand Tunca’nın yanı sıra Gülcan Arslan, Müjde Uzman ve Aslı Mavitan rol aldı. Bu kısa filmdeki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Birand Tunca, London Fashion Film Festivali ve La Jolla International Fashion Film Festival’i olmak üzere toplam üç festivalde En İyi Erkek oyuncu dalında aday gösterildi.

Halen bir dizide rol almayan Birand Tunca kısa süre önce annesiyle birlikte yaptığı sosyal medya paylaşımıyla gündeme gelmişti. Birand Tunca, sekiz yıldır kanser tedavisi gören annesi Yasemin Sözen’le bir fotoğrafını paylaşmıştı.