Ana sayfa Yabancı Dizi Game Of Thrones ile ilgili araştırma şaşırttı! Karakterlerin yüzde 56’sı ölüyor!

Game Of Thrones ile ilgili araştırma şaşırttı! Karakterlerin yüzde 56’sı ölüyor!

tarafından zk zk

Dünyaca ünlü dizi Game Of Thrones’un yeni sezonu heyecanla beklenirken, bir tıp dergisinin yaptığı araştırmada, 7. sezon henüz bitmeden önce karakterlerin yüzde 56’sının öldüğü sonucunu ortaya çıkardı.

Milliyet Gazetesi Yazarı Sina Koloğlu, köşesinde bu araştırma ile ilgili detayları kaleme aldı.

Enteresan araştırma Injury Epidemiology (Epidemeloji, toplumdaki hastalık, kaza ve sağlıkla ilgili durumların dağılımını, görülme sıklıklarını ve bunları etkileyen belirteçleri inceleyen bir tıp bilimi dalı) dergisinde yayınlanmış.

Koloğlu, yazısında araştırmayı Macquarie Üniversitesi (Avustralya/Sidney) Öğretim Üyesi Reidar Lystad yaptığını belirtiyor.

“Bu çalışmaya göre ölen karakterlerin, değişik aralıklarla öldüğüne dikkat çekilerek, yazısına şöyle devam ediyor: Dizide ölümler değişik aralıklarda oluyor. 11 saniyede ölen de, 57 saat sonra hayatını kaybeden de var. Yapımın yayınlanan bölümünün ilk saatinde ölme oranı yüzde 14… Nedenlerin başında yaralanma geliyor; yüzde 74’le… Bunların içinde kafa ve boyundan yaralanmalar kesin ölümle sonuçlanıyor.

Game Of Thrones ile ilgili araştırma şaşırttı! Karakterlerin yüzde 56'sı ölüyor! 7
Kimler ölmüyor?
Asil soydan gelen kadınlar ve ilişkileri yenileyenler diyelim! Bir de, sahnen az ise yani az görünüyorsan, ölme riskin azalıyor.
Ne kadar çok görünüyorsan o kadar
öleceksin anlamına geliyor!
Normal ölen yok mu?
Araştırma sadece iki doğal ölüm vakasının olduğunu söylüyor.
Bugüne gönderme mi?
Yazar, bu kadar insanın ölmesini demokratik yapıların yokluğuna bağlıyor. Yaşanan dönemde demokrasinin olmamasını, önleyici tedbirlerin (mesela okul, hastane gibi) bulunmaması ve şiddetin boşluğu doldurması olarak açıklıyor. Ve bugün yaşananlara dünyada (savaşlar ve ölümler devam ediyor) gönderme niteliği taşıdığı da dizi için söylenen bir iddia… “