Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Gizem Karaca Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Gizem Karaca Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Gizem Karaca Ekmekçi, 7 Eylül 1992 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Gizem Karaca Ekmekçi
Doğum Tarihi: 7 Eylül 1992
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.70 m.
Kilosu:  55 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Ela
Saç Rengi: Kahverengi
Annesi: Münevver Karaca
Babası: Cüneyt Karaca
Eşi: Kemal Ekmekçi
Instagram: https://www.instagram.com/gizemkaraca/
Evcil Hayvanları: Köpekleri var.

Gizem Karaca Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Annesi ev hanımı babası makine mühendisi. Aslen anne tarafından Arnavut, baba tarafından Selanik göçmeni. Küçükken ailesi Amerika’ya taşındığı için çocukluğu ABD ve Kanada’da geçti. İlkokulu ABD’de, ortaokulu Kanada’da bitirdi. Lise yıllarında Türkiye’ye döndü. 16 Eylül 2017 tarihinde ‘Güzel Köylü’ dizisinin çekimleri sırasında tanıştığı işletmeci Kemal Ekmekçi ile evlendi. Eşi turizm sektöründe. “ Annem ve babam New York seyahatine çıktıklarında Florida’yı çok sevmişler; ‘Kızımız burada okusun’ demişler. Altı yaşımdayken Florida’ya taşındık. Babam Florida’da kasırgadan hasar görmüş evleri alıp yaptırıp satmaya başladı. İlkokul ve ortaokulu orada okudum. Sonra Kanada’ya taşındık. Lise ikiye kadar da oradaydım.”

Çocukluk yılları: Çok çabuk öğrenen ve her zaman uyumlu bir çocuktu. Her yere kolay adapte olmayı bilen biri, kendisini ‘seyyah ruhlu’ olarak tanımlıyor. “Bir yere ait değilim. Kök salamıyorum. 13 okul değiştirdim. Okulların yeni kızı hep bendim. Çocuk yaşlarda Astronot olmak istiyordum. Florida’da yaşarken kendimi zorla uzay kampına gönderttim, o zamandan bu yana tek kalan şey ise sadece uzay belgesellerine bayılıyor olmam.”

Eğitim hayatı:  İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. İngilizce ve Fransızca biliyor. Amerika’ya gidip New York Film Akademisi’nde oyunculuk eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: Miss Turkey 2011 güzellik yarışmasına katılıp ikinci olması hayatının akışını değiştirdi.  Yarışmadan sonra bir süre mankenlik yaptı.  Sonra gelen dizi tekliflerini değerlendirdi. “Aslında hal ve tavırlarımla erkek gibi bir kızdım. Yarışmada ikinci olduktan sonra kendimi Londra’da Türkiye’yi temsil ederken buldum. Ardından oyunculuk teklifleri geldi. İlk işim ‘Eve Düşen Yıldırım’da başroldü. Oyunculuk aklımda hiç yoktu ve sürpriz oldu.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2012 yılında ‘Eve Düşen Yıldırım’ adlı dizide başrol oynayarak başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Emir’in Yolu’ dizisinde canlandırdığı ‘Güneş Sancaktar’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Ona mantıksız gelen her şeye, düzensizliğe sinirleniyor, aşırı samimiyeti sevmiyor mesafeyi tercih ediyor. İçi dışı bir.  Enerjik ve hiperaktif. Kontrol delisi, bu yüzden her işi kendisi yapmak istiyor. Bazen içinden kendisine ‘Dur’ dediği oluyor.

Gizem Karaca Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Dışarıdan soğuk birisi olarak görünse de aslında öyle değil. “Biraz kabuk oluşturuyorum sanırım. Ben yakın olduklarımla samimiyimdir ve onlar için elimden gelenden çok daha fazlasını yaparım. Bu özelliğimi seviyorum, içimde sürekli bir ‘iyilik yapmalıyım’ hissi var. Sevmediğim tek bir huyum var, o da bazen kendi kendime çok kuruyor oluşum. Olmayan şeyleri aklımda canlandırıp, ‘ya olursa’ diye kendimi üzebiliyorum. Bu  huyumdan sürekli kaçmaya çalışıyorum.”

İlk sinema filmi: Biray Dalkıran / Seni Seviyorum Adamım

Aşka bakışı: “Ben aşkına çok sadık bir kadınım. Aşkımı dolu dolu, hiç boşluk bırakmadan yaşarım, karşımdaki de öyle.  Her şeyi onunla yapmak, yeni yerleri ilk onunla keşfetmek isterim. Bazen kendimi kaptırıp biraz anaç olabiliyorum.”

Hayata bakışı: Hayatta ne yaşarsa yaşasın hep ‘her işte bir hayır vardır’ diye düşünüyor.  “Kötü bir olay yaşarsam, bundan ders alıp bir dahaki adımımı daha dikkatli atmaya çalışırım. Bugüne dek hiçbir şey için pişman olmadım. Her hatamdan ders almaya baktım.”

İş hayatına bakışı: ‘Asla oynamam’ dediği bir rol yok. Mesleği ile ilgili kuralları da yok. “’Şunu oynamam, bunu yapmam’ gibi cümleler de kurmam. Ama aslında bugüne kadar karşıma beni düşündürecek bir teklif de çıkmadı.  Şöhret, hayatımda büyük bir değişiklik yaratmadı. Sadece artık sokakta tanınıyorum. Garip bir duygu. Oyunculuğa ilk başladığımda ‘Başrol ne demek’  diye soran biriydim. Pes etmedim, çalıştım. Şöhretle birlikte karakterim hiç değişmedi. Egoist, kendini beğenmiş biri olmadım. Hep kendimle ilgili sorunlarım oldu. Sürekli kendimi gözlemleyip geliştirmeye çalıştım.

Mutluluk kaynağı? İnsanlar tarafından tanınmak ve sevilmekten mutluluk duyuyor. Onların ilgisini görünce başarılı olduğunu hissediyor.

Kariyer planı: New York Film Academy’de katıldığı oyunculuk kurslarında, hocalarından aldığım övgüler ve olumlu eleştirilerden sonra oyunculuk ile ilgili planları; Yurt dışında bir film veya dizide yer almak üzerine gelişti. “Özellikle Amerika’da geçirdiğim çocukluk dönemimde öğrendiğim İngilizcenin buna çok yararı olacağını düşünüyorum.”

Gelecek Hayali: İlerleyen yıllarda kendini  Hollywood’da görmek istiyor. “İngilizcem var. Neden olmasın?”

Kaygıları: “Günümüzde de çok fazla insanlık suçu işleniyor. Taciz, kadına şiddet, hayvana şiddet. Gençken otobüste tacize uğradığım, bir kadın olarak kendimi koruyamadığım zamanlar oldu. Ne kadar yazık!”

Rol modeli: Sadece anne ve babasını örnek alıyor.

Kimlere hayranlık duyar? Birlikte kamera karşısına geçmek istediği isimler; Çetin Tekindor, Ali Erkazan ve Nergis Çorakçı.

Erkekte çekicilik kriteri: Kadının da erkeğin de iç güzelliğinin dışına yansıdığını düşünüyor. “Bir insanda elektrik ve enerji çok önemli. Bu, hem duruşunu hem de bakışlarını etkiler insanın. Erkekte kesinlikle duruş çok önemli. Devamlı etrafına bakınan erkek bana güven vermez, insanlarla olan iletişimine çok dikkat ederim. Genelde duruşundan öte üstündeki kıyafete ve ayakkabısının temizliğine bakarım. Bunun bir insanın karakterini çok belli ettiğine inanıyorum.”

En sevdiği özelliği? Hisleri çok kuvvetli, genelde düşündükleri, hissettikleri çıkıyor. İnsanlar hakkında pek yanılmıyor.

Gizem Karaca Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar?  Yemek yapmayı seviyor. Evde olduğu zamanlarda vaktini mutfakta geçiriyor.

Hangi filmden etkilendi? Tam bir ‘Game of Thrones’ hayranı. Ayrıca,  Woody Allen ve Tarantino filmlerine de bayılıyor. Scarlett Johansson ise  idolü.  Oyuncunun ‘Lucy’ filminde canlandırdığı karakteri oynamak isterdi.

Modayı takip eder mi? Çok bağımlısı değil, o an ne modaysa aynı şekilde giyinmeliyim diye bir takıntısı yok. Beğendiği belirli markalar var, onları çok sıkı takip ediyor. “Genellikle ‘kendime yakışanı giyerim’ diyenlerdenim. Aslında size bu konuda bir sır verebilirim; Beni en güzel giydiren kişi annemdir, hâlâ ‘Anne ne giysem?’ cümlesini kuruyorum çünkü bana yakışanı hala en iyi o biliyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2012-Eve Düşen Yıldırım/Muazzez

2012 -Adını Feriha Koydum Emir’in Yolu /Güneş Sancaktar

2013-Benim Hala Umudum Var /Umut Özden/Korkmaz

2014/2015 -Güzel Köylü/Gül Sümbül

2016-İstanbul Sokakları /Nazlı

2017 -İçimdeki Fırtına /Deniz -Elif

2015/2017-Kara Sevda /Mercan

2018 -İnsanlık Suçu /Suna Değirmenci

2020- Şampiyon /Elisa

SİNEMA FİLMLERİ

2014 -Seni Seviyorum Adamım /Ezel

2017- Küçük Ortak /Ceren (TV Filmi)

2017-Ay Lav Yu Tuu / Sultan

2018- Hürkuş: Göklerdeki Kahraman /Hadiye Hanım

2018- Sosyetik Gelin /Selin (TV Filmi)

2018- Organik Aşk /Esma

2020- Bizim Semtin Çocukları

ÖDÜLLERİ   

2011- Miss Turkey 2011/ İkincilik

2011-  Miss World 2011 /En İyi Ulusal Elbise Ödülü

Avrasya Üniversitesi Avrasya Enleri Ödülleri /En İyi Kadın Oyuncu