Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı ve Kardeşlerim dizisinin reytinglerde zirve savaşı kızıştı!

Gönül Dağı ve Kardeşlerim dizisinin reytinglerde zirve savaşı kızıştı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cumartesi akşamları iki dizi var ki, izleyici sadakatini elde etmiş ve gelecekleri çok parlak… Bu dizilerden birisi 23. bölümdür TRT1 ekranında yayınlanan Gönül Dağı, diğeri ise 8. bölümü izleyici ile buluşan atv’deki Kardeşlerim… Her iki dizinin de ortak özelliği hikayesi ile izleyicilerini konsolide etmeyi başarması oldu.

Gönül Dağı dizisi başladığı günden bu yana çok ilgi gördü ve reytinglerde de birincilikleri kimseye bırakmadı. 10 Nisan Cumartesi akşamı da Gönül Dağı yine tüm kategorilerde birincilik elde etti. Bu hafta reytinglerin bir miktar düşüş yaşadığı görüldü. Bunun nedeni ise Savaşçı dizisinin 5. sezona başlaması olarak açıklanabilir. Ancak bu kaybın çok yüksek olmadığını hemen belirtelim.

Kardeşlerim dizisi ise adeta tüm kişiler kategorisinde Gönül Dağı ile müthiş bir rekabet sergileyeceği mesajını veriyor. Hem geçen hafta hem de bu hafta total reytinglerinde rakibine çok yaklaşan Kardeşlerim, bir adım sonra birinciliği eline alabilir. Dizi ayrıca AB ve ABC1 kategorilerinde de güçlenmeye devam ediyor. Ancak bu iki kategoride Gönül Dağı iki haneli oranları elde ettiği için birincilik biraz daha zor.

Dün akşam tüm kategorilerde Gönül Dağı birincilikleri yine topladı. Kardeşlerim ise yine tüm kategorilerde ikinci olarak başarısını devam ettirdi. Her iki dizinin zirve yarışı önümüzdeki haftalarda daha da sert geçeceğe benziyor.

Savaşçı dizisinin tanıtım eksikliği, yayına 2 gün kala dizinin başlayacağının duyurulması ama daha birçok izleyicinin durumun farkında olmaması gibi nedenler dolayısı ile 100. bölümünün ortalama reytingler elde edebildiğini belirtelim. Savaşçı ekrana beklenenden düşük reytinglerle başladı. 5. sezon bölümleri hem yenilenen kadro hem de bol aksiyon sahneleriyle çok dikkat çekecektir. İlerleyen bölümlerde reytingleri bir miktar daha yükselmesi beklenebilir.

Dün akşam Savaşçı’nın 100. bölümü tüm kişiler ve AB’de günü 9. sırada tamamladı. Dizi, ABC1 grubunda ise 6. olabildi.

Kuzey Yıldızı ise Haziran ayında final yapacak olan bir Show TV yapımı… Tüm kişiler kategorisinde kendi izleyicisini ekranda tutmayı başaran dizi AB ve ABC1’de ise pek de iyi durumda değil… Günü tüm kişilerde 5.sırada bitirerek Savaşçı’nın önüne geçen Kuzey Yıldızı, AB’de 10. ve ABC1’de ise 11. durumda bulunuyor.

İşte 10 Nisan Cumartesi günü reytinglerde ilk 10 program listesi:

İŞTE TOTAL’DE İLK 10 PROGRAM

Gönül Dağı ve Kardeşlerim dizisinin reytinglerde zirve savaşı kızıştı! 8

Gönül Dağı ve Kardeşlerim dizisinin reytinglerde zirve savaşı kızıştı! 9