Ana sayfa Güncel Haberler Gümüş dizisi sonrası Songül Öden’in başına gelenler bir film gibi!

Gümüş dizisi sonrası Songül Öden’in başına gelenler bir film gibi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Gümüş dizisi ile sadece ülkemizde değil, yurt dışında da büyük bir üne kavuşan Songül Öden, Türk dizilerinin yurt dışında büyümesine katkı yapan en önemli isimlerden birisi… Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte Gümüş dizisinin yayınlandığı ülkelerde bazı etkinliklere katıldığını anlatan Songül Öden, yaşadıklarına çok şaşırdığını söyledi.

2005 ile 2007 yılları arasında yayınlanan Gümüş, toplam 100 bölüm sürmüştü. Yurt dışına satışı yapılan ilk dizilerimizden birisiydi.Özellikle Arap ülkelerinde büyük bir ilgi gördü. Songül Öden, partneri Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte Lübnan’ın yanı sıra Dubai ve Kahire’de çeşitli etkinliklere katıldığını hatırlattı.

Bu etkinlikler sırasında kendisine gösterilen yakın ilgiye çok şaşırdıklarını anlatan Songül Öden, hiç unutamadığı bazı olaylarla ilgili anılarını paylaştı. Ortadoğu’da Türk dizilerini ilk tanıtan ve sevdiren kadın oyuncu olarak da ün salan Songül Öden, anılarını şu sözlerle anlattı:

“Çok şaşırtıcıydı. İlk gittiğimizde uçağın yayına araba yaklaşıp, bizi öyle alıp, korumalar, yürüyemiyoruz. O kadar şaşırmıştık ki. Bir dizi yaptık ve inanılmaz bir şey. Kahire Film Festivali’ne gittik. O festivalde Ömer Şerif daha sağ, Susan Sarandon, Charlize Theron, yani yok yok. Biz Kıvanç ile girince,platform çöktü. Gerçek bir yıkılmadan bahsediyorum. Çullandılar insanlar. Onlar da ‘kim bunlar diye’ söylendi. Gerçekten. Çok ilginçti. İnanılmaz bir iltifattı.”

Yaptığı hiçbir işi televizyon ya da sinema, tiyatro gibi ayırmadığını hepsini ciddiye aldığını ifade eden Songül Öden, Lübnan’a ilk gittiğinde bir kadın gazetecinin kendisine sorduğu soruyla çok şaşırdı.

Aktivist gazeteci kadınlarla buluşan Songül Öden, Gümüş dizisindeki karakteri anlatan bir kadın gazetecinin, “Siz Türkiye’de kadın hakları için ne yapıyorsunuz?” şeklinde bir soru sorduğunu ve o an kafasına bunun dank ettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun Türkiye Sözcüsü görevini uzun yıllardır sürdüren Songül Öden, bu sorudan sonra böyle bir çabanın içine girdiğini de sözlerine ekledi.