Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hande Soral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hande Soral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hande Soral, 2 Şubat 1987 tarihinde Bursa İnegöl’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Hande Soral
Doğum Tarihi: 2 Şubat 1987
Doğum Yeri: Bursa/ İnegöl
Boyu: 1.60 m.
Kilosu:  54 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Kahverengi
Eşi: İsmail Demirci
Kardeşleri: Bensu Soral, Bedirhan Soral
Instagram: https://www.instagram.com/handesoral/
Evcil Hayvanları: Köpeği ve kedisi var.

Hande Soral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Babası mobilyacı, annesi ev hanımı. Kendisi gibi oyuncu olan biri kız diğeri erkek ikiz kardeşleri var. 14 Ekim 2017 tarihinde oyuncu İsmail Demirci ile evlendi. “Annem 18 yaşında evlendi, bir sene sonra ben doğdum. Beraber büyüdük. Annem Barbie’leri yerine benimle oynadı.”

Çocukluk yılları: Oyunculuk çocukluk hayaliydi. 8-9 yaşından itibaren eğitim almaya başladı. “Her hafta babam beni konservatuvarın çocuk bölümüne götürürdü. Cumartesi, pazar eğitim alırdım. Kendimi bildim bileli oyunculuk yapmaya çalışıyordum. Diksiyon derslerinden oyunculuk derslerine kadar kendimi hep hazırladım. Buna karşılık öğretmenlerim hep “Elinde başka bir mesleğin daha olsun” derlerdi. Oyunculuğa faydası olur diye düşünerek İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ne girdim ve mezun oldum.”

Eğitim hayatı: İnegöl Turgut Alp Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde okudu.

Hayatının dönüm noktası: Seyirci olarak gittiği televizyon programı ‘Komedi Dükkanı’nda sahneye davet edildi ve oyunculuk macerası başladı. “BKM Mutfak yeni kuruluyordu, O yıllarda Necati Bey ile görüştüm. Ama Tolga Çevik’in tesadüfen beni sahneye alması, doğru zamanda, doğru yerde olmak şansım oldu.”

Oyunculuğa ilk adım: 2008 ve 2011 yılları arasında yayınlanan ‘Küçük Kadınlar’ isimli diziyle oyunculuğa başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Küçük Kadınlar’ dizisinde canlandırdığı ‘Armağan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Kontrolcü, sevecen, azimli, eğlenceli, duygusal, özgürlükçü.

Sosyal: Sakin, huzurlu ve dingin hayatı seviyor. “Başka türlüsünü zaten bünyem kaldıramaz. Koşturmacayı, sansasyonu, gece hayatını ya da büyük büyük lafları sevmem.”

Hande Soral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Şöhret olgusunun önemli olduğunu düşünüyor. “Bir kere çok net olan bir şey var. Yaptığımız iş birileri tarafından sevildiği ve takip edildiği sürece başarılı oluyor ve bizim için de daha anlamlı hale geliyor. Dışarıda beni oynadığım karakter olarak tanıdıkları zaman, ‘Demek ki iyi bir şeyler yapıyorum’ duygusu geliyor. Dolayısıyla ‘Şöhret hiç önemli değil’ gibi bir durum bence kimse için gerçekçi değil.”

Mutluluk kaynağı: Ailesi, evliliği ve kardeşleri ile ilişkisi.

İlk sinema filmi: Hasan Kıraç/ Birleşen Gönüller

Hayran olduğu kişi: Zerrin Tekindor’un oyunculuğuna hayran.

Hayata bakışı: Her zaman, çocukluğundan itibaren kendi kararlarını kendi veriyor. Hayatı boyunca hiç kimsenin dediği umurunda olmadı. Giydiği kıyafetten gideceği yere, oynayacağı role kadar her şeyin kararını kendi verdi. “Hiç kimsenin fikri de beni ilgilendirmez. Bu en yakınlarım bile olsa böyle. Sonuçlarına ben katlanacağım neticede. Her zaman ‘kendim ne istiyorum’ diye düşünürüm. Böyle yapmaya da devem edeceğim. Her şeyi aynı anda düşünüp her şeye yetmeye ve yetişmeye çalışmak gibi bir huyum var bu çok yorucu, ama hayatımdaki insanlar için daha da yorucu. Her şey benim kontrolümde olsun istiyorum. Bir olay benim kontrolüm dışına çıkınca bende alarmlar çalmaya başlıyor. Sadece işle ilgili konularda da değil maalesef. Hayatımın tamamında böyleyim.”

İş hayatına bakışı: Bir gün ‘Ben oldum’ duygusuna kapılırsa mesleği bırakabileceğini düşünüyor. “Çok organik bir iş yapıyoruz. Her gün yeni bir şey eklemek zorundayız kendimize. Her yeni iş yeni bir hayat benim için. Bulunduğum yer benim için çok kıymetli olabilir ama çok kaygan bir zemin burası. Bugün burada olabilirsin, ama yarın nerede olacağın hiç belli olmaz. Yıllar içerisinde sektörden öğrendiklerim; Her şeyin altından kalkabilmek için sağlam bir ruhsal yapıya sahip olmak zorunda olduğum, Yarın bu işte sokağa çıkamayacak kadar ünlü olabilir ya da herhangi bir gazete haberiyle yine sokağa çıkamayacak kadar kötü duruma düşebilirsin. Her şey pamuk ipliğine bağlı.”

Kariyer planı: Hep birbirinden farklı karakterleri canlandırması tatmin edici olmuş. Ama bu mesleğin bitmeyen bir süreç olduğunu düşünüyor.  “18 yaşında bir kızı da, 30 yaşında bir anneyi de oynayabiliyorum. Bu sektörde sürekliliğini koruyabilmen önemli. 50 yaşıma geldiğimde de oyunculuk yapmak istiyorum. Kariyerle ilgili hiç öyle ince hesaplarım yok. Çünkü zaten hayat önüme getirdikçe o beni yönlendiriyor diye düşünüyorum.”

Gelecek Hayali: Çocuk sahibi olmak istiyor  ve kalabalık bir ailenin hayalini kuruyor. “Kalabalık bir ailem ve çocuklarım olsun isterim. Mümkünse en az iki tane. Hatta ikiz olursa çok sevinirim.”

Hande Soral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Rol modeli: Annesi “Annemin tırnağı olabilsem keşke”

Evde ne yapar?  Evcimen. “İşim bitince koşa koşa eve gitmeyi, evi, aile olma fikrini çok seviyorum. Zaten annem ve babam da çok yakınımızda oturuyor. Benden mutlusu yok o anlamda.”

En sevmediği özelliği: Kontrolcü olması bazen yorucu oluyor. “Beni rahatsız etmediğini sansam da aslında yoruyor, bir de etrafımdaki insanların da özgürlüklerini kısıtladığımı düşünüyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2007-Komedi Dükkanı /Kendisi – Hande Soral / Konuk Oyuncu

2008 /2011 -Küçük Kadınlar /Armağan Gezici

2011 -Bir Günah Gibi/Figen

2012 /2013 -Alev Alev/Ümran

2013 -Fatih /Gevherhan Sultan

2014 -Çalıkuşu /Azelya

2014- Böyle Bitmesin / Nilay

2015- Yılanların Öcü /Fatma

2016 -Kalbim Yangın Yeri / Leyla

2017 -Evlat Kokusu / Zeynep Akbaş

2017 –İsimsizler/Handan

2018/2019-Diriliş Ertuğrul / Ilbilge  Hatun

SİNEMA FİLMLERİ

2014 -Birleşen Gönüller /Cennet

2017-Tahin Pekmez/ Esra (TV Filmi)

2017 -Biz Size Döneriz / Lale

2020- Kovala/ Öykü

2020-Müstakbel Damat

TİYATRO OYUNLARI

2018- Dali’nin Kadınları / Frida Kahlo