Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Alina Boz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Alina Boz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Alina Boz, 14 Haziran 1988 tarihinde Rusya Moskova’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Alina Boz
Doğum Tarihi: 14 Haziran 1988
Doğum Yeri: Rusya / Moskova
Boyu: 1.73 m.
Kilosu:  52 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Yeşil
Annesi: Olga Boz
Instagram: https://www.instagram.com/alinaboz/
Evcil Hayvanları: Lilly, Jerry, Steph adlı 3 köpeği var.

Alina Boz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Annesi Rus, babası ise Bulgaristan göçmeni bir Türk. İlkokula başlayana kadar Rusya’da kaldı, Ailesinin işleri nedeniyle 7 yaşında Türkiye’ye geldi.

Çocukluk yılları: Aklında iki farklı çocukluk var. Birisi Rusya’da yaşadığı, diğeri ise Türkiye’deki. İkisinin de ortak özelliği sokakta geçmesi. Rusya’da köy gibi bir yerde yaşadı ve mahalle kültürüyle büyüdü.  Bir süre anneannesinin yanında kaldı sonra Moskova’ya taşındı. “Çok yer değiştirdik yani. Bir kuzenim var. Rusya’dan tek arkadaşım o. Onunla sokaklarda oynardık, kendi kendimize oyunlar yaratırdık, çok yaratıcı bir çocukluk geçirdim. Telefon yoktu, teknoloji gelişmemişti. Buraya geldiğimde de bu durum çok değişmedi. Avcılar’da yaşıyordum. İlk başta dil bilmediğim için kaynaşmakta sorun yaşadım. Alay edenler oldu. Ancak zaman içinde arkadaşlar edindim. Gece yarılarına kadar sokakta gezer bisiklete binerdik. Okul ve ev çok yakındı. Özgür çocuklardık. Sosyal bir çocuktum. Annemle babam da hep bunu teşvik etti. Okuldan sonra kurslara giderdim. Tiyatro, basketbol, buz pateni, yüzme, at.  Her şeyi denedim. Evde bilgisayar başında oturduğumu hatırlamıyorum. Kısa zamanda Türkçe öğrenip sıkıntılarımı da aştım zaten.”

Eğitim hayatı:  Özel Gökjet Havacılık Lisesi Kabin Hizmetleri  Bölümü’nden mezun oldu. Sonra Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü kazandı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Cesur Hemşire’ dizisinde canlandırdığı ‘Canan’ karakteri ile başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Paramparça’ dizisinde canlandırdığı ‘Hazal’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Hırslı, disiplinli, kararlı, çalışkan, duygusal, sevdiklerine bağlı.

Sosyal: Hafta sonu set yoksa hiçbir şey yapmıyor. Hafta içiyse boş zamanlarında önce spora gidiyor. Pek çok dil öğrenmek istiyor, kursa gidiyor. Akşamları ise evde vakit geçirip kendiyle baş başa kalmayı seviyor.

Düşünce yapısı: Yaşına göre oldukça olgun ve mantıklı olduğunu düşünüyor. “ Genelde hayatta hep daha olgun, karakteri oturmuş insanlarla anlaşabiliyorum. Hayatım boyunca hep mantıklı ve olgun insanlarla vakit geçirdim.”

Sette nasıl birisi? Sette olmak, deneyimli oyunculardan bir şeyler öğrenmek çok hoşuna gidiyor. “Okuldan çıkıp çekime gitmek için can atıyordum. Bu ortamın çok çabuk olgunlaşmamı sağladığı kesin. İş adabını öğrendim. Ciddi bir iş yaptığımızın hep farkındaydım, geyik yapmıyordum.”

Mutluluk kaynağı: Türkiye’deki İlkokul öğretmeni hayatında pek çok güzel anı bıraktı. En büyük mutluluklarından birisi de O’na rastlamış olması. “Bütün öğretmenlerim benim için değerliydi. Ancak Türkiye’ye ilk geldiğimde beni okutan, ilkokuldaki Çiğdem öğretmenimin yeri bambaşkadır. Hayata bakış açımı değiştirmiştir. Türkiye’ye ilk geldiğimde kimseyi anlamadım için ağlıyordum sık sık. Çiğdem öğretmen bana hep kol kanat gerdi. Hala görüşürüz. Ona minnettarım. Annem de hep söyler. Böyle bir ilkokul öğretmenine denk gelmek büyük şans.”

Alina Boz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İlk sinema filmi: Murat Emre Kaman- Defne Deliormanlı/ Kaçma Birader

Hayata bakışı: Oyunculuk hayata bakış açısını değiştirdi ve geliştirdi. “Bu, sağı solu pek belli olmayan bir meslek. Program yapmak ve ona sadık kalmak zor. Ancak bana güzel arkadaşlıklar getirdi. Empati yapabilme özelliği kazandırdı. Yeni insanlar tanımayı, yeni duygular tatmayı çok severim. Havalı bir meslek aslında düşününce. Kapak kızı olmak, çekimler yapmak, ün. Birçok havalı meslek var. Bu mesleğin içine girince ünün bir önemi olmadığını anlıyorsun. Şöhret dışarıdan göründüğü gibi bir şey değil. Benim hayatımda kendiliğinden gelişti. Hala da hayatım bunun üzerine kurulu değil. Evde oturmayı tercih ederim. Röportajda soruları yanıtlamak hala zor geliyor. Özel hayatım hakkında konuşmayı hiç sevmiyorum mesela.”

İş hayatına bakışı: Proje seçiminde öncelikle, senaryoya, oyunculara ve yönetmenin kim olduğuna bakıyor. “Yapım şirketi de önemli elbette ama bu üçü iyi olunca iş de çok güzel çıkıyor. Monoton bir karakter oynamak sıkıcı olabiliyor. İlla psikolojik sorunları olan bir rol olmasına gerek yok, karakterin gelişim göstermesi, evrilmesi benim için yeterli.”

Kariyer planı: Gönlü sinemadan yana, daha fazla sinema filminde rol almak istiyor. “ Senaryonun başını sonunu bilmenin oyuncu üzerinde çok rahatlatıcı bir yanı var. Karakterini ona göre kurarsın. Dizilerde senaryonun nereye gideceğini, karakterinin neler yaşayacağını bilemiyorsun. İnsan her şeyin başını sonunu bilmek isteyen bir canlı. Yönetmenin ya da senaristin değişmeyeceğini bilmek önemli.”

Gelecek Hayali: Senaryo yazmak, bol bol seyahat etmek ve aile kurmak gelecek hayalleri arasında. “Hayatta beni en mutlu edecek şey, ailemin sağlıklı olması ve kendi ailemi kurmak olur. Hayatım boyunca evleneyim ve güzel bir ailem olsun istedim. Ama böyle şeyler kısmet. Bir gün sırt çantamı alıp yalnız başıma yollara düşmeyi de çok isterim. Öyle bir hayalim de var.”

Kimlere hayranlık duyar? Jennifer Lawrence’ı ve Javier Bardem’i çok beğeniyor. “Galiba idolüm diyebileceğim bir kadın oyuncu yok. Erkekleri örnek almak daha çok hoşuma gidiyor. Javier Bardem’i de çok severim.”

Erkekte çekicilik kriteri: Dış görünüşe çok önem vermiyor. “Hoşlanma evresinde dış görünüş önemlidir belki ama tanıdıktan sonra, davranışlarını gördükten sonra arkadaşlık kurabilirsin ancak. Ortak zevkler, bakış açıları önemli.”

Formunu nasıl koruyor: Her şeyi yiyor. Çalışmadığı zamanlarda spora odaklanıyor. Fitness yapıyor, bir gün gitmezse eksikliğini hissediyor. Spor yaparken yediklerine de dikkat ediyor. “Çalışırken elime ne geçerse yerim. Hayatımın genelinde de katı çizgilerim yok. Tam bir ikizlerim. Bugün bir şeye bayılıyorken yarın ondan nefret edebilirim. Bir ara yeşil çayı ağzıma sürmezdim, şimdi yeşil çaydan başka bir şey içmiyorum neredeyse. Bir günde hatta bir saniyede bile büyük değişiklikler yapabiliyorum hayatımda.”

Alina Boz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hangi dizileri takip ediyor? Call My Agent ve Better Than Us’ı izliyor. “Haftada bir bölümden fazla izleyemiyorum. Dizi çekmekten çıkıp eve dönünce insanın pek dizi çok seviyorum. Güzel sanat filmleri keşfetmeye meraklıyım.”

Modayı takip ediyor mu?  Alışverişe gitmeye zamanı yok trendleri de online olarak takip ediyor. “Sete giderken bir eşofman, bir tişört giyerim çünkü uzun saatler çalışırken rahat etmek istiyorum. Trendleri online olarak takip ediyorum, güzel ve cool parçaları severim, alışverişimi de internet üzerinden yapıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Aşk 101/ Eda
2020- Ya İstiklal Ya Ölüm
2018/2019 – Elimi Bırakma /Azra Güneş
2017 – Vatanım Sensin /Prenses Anastasia Romanova
2017 – Sevdanın Bahçesi /Defne
2014/2017 – Paramparça /Hazal
2013 – Cesur Hemşire /Canan

SİNEMA FİLMLERİ

2017 – Bölük / Eylül
2016 – Kaçma Birader /Melis Kahveci

ÖDÜLLERİ

2020- 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri /Pantene Yıldızı Parlayanlar