Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Hazal Filiz Küçükköse kadına ve hayvana şiddetle ilgili sert konuştu!

Hazal Filiz Küçükköse kadına ve hayvana şiddetle ilgili sert konuştu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Hazal Filiz Küçükköse, Çeşme tatiline ara vererek iş görüşmesi için İstanbul’a döndü. Sokakta kameralara yakalanan ünlü oyuncu, kadına şiddet konusuyla ilgili sorular soruya yanıt verdi. En son 10 bölüm süren Zemheri dizisinde rol alan oyuncu, bu konuyu tartışmanın bile kendisini çok üzdüğünü belirten Hazal Filiz Küçükköse, kadına şiddet konusunda şunları söyledi:

“Bunun 2020 yılında konuşuluyor olması, hala gündemi bu kadar en üst derecede etkileyecek şekilde konuşulması, beni rahatsız ediyor. Üzücü bir durum. Kendim ve kadınlar adına çok üzücü bir durum. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir problem konuşulmaz iken bizim ülkemizde en üst sırada hayvanlara ve kadınlara şiddet. Gerçekten gözlerim doluyor, öyle haberleri gördüğüm zaman.”

Nasıl önlemler alınması konusunda sorulan soruyu da yanıtlayan oyuncu, yasaların yetersiz olduğuna vurgu yaptı. Oyuncu, “Bu kadar şey üst üste yaşanıp hala bir tedbir alınmadığına göre bir şeylerde eksiklik var. Tek seslenebileceğimiz nokta burada hükümet. Bu konularda biraz daha detaycı ve biraz daha yapanı değil de mağdur olanı savunması gereken bir nokta var” diye konuştu.

İstanbul Sözleşmesi’nin çok açık olduğunu ve bu sözleşmenin neden kaldırıldığının tartışıldığını sorgulayan ünlü oyuncu, bu kadar mağduriyete de dikkat çekti. Hazal Filiz Küçükköse, neden sözleşmeden Türkiye’nin çekilmeyi tartıştığına anlam veremediğini belirtti.

Hayvan hakları konusuna da değinen ünlü oyuncu, istismara uğrayan, şiddet gören ve öldürülen hayvanları gördükçe çok üzüldüğüne değindi. Oyuncu, “Bu konuda çok şey var söylenecek, sadece yaptırım bekliyoruz” dedi.

Kendi hayatında psikolojik şiddet gördüğünü de anlatan oyuncu, ülke olarak şiddet üzerinde bu kadar çok konuşulmanın üzücü olduğuna vurgu yaptı. Röportajı videodan izleyebilirsiniz: