Ana sayfa Sosyal Medya Hazal Kaya, Ezgi Mola, Hande Erçel, Şükran Ovalı, Demet Evgar… Songül Öden yaptı, sıra sizde!

Hazal Kaya, Ezgi Mola, Hande Erçel, Şükran Ovalı, Demet Evgar… Songül Öden yaptı, sıra sizde!

tarafından ker_def

Televizyongazetesi.com/Detay – Geçtiğimiz günlerde uzun süredir birlikte olduğu iş insanı Arman Bıçakçı ile sade bir nikahla evlenen Songül Öden, daha sonra eşiyle tatile çıkmıştı. Oyuncu, sosyal medyadan yaptığı son paylaşımla dikkatleri çekti. Ünlü kadın arkadaşlarını da etiketlediği bir video çeken oyuncu, kadına şiddet ile ilgili farkındalık yaratmak için harekete geçti.

Bilindiği gibi bir süredir tartışma konusu olarak gündeme getirilen ve Türkiye’nin ilk imza atan ülkeler arasında olduğu İstanbul Sözleşmesi ile ilgili mesele, sosyal medyada paylaşılmaya devam ediliyor. Hükümetin kaldırılabileceği şeklindeki söylemleri üzerine toplumun büyük kesiminden gelen tepkilere ünlü isimler de katılmakta. Kadınların aile içi ya da dışı şiddete uğramaları halinde ülkelerin yönetimlerine sorumluluklar yükleyen, hukuki dayanaklarla kadının korunduğu İstanbul Sözleşmesi, bir Avrupa Konseyi Sözleşmesi’dir.

Bir süre önce sosyal medyada kadınlar siyah beyaz fotoğraflarıyla İstanbul Sözleşmesi Yaşatır sloganını kullanarak paylaşımlar yapmış ve pası da kadın arkadaşlarına atarak yayılmasını sağlamışlardı. Songül Öden bu kez bir video çekerek bu paylaşıma katkıda bulundu.

Tekrar bir farkındalık yaşatmak isteyen oyuncu, ünlü kadın arkadaşları Hazal Kaya, Demet Evgar,Hande Erçel, Şükran Ovalı, Ezgi Mola, Esra Dermancıoğlu, Belçim Bilgin, Azra Akın ve Arzum Onan’a pas attı.

İşte oyuncunun o paylaşımı:

İstanbul sözleşmesi yaşatır…
İstanbul sözleşmesini imzalamak demek
Bir çocuğu ya da yetişkin bir bireyi evlenmeye zorlayan kasıtlı davranışların suç sayılmasını sağlamak demektir
İstanbul sözleşmesi yaşatır…#istanbulsözleşmesiuygulanırsayaşatır #uygulanırsayaşatır @unfpa_turkey @azraakin @onanarzum @belcimbilgincom @temedragve @demetakbag @esradermancioglu @ezomola @hazalkaya @handemiyy @sukranovali