Ana sayfa Sosyal Medya Hazal Kaya: O tuzağa düşmedim! Sadece güzel olduğum için 15 yıldır burada olamam!

Hazal Kaya: O tuzağa düşmedim! Sadece güzel olduğum için 15 yıldır burada olamam!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Ünlü Oyuncu Hazal Kaya, geçtiğimiz günlerde Youtube üzerinden yayınlanan Gazeteci Nilay Örnek’in ‘Nasıl Olunur?’ isimli sohbet programına konuk oldu. Oyuncu, telefon üzerinden yapılan ve ses kaydı olarak yayınlanan sohbette, sektörde kadın oyuncu olmanın zorluklarını anlatırken, kimi tabulara da karşı koyduğunu ifade etti ve bulunduğu yere gelebilmek için de çok çalıştığını belirtti.

Hazal Kaya, kariyer yaparken aynı zamanda başka hayallerini de gerçekleştirmekten vazgeçmediğini özellikle vurguladı. Kaya, “Hep genç anne olmak istedim. Ben o anne olmak istediğim zamanlarda, kadın oyuncuların anne olması vs. olacak iş değildi. Bir de ister istemez Türkiye’de, tırnak içinde, starlara biçilmiş bir takım haller var. Erken anne olmamak gibi, mesafeli olmak gibi, marka giyinmek gibi, aç gezip zayıf kalmak gibi vs. Bunların hepsi gerçekten bir şekilde biçilmiş durumlar, niye bilmiyorum!” diye konuştu.

Hazal Kaya: O tuzağa düşmedim! Sadece güzel olduğum için 15 yıldır burada olamam! 9

Sinema-dizi sektöründe olduğu süre içinde bunun gibi kalıplaşmış düşüncelere karşı durduğu ve öyle yaşadığını belirten Hazal Kaya, “Şimdi düşününce hepsine ne kadar karşı olduğumu ve öyle de yaşadığımı farkediyorum ve beni mesela o mutlu ediyor. Yani hiç bir şekilde o tuzağa düşmedim. Yani ‘böyle olunur’ tuzağına hiç düşmedim aslında. Erken anne olmamak da öyle bir şeydi benim için. Niye olmasın? Çocuk da yaparım kariyer de gibi bir şey değil de mutlu olduğum şeyi, mutlu olduğum zaman yapabilirim ve mesleğim buna engel olamaz” ifadesini kullandı.

Hazal Kaya: O tuzağa düşmedim! Sadece güzel olduğum için 15 yıldır burada olamam! 10

“Dizilerde oynayan biz kadın oyuncular, çok fazla savaştık ve savaşıyoruz!”

Yaptığı mesleğin insanı tanımak ve insanı anlamak üzerine bir iş olduğunun altını çizen Hazal Kaya, kendisini ve isteklerini görmezden gelerek, kendisini gerçekleştirmeden, oyunculuk gibi bir işi yapamayacağını da vurgulayarak şöyle devam etti:

“Çünkü ben öyle bir meslek yapmıyorum diye yaklaştım hep. İnsanı tanımakla, insanı bilmekle ilgili bir iş yapıyoruz ya. Yani ben kendimi ve kendi isteklerimi bu kadar görmezden gelerek ve kendimi gerçekleştirmeyerek bu kadar insana dair bir işi nasıl yapabilirim. o zaman ben starlık müessesine ait değilim yani napalım! Demek ki değilim diye yaklaştım ve ben bunları böyle düşünürken, böyle yaşarken, bunu tercih ederken daha doğrusu, bir yandan da okullu olmamakla, tırnak içinde alaylı olmakla da çok boğuştum. O bir takım yüksek tiyatrocularla birlikte çalışırken. Yani böyle düşününce aslında çok fazla savaştık ve savaşıyoruz biz kadın oyuncular olarak ve yine dizi oyuncuları diye tanınan kadın oyuncular olarak bir süre şeyle.”

Hazal Kaya: O tuzağa düşmedim! Sadece güzel olduğum için 15 yıldır burada olamam! 11

“Ben kötü bir oyuncu değilim! Elimden geleni yaptım!”

Dizilerde oynayan ünlü isimlerin hep kategori dışı bırakıldığı yorumunu yapan Kaya, sözlerine şöyle devam etti:
“Onlar zaten, dizi oyuncu, onlar zaten ünlü, güzel oldukları için filan gibi bir yere konmaya çalışıldık hep ve günün sonunda şeyi farkediyorum; Hayır ya, sadece güzel olduğum için 15 yıldır burada olamam yani, çok çalıştım, şimdi mesela bunu dile getirmenin kıymetini, daha doğrusu bunu kabul etmişim, şimdi anlıyorum. Hayır ben yetenekli biriyim ya. Ve bu yeteneklerimi geliştirmek için de elimden geleni yaptım. Çok insanların beğenisine sunduğum ve bu konuda yorum yapılmasına alan verdiğim için, işim öyle bir iş olduğu için konuşabiliyorsunuz bununla ilgili ama her şeyi söyleyebilirsiniz. Zaten şahsi beğeniye yönelik bir şey yapıyorum ama hayır ya ben kötü bir oyuncu değilim ve iyi bir oyuncu olmak için de elimden geleni yapıyorum yani. Dolayısıyla bütün bunları kabul ettikten sonra ve ben böyle bir şey yapmak istiyorum, sırada bu var ama şimdi anne olmak istiyorum deyip çocuk doğurdum ve çok büyük bir mutlulukla büyütüyorum Fikret’i. Şimdi 15 aylık oldu.”

Bu arada Aşk-ı Memnu’da oynadığı dönemlere de dikkat çeken Hazal Kaya, o süreçte çok zayıf olduğunu, çok acı çektiğini anlatarak “Ne kadar zayıfmışım. Kilo, bel ölçüsü… İlgilenmiyorum. yıllarca ona direnmek çok zor. Senelerce kendimle savaştım” diye konuştu.