Ana sayfa Sosyal Medya Henüz ilk bölümü yayınlanan Engin Akyürek’in Kaçış dizisine açık kanal yerli dizi benzetmesi!

Henüz ilk bölümü yayınlanan Engin Akyürek’in Kaçış dizisine açık kanal yerli dizi benzetmesi!

tarafından sevda

Televizyogazetesi.com/Detay – Hikayesi Engin Akyürek tarafından kaleme alınan ve bu yüzden başarılı aktör için büyük önem taşıyan Kaçış dizisi aynı zamanda Disney Plus’ta yayınlanan ilk Türk dizisi olması özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Disney Plus’ın 14 Haziran’da Türkiye yayınına başlamasıyla birlikte Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu’nun başrolünü paylaştığı Kaçış’ta görücüye çıktı.

Henüz ilk bölümü yayınlanan diziyle ilgili yorumlar tek tek gelmeye başladı. Yorumlardan bir tanesi de TV eleştirmeni Sina Koloğlu’na ait.

Sina Koloğlu Kaçış dizisini değerlendirdiği yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Koloğlu Kaçış’ı, açık kanal yerli dizilere benzeterek; “Dizinin bir dijital platform işinden çok, açık kanal dizi havasından kurtulamadığı kanaatindeyim.

Ele veren unsurlardan biri müzikler. Bizim açık kanallarda ‘kemanı bol gerilim’ müziği vazgeçilmezdir. Daha ‘minimalist’ bir müzik olabilirdi (bakınız Fauda). Hatta gayet hoş jenerik müziğinden, temalar üretilebilirdi” ifadelerini kullandı.

Sina Koloğlu Engin Akyürek ile ilgili ise şunları söyledi; “Engin Akyürek hali, tavrı(magazin hallerden uzak durması vs.) her daim beni etkilemiştir. Orta Doğu’nun karmaşık ve içinden çıkılmaz hallerini bu sıkıntıları her gün yaşayan bir ülkenin oyuncularının, yapımcılarının dile getirmesi kaçınılmaz. Bir savaş muhabirinin gözünden, dipsiz kuyu Suriye’de bir aksiyon macera ‘Kaçış’.”

İlk bölümün oyunculuk ile ilgili çok fazla bir şey söylemediğine dikkat çeken Sina Koloğlu, Engin Akyürek’in bir savaş muhabirini canlandırdığı dizinin daha inandırıcı olması açısından danışmanlık alınabileceğine dikkat çekerek;

“Mesela bir Coşkun Aral danışman olsaydı ve savaş muhabirliğinin ayrıntılarında(hele girişteki bu konu ile ilgili diyaloglar mesela!) daha ‘inandırıcı’ olabilirdi, Mehmet (Engin Akyürek) karakteri. Dizi ne kadar doyurucu, ne kadar burada yaşanılanları da içine alacak, sonraki bölümler gösterir” yorumuyla da dikkat çekti.