Ana sayfa Dizi Haberleri Hercai dizisi ‘kadın kadının kurdudur’ sözünü haklı çıkartıyor!

Hercai dizisi ‘kadın kadının kurdudur’ sözünü haklı çıkartıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranlarında sezonun en flaş yapımı olarak öne çıkan Hercai dizisi, 12 bölümlük ilk sezon performansı ile olay üstüne olay yaptı.

Midyat’ın doğal güzelliğinin sergilendiği dizide Akın Akınözü ve Ebru Şahin başrol olmanın hakkını verdi ve bunun mükafatını da fazlasıyla almaya başladı.

İki oyuncu da kısa sürede çok sevildi, geniş kitleler tarafından kabul gördü ve sosyal medyada da hayran sayıları adeta patlama yaptı.

atv’nin Cuma akşamları yayınladığı dizi Kanal D ekranında 13 sezondur dimdik ayakta duran Arka Sokaklar dizisinden zirveyi de alarak büyük bir iş başardı.

Tüm bunların altında ise Hercai dizisindeki aşk kadar, şiddet öğeleri de öne çıkmaktaydı.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, değerlendirme yazısında Hercai dizisindeki kadın karakterlerine dikkat çekmekte.

“Kadın kadının kurdudur” sözünün Hercai dizisi ile bir kez daha kendini ortaya koyduğuna değinen Anibal Güleroğlu, dizideki kadın çekişmelerine farklı bir gözle baktı.

İşte Anibal Güleroğlu’nun yazısı:

Hercai dizisi 'kadın kadının kurdudur' sözünü haklı çıkartıyor! 8

“Ünlü filozof Thomas Hobbes, ‘İnsan, insanın kurdudur’ demiş. Günümüzdeyse bundan esinlenilerek ‘Kadın, kadının kurdudur’ deyişi çıkmış ortaya. Ama bu çıkışın boşa olmadığı kesin. Özellikle de dizilerin kadın çekişmeleri bu gerçekliğin göstergesi.

Nasıl ki, törelerin hâkimiyetindeki yöre hikâyelerini işleyen yapımlarda erkeklerden ziyade kadınların yarattığı kötülükler ve şiddet ön plana çıkmakta. Kadın kışkırtmacılığıyla şiddete başvuran erkeklerin karşın kadınların hemcinslerine bakışındaki şiddetin-öfkenin ölçüsü yok.

Nitekim sürekli ağıtların yükselmesiyle ruhumuza şiddet uygular hale gelen ‘Hercai’deki kinin ve şiddetin kökü de babaanne ve ailenin reisi konumundaki yaşını başını almış bir kadın. Kötülükler ondan kaynaklanmakta.

Hercai dizisi 'kadın kadının kurdudur' sözünü haklı çıkartıyor! 9

Kendi hırsını tatmin için genç bir kızın hayatıyla oynamakta sakınca görmeyen bu kadın, kendi kız torununu düşünmeden şiddet mantığını sürdürmekte. Torunum dediği adamı yalanlarıyla dolduruşa getirip onu, bir kızın namusuyla ve duygularıyla oynatmaya yönlendirecek kadar kötü olabilmekte.

Aynı dizideki diğer kadınlar için de hemcinslerine kötülük yapmak, onların şiddete maruz kalmasını izlemek adeta bir zevk… Ki, bu diziyle ilgili görüşlerimi başka bir yazımda detaylandırmıştım zaten.

Kısacası; Erkeklerin töre ayağına şiddete yöneldiği ‘Hercai’nin kadına bakışı da şiddet yüklü!”