Ana sayfa Dizi Haberleri Hercai dizisinin usta oyuncusu hayatını kaybetti!

Hercai dizisinin usta oyuncusu hayatını kaybetti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranlarında izleyicilerle buluşan Hercai dizisinde Nasuh’un arkadaşı Yusuf karakterine hayat veren ünlü isim Atilla Pekdemir’den başkası değildi.1943 doğumlu olan oyuncu, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra hem sahnede hem sinemada hem de son dönemde dizilerde birçok rolde yer aldı.

En son Babil dizisinde de izlediğimiz oyuncu, Hercai isimli atv yapımında da Yusuf karakteri ile bir süre ekranda yer almıştı. Oyuncu, İzmir’de koronavirüse yakalandı ve ardından akciğer kanseri teşhisi konulmasından kısa bir süre sonra da vefat etti.

Atilla Pekdemir’in kızı Didem Pekdemir, Onur Akay’a yaptığı açıklamada şöyle söyledi: “Babam kısa süre önce kontrollerini yaptırmak için hastaneye gittiğinde, akciğerinde bir kitle tespit edildi. Onunla ilgili yapılan araştırmalar esnasında koronavirüse yakalandı. Koronavirüsü atlattık ama akciğerleri çok fazla su topladı. Akciğer kanseri teşhisi koronavirüs sonrası konuldu. 10 gün içinde tüm akciğeri sardı ve kaybettik. Babam İzmir’de tedavi gördüğü hastanede vefat etti.”

Hercai dizisinin usta oyuncusu hayatını kaybetti! 8

Bodrum’a götürülecek olan cenazenin salı günü Bitez Mezarlığı’nda defnedileceği belirtildi.

Bugüne kadar birçok tiyatro oyununda ve sinema filminde yer alan Atilla Pekdemir, ayrıca dizilerde de farklı projelerde bulundu.

Adını Sen Koy dizisinde Ökkeş’e hayat veren oyuncu, son dönemde Bizim Hikaye, Hercai ve Babil gibi yapımlarda da boy göstermişti.

Hercai dizisinin sosyal medya hesabından da Pekdemir için bir paylaşım yapıldı:

Hercai dizisinin usta oyuncusu hayatını kaybetti! 9