Ana sayfa Dizi Haberleri Hercai ve Sefirin Kızı dizilerinin artık kötü bir şöhreti var!

Hercai ve Sefirin Kızı dizilerinin artık kötü bir şöhreti var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizilerinin süreleri hep tartışılıyor. Oyuncular genel olarak 120 dakikanın üzerine çıkan yapımlar hakkında ciddi eleştiriler getiriyor. Ancak reklam dengesi nedeniyle kanallar ve yapımcılar ellerinden bir şey gelmediğini belirtiyor. İşte bu noktada Hercai ve Sefirin Kızı dizileri için ciddi bir sıkıntı var.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, köşe yazısında Yaratıcı Yapımcılık tarafından yaptırılan “Türki dizi sezonu genel değerlendirmesi’ sonuçlarını köşesine taşıdı. Süresi en uzun olan ilk 5 diziden 3’ü TRT1 imzalı… Benim Adım Melek dizisi 160 dakika ile ilk sırada. Kalk Gidelim 152 dakika ile 4. olurken, Payitaht Abdülhamid ise 150 dakikalık süresi ile 5. durumda.

TRT1 yapımlarının süresine yaklaşan ise iki dizi var.Bunlardan birisi atv’nin sevilen dizisi Hercai ve Star TV’de önemli bir başarı kazanan Sefirin Kızı…

Hercai dizisinin en uzun süreli ekranda kalma süresi 155 dakika olarak ölçüldü. Hercai, genel değerlendirmede 2. oldu.

Sefirin Kızı ise en uzun 154 dakika yayında kaldı ve genel değerlendirmede 3. sıraya yerleşti.

Her iki dizi için de uzun süreler kötü bir şöhret olarak anılacaktır. Zira hem dizi oyuncuları hem de sektörün birçok kesimi dizi sürelerinin çok uzun olmasına yönelik uzun yıllardır eleştiriler yapıyor.

Bu kadar uzun süreler sette de ekiplerin çok yoğun çalışmasını ve koşulların da çok ağır olması sonucunu doğuruyor. Hercai ve Sefirin Kızı dizileri, TRT yapımları ile birlikte bu araştırma sonucunda kötü bir şöhret sahibi de oldu.