Ana sayfa Dizi Haberleri Benim Adım Melek dizisi rekor kırdı ama TRT1 için bu bir sorun!

Benim Adım Melek dizisi rekor kırdı ama TRT1 için bu bir sorun!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – TRT1 ekranlarında geçen sezon izleyicilerle buluşan Benim Adım Melek dizisi, Nehir Erdoğan ve Kutsi’nin başrolde buluştuğu bir dram projesi… Gaziantep’te çekimleri yapılan dizinin ilk sezonunda izleyiciler bir hayli gözyaşı döktü.

Nehir Erdoğan’ın canlandırdığı Melek karakterinin yaşadığı büyük dram ekranda izleyicileri hem etkiledi hem de dizi bu süreçte bir rekor kırdı. Ancak bu rekor pek de sevinilecek bir rekor değil. Dizi sürelerinden hep şikayet edilir. Hatta dizi sürelerinin 120 dakikayı bulduğu bile söylenirdi.

Ancak ortaya çıktı ki, dizi süreleri 120 dakikayı çoktan geçti. Yapılan bir araştırma sonucunda en uzun dizi ortaya çıktı. Benim Adım Melek, 160 dakikalık bölümü ile bir rekor kırdı.

Hem bir dram yapımı olması hem de TRT1 gibi kamu yayıncısı tarafından ekrana getirilmesi düşünüldüğünde bu rekorun büyük tezatlıkları var. Tüm dizi sektörü sürelerden rahatsız. Ancak kanallar ve yapımcılar da haklı olarak reklam gelirlerini öne sürüyor. Fakat reklam gelirleri ile değil de halkın katkılarıyla yayıncılık yapılan TRT1, hem de en uzun süreli dizilerin yayınlanması önemli bir çelişki.

Araştırmaya göre, en uzun ikinci dizi 155 dakika ile Hercai oldu. Sonrasında Sefirin Kızı 154 dakikaya kadar ulaştı. Kalk Gidelim 152 dakika ve Payitaht Abdülhamid de 150 dakikalık bölümlerle ekrana geldi. Bu tablo da gösteriyor ki ilk 5 dizinin 3’ü TRT1 tarafından yayınlanıyor.

Bu durum da kendi içinde ilginç bir tezatlık oluşturuyor. En uzun ve en kısa diziler araştırması ise Türki Dizi Sezonu Genel Değerlendirmesi olarak, Yaratıcı Yapımcılık tarafından gerçekleştirildi.