Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin dizisi öykünün özünü ve tadını kaçırdı!

İstanbullu Gelin dizisi öykünün özünü ve tadını kaçırdı!

tarafından ker_def

Star TV ekranlarında izleyicilerle buluşan İstanbullu Gelin dizisine yönelik eleştiriler devam ediyor.

Aslı Enver, Özcan Deniz ve İpek Bilgin’in başrolündeki diziye yeni sezonda önemli isimler katılmıştı. Meral Çetinkaya, Ahsen Eroğlu ve Nihal Yalçın’ın güçlü varlıkları, dizinin rengini değiştirmişti.

Zaman atlamasının da yaşandığı dizide Fırat Tanış’ın performansı da öne çıkmaya başlamıştı.

Ancak diziye yönelik önemli bir eleştiri var. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, diziye yönelik eleştirilerini sıraladı:

İSTANBULLU GELİN’E GEÇMİŞİN ÖFKESİ HÂKİM

Gerçek hikâyeden uyarlama diyerek yola çıkan, ancak orijinalinden çok farklı biçimde bir tabloyla ilerleyerek etkileyici öykünün özünü ve tadını kaçıran ‘İstanbullu Gelin’ de yeni sezona yeni kötücül karakterlerle başlamayı seçenlerden…

Geçtiğimiz dönem, gerçekte yaşanan öykünün aksine, İpek karakterini kötü biri olarak yansıtan ve Adem’in geçmişten gelen intikamcılığıyla psikopatlığın yükselişini yaşatan içerik, bu sezon için de Adem’le işbirliği yapan Ülfet Hala’nın soyadı intikamcılığını ve gülen yüzlü öfkesini soktu devreye.

İstanbullu Gelin dizisi öykünün özünü ve tadını kaçırdı! 7

Tabii bir de yıllar sonra uzay çağındaymışız havasında yansıtılan doktor muayenehanesine gelen Süreyya’nın kızının annesini suçlayan, onun görünen yüzünün altındaki hasta ruhlu kimliğini dışa vurarak Esma’nın katili olduğunu saptayan psikopatça söylemi var. Sanırsınız böylece orijinal hikâyeye yaklaşılmak istenmiş ama nafile.

Kısacası Adem’den Ülfet’e ve dahi Yaz’a geçmişin öfkesi hakim, kötülüğü tavan yaptırmak için kolları sıvayan ‘İstanbullu Gelin’in yeni sezonuna! Reytingler aksini söylese de, hayrola…