Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin’den sektörün alacağı büyük ders var ama dinleyen yok!

İstanbullu Gelin’den sektörün alacağı büyük ders var ama dinleyen yok!

tarafından zk zk

Her sezon birbirine benzer onlarca dizinin ekrana gelmesinden izleyici artık çok sıkıldı!

Kanallar ise dizi çöplüğüne döndü! Geçtiğimiz sezon yaşanan büyük hüsranlara rağmen, hala benzer konulu diziler yine ekrana gelmek için gün sayıyor!

Yeni sezonda yeni hayal kırıklıklarıyla dolu bir ekran göreceğiz!

Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan, pek çok tv kritik yazarları gibi dizilerin sürelerinin uzunluğu, bu durumun kaliteye olan yansımasına dikkat çekiyor.

Sezon boyunca sonunu zaten bildiğimiz, bir sonraki bölümü tahmin ettiğimiz, artık merak bile uyandırmayan dizilere dikkat çekerek “Dizi süreleri kısalsın düzgün işler izleyelim dedikçe de kimsenin bizi ciddiye aldığı yok. Boşuna ses çıkarıyoruz galiba! Ama bu durumdan kimse kârlı çıkmıyor. Ne kanal, ne yapımcı, ne senarist, ne oyuncu, ne de yönetmen mutlu halinden…” diyerek gidişatın değişmesi gerektiğini vurguluyor.

Oya Doğan, “Bu çileye son verin!” başlıklı yazısında sektöre seslenerek bazı dizileri de örnek gösteriyor.

İstanbullu Gelin'den sektörün alacağı büyük ders var ama dinleyen yok! 7

İşte o yazı:

“…Arka Sokaklar gerçeğine baktığımızda ortaya dikkat çeken bir başka şey çıkıyor. Eğer olay devamlılığı taşımayan bir iş yapıyorsanız; episodic; projenizin şansı biraz artıyor. Baksanıza; Söz, Savaşçı, Diriliş Ertuğrul… Hepsi konsept projeler. Ekranda şimdi heyecanı, aksiyonu, draması, komedisi ve en önemlisi merak duygusu yüksek işler izlemeye ihtiyacımız var. Yakında bir sürü yeni dizimiz de olacak. Ama dizileri çok uzun soluklu kılmak bu sürelerle mümkün mü? Çok zor ama imkansız değil! İstanbullu Gelin bunu başarıyor. Ben yine de bayram günü notumu şuraya bırakıyorum. Ey televizyon sektörü; 90-100 dakikaya düşüp sektörde daha kaliteli işler izletmek varken bu çileye artık son verin! Herkese iyi bayramlar…”