Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Kadir Doğulu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Kadir Doğulu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Kadir Doğulu, 19 Nisan 1982 tarihinde Mersin’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Adı: Kadir Doğulu
Doğum Tarihi: 19 Nisan 1982
Doğum Yeri: Mersin
Boyu: 1.79 m.
Kilosu:   71 kilo
Burcu: Koç
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Eşi: Neslihan Atagül
Kardeşleri: Üç erkek, bir kız kardeşi var.
Instagram: https://www.instagram.com/kadirdogulu/
Evcil Hayvanları: Köpekleri Vera ve Afet ile bir kedisi ve kuşu var.

Kadir Doğulu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Annesi ev hanımı, babası işçi emeklisi. Müzisyen ve modacı Kemal Doğulu’nun da aralarında olduğu üç erkek bir kız kardeşi var. 2016 yılında kendisi gibi oyuncu Neslihan Atagül ile evlendi. “Kalabalık bir ailede büyümek küçük yaşlardan itibaren aile ve insan ilişkilerinizin üst seviyeye çıkmasına yardımcı oluyor. Hayata ve kendinize karşı birçok anlamda idman yapmış oluyorsunuz, zayıf ve güçlü noktalarınızı görüyorsunuz. Her hale bürünebilen yedi kişi olunca iletişimi, halden anlamayı öğreniyorsunuz. Ben mutlu bir ailede büyüdüm, sevginin konuşarak herkese yayılabildiğini gördüm. Yaptığım her meslekte bana fayda sağladı. Kardeşlerime karşı birçok anlamda korumacıyımdır ama insanlardan değil, kendilerini kendilerinden korumak için çok uğraşırım. Çünkü insanın bir tek düşmanı var, o da kendisi. Sadece kendisiyle ilgili her şeyi çözüme ulaştırdığı zaman korunmaya ihtiyacı kalmıyor. Bu anlamda kardeşlerime hep destek olmaya, içsel yolculuklarına katkıda bulunmaya çalışıyorum.”

Çocukluk yılları: Çalışmayı seviyor, çocuk yaşlardan itibaren çalışmaya başladı. “Bunu tanınan biri söyleyince insanlar şaşırıyor ama aslında birçok kişi de küçük yaşlarda çalışıyor.  O yıllarda sinemaya gitmek lüks. Tiyatrolar var. Levent Kırca ve Ali Poyrazoğlu Anadolu’ya gelirdi. Onları izlerken oyunculuk mesleğine hayran oldum. Ama şartlar beni başka işler yapmaya yönlendirdi. Dokuz yaşımda aile ekonomisine katkı sağlamak için çalışmaya başladım. Neredeyse de bütün mahalle esnafıyla çalıştım. Zamanla yiyecek içecek sektörünü kendime yakın buldum. İnsanlarla iletişim kurmak hoşuma gitti. Mersin’de o işler bir yere kadar. İstanbul’a geldim. Mutfaktan başladım işe.”

Eğitim hayatı: Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde okudu.

Hayatının dönüm noktası: Bir arkadaşının yönlendirmesi ile oyunculuğa başladı. “Çocukken Mersin’de sinema yoktu. Televizyon evimize çok geç girdi. Oyunculuğu Mersin ve Adana’ya gelen tiyatro oyunlarıyla tanıdım, oyunculuk aşkım öyle başladı. Ama hayat şartları beni başka şeylere yönlendirdi. İnsan hayal kurmaktan hiçbir zaman vazgeçmemeli. Gerçekten istiyor ve talep ediyorsan o yolda gidiyorsun. . Bir gün basın danışmanı arkadaşım Funda Düşgör, ‘bence sen ekranlarda olmalısın’ dedi. Ve ‘Küçük Sırlar’la oyunculuğa başladım. İlk zamanlar zorlandım ama pes etmedim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2010 yılında yayınlanan  ‘Küçük Sırlar’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Fatih Harbiye’ dizisinde canlandırdığı ‘Macit’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Doğal, kibar, samimi, enerjik, neşeli, konuşkan, azimli, çalışkan.

Düşünce yapısı:  Pes etmeyi sevmiyor, zamanla korkularından kurtulmayı öğrenmiş. “Anlaşılabilir miyim? Anlaşılmaz mıyım? korkusundan kurtuldum. Sonra bir baktım korku diye kavram yokmuş. Ölüm korkusundan dışarı çıkmıyoruz. Bunun olmadığını anlamak gerek. Önüme çıkan ne varsa korkmaktan vazgeçtim.”

Mutluluk kaynağı: Neslihan Atagül ile ilişkisi ve birlikte kurdukları aile.

İlk sinema filmi: Talip Karamahmutoğlu/ Bir Hikayem Var

Kadir Doğulu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Aşk tanımı: “İnsanın tek sahip olacağı şey aşktır. Aşk dendiği zaman bir kadın ve erkek arasındaymış gibi düşünülüyor. Ona ben ‘sevdalık’ diyorum. Çünkü o iki insan arasında kalırsa sevda oluyor” dedi. Ama aşkı her yere yayabilirsen; yani doğaya, aileye gibi, o hal bozulmaz neşe getiriyor. Kimsenin birbirinden farklı olmadığını anlayacağı bir zemine geliyor. O zaman aşka dahi ihtiyaç kalmıyor.”

Hayata bakışı: Hayatta tesadüflere inanmıyor. Hatalarından ders çıkarıyor, anı yaşamayı seviyor. “Hayatın karşına çıkardığı şey her neyse, onun tesadüf olmadığını idrak ettiğinde ne istiyorsan ona gidebilme hedeflerin çoğalıyor. Benimki de böyle bir yolculuktu. Bugün dönüp baktığımda hayatımda hiçbir şeyin tesadüf olmadığını daha net görüyorum. Geçmiş ve bugün arasında tek ortak nokta, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmış olmam. Hatalarımdan ders çıkarıp tekrarlamamam ve elimden geldiğince dürüst yaşamaya çalışmam.”

İş hayatına bakışı: Sektörde kalıcı olmanın tek yolunun çok çalışmaktan geçtiğine inanıyor. “Bizi sanatçı adı altında topluyorlar. Sonra “bu sanatçı mı” diyorlar. Ben kendime sanatçı demiyorum.  Tek isteğim işimi iyi yapmak. İnsan olduğumuzu unutmamaları gerek. Herkesin her görüşte bir fikri olabilir. O fikrin sisteme uyması değil, sistemin insana uyması önemli olan. Merkezinde insan olan sisteme varım. Ayrıştıran sisteme yokum. Eşitlik ve özgürlükten yanayım. Sokakta ve sektörde bir sürü yakışıklı çocuk var. Bir ya da iki projede onları görüyoruz devamı gelmiyor. Tabii fiziğin oyuncuyu bir yere kadar taşıdığı kesin. Ama kalıcı olmanın tek yolu, hangi işi yaparsanız yapın sonuna kadar çalışmak. Şöhretin, paranın kendine ait olduğunu sanıyorsun. Ama değil. Ona sahip olabilmek için önce saygı duymayı bilmeli ve nereden geldiğini hiç unutmamalısın.”

Gelecek Hayali: Plan yapmıyor, anın tadını çıkarıyor. “Ben tesadüfe inanmadığım gibi gelecekle ilgili bir tasarrufta bulunmaya da inanmam. Ama ümide inanırım. Dün geçmiş, takılıp kalmamak lazım. Bir dakika sonra ne olacağını biliyor muyuz? Eğer bilmiyorsak bunun için endişe etmeye, saatlerce düşünmeye gerek yok. İnsanın tek yapacağı şey ümit etmek. Güzellikler galip gelsin, çirkinlikler mağlup olsun. Her yeni gün, her yeni saniye herkes için en hayırlısı, güzeli olsun.”

Kaygıları: Tembel ve küçük şeyleri takan insanlarla derdi var. Gündemini ufak şeylerle meşgul etmiyor ve monotonluğu sevmiyor.

Doğa ile ilişkisi: Doğa tutkunu, eşi ve hayvanları ile doğada vakit geçirmekten çok zevk alıyor. “Biz özgürlüğüne düşkün, bu kavramın tam olarak ne olduğunu anladığını ümit eden insanlarız. Doğanın bize verdiği bağımsızlık sayesinde sistemin, dayatılanın dışında, gerçek özgürlükle, inançla, aile bağlarıyla hayatlarına devam eden bir çift olduk. Hayati kurallar hariç kuralları yıkmaya, kural oluşturmamaya özen gösteriyoruz. İlk olarak ailede başlayan bu şartlamaları kırabildik. İkimiz de oyuncu olduk örneğin. İşte bu özgür ruhu hayatımıza ayrı dönemlerde yaymaya başlamıştık, birleşince de tadından yenmez bir hale geldi. Önce çadırla başladık, sonra karavana geçtik.

Kadir Doğulu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar?  Evde boş zamanlarında yaptığı pek çok hobisi var. Aynı zamanda mutfakla da arası iyi, yemek yapmayı çok seviyor. “Boş zamanlarımda ağaç oyuyorum. Masa, sandalye yapıyorum. Reçine yapıp kalıplara döküyorum, tahta yontuyorum. Evde bahçeyle ilgilenmeyi seviyorum. Kitap okumayı çok seviyorum. Tamamen amatörce enstrüman çalıyorum; bağlama, bendir, piyano… Uda da heves ettim, onunla uğraşıyorum. Notaları kendim çıkarmaya gayret gösteriyorum. Biz elle tutulur bir sonuç elde ettiğimiz bir meslek yapmıyoruz. Bu insanda ciddi bir boşluk yaratabiliyor. O yüzden elle tutulur zevkleri olan biri haline geldim. Bu gibi şeyler yapınca elle tutulur bir şey çıkıyor ortaya, o da ruhta ve bilinçteki boşluğu doldurabiliyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2010- Çakıl Taşları/ Ali

2010-Küçük Sırlar/Ali Erarslan

2011/2013 -Pis Yedili /Güney Samyeli (Bayrampaşalı)

2013 -Fatih Harbiye/Macit Arcaoğlu

2015- Sevdam Alabora /Gökhan

2015/2016-Muhteşem Yüzyıl Kösem/ III. Mehmed Giray Han

2016/2017-Bana Sevmeyi Anlat/    Alper Eren

2017 -Babamın Günahları /Ozan Dikmen

2019/2020 -Vuslat /Aziz Korkmazer

2020-Jet Sosyete /Kenan (Konuk Oyuncu)

SİNEMA FİLMLERİ

2013-Bir Hikayem Var /Mert

2018- Ustalar Alemi

TİYATRO OYUNLARI

2019- Amiral Battı Kaçıyorusss / Caner