Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Leyla Lydia Tuğutlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Leyla Lydia Tuğutlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Leyla Lydia Tuğutlu,  29 Ekim 1989 tarihinde Almanya Berlin’de doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Leyla Lydia Tuğutlu
Doğum Tarihi: 29 Ekim 1989
Doğum Yeri: Almanya / Berlin
Boyu: 1.75 m.
Kilosu:  57 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Babası: Harun Tuğutlu
Instagram: https://www.instagram.com/leylalydia/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Leyla Lydia Tuğutlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Türk bir baba ile Alman bir annenin kızı. Annesi hukukçu. Ailesinden her konuda destek gördü. “Annem babam beni asla kısıtlamadılar. Nerede kendimi iyi ve mutlu hissediyorsam onun sonuna kadar arkasında duracaklarını söylediler hep. Konservatuvar eğitimim için onlar koşturdu, beni getirip götürdüler aylarca. Başka aileler bazen çocuklarının konservatuvara bile gitmelerini istemiyor. Hiç anlamadığım bir konudur bu benim, neden çocuğunu mutsuz olacağı bir hayata zorlarsın ki? Her şey para değil bu hayatta.”

Çocukluk yılları: Küçükken içine kapanık bir çocuktu. İlginin üzerinde olmasından rahatsızlık duyardı. İlkokula Türkiye’de başladıktan sonra piyano dersleri almaya başladı. Yarı zamanlı olarak konservatuvara devam etti. 5 yıl müzik ve keman dersleri aldı. Bu süre içerisinde bir model ajansında çalıştı. Behiye Dr.Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi’nden mezun oldu.  Üniversiteye başladıktan sonra konservatuvarı bırakarak, ilgi alanı olan manken ve fotomodelliğe başladı. “İki kültürle büyüyen insanlar sürekli bir iç çatışma yaşarlar. Nereye ait olduğunu sorgularsın sıkça. Kendini yabancı hissedersin. Çocukken bazen bir şeye nasıl tepki vereceğimi bilemediğim olurdu. İlk öğrendiğim dil Almanca. Babam öğrenmem için benimle Türkçe konuşurdu. Türkiye’ye geldikten sonra da annem unutmamam için benimle hep Almanca konuştu. Bu da bana zor geliyordu. Okulda Almanca konuştuğumu duyduklarında arkadaşlarım sorular sorardı. Bu sorulara maruz kalmamak için uzun bir süre Almanca konuşmayı reddettim. Şimdi iyi ki Almancayı da unutmamışım diyorum. İki dile de hakim olabilmek şans benim için.”

Eğitim hayatı:  İstanbul Üniversitesi’nde Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisidir.

Hayatının dönüm noktası: 2008 yılında Miss Turkey Güzellik Yarışması’nda birinci seçildi. Aslında hedefi müzisyen olmaktı. 11 yaşındayken devlet konservatuvarında yarı zamanlı keman, piyano, solfej okuyordu. Birkaç sene sonra kendi isteğiyle bıraktı. “Miss Turkey’den sonra bir televizyon kanalından program sunmam için teklif geldi. Ardından ‘Es Es’ dizisinde başrol teklif edildi. Denemek istedim. Kendimi setlere ait hissettiğimi fark ettim, bu kadar basit aslında. Oyunculuk benim için terapi gibi, kendimi keşfetmemi sağladı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Es-Es’ dizisinde canlandırdığı ‘İrem’ karakteri ile başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Karadayı’ dizisinde canlandırdığı ‘Songül Kara’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Enerjik, samimi, pozitif, sakin, naif, mükemmeliyetçi.

Sosyal: Özel hayatını göz önünde yaşamayı sevmiyor, sürekli görülebileceği yerlere gitmemeyi tercih ediyor. “İnsanlar hayatınla ilgili yorum yapabiliyorlar özellikle özel hayatınla ilgili. O yüzden özel hayatımı göz önünde yaşamayı çok tercih etmedim. Bununla ilgili konuşulması beni rahatsız eder bazı şeyleri daha karmaşık bir hale sokabilir. İşimle, mesleğimle ilgili konuşulsun isterim hep. Tabii ki kaçmıyorum ama sürekli göz önünde olacağım yerlere de gitmiyorum.”

Leyla Lydia Tuğutlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Çevresinde gergin ve sinirli insan istemiyor. Yorucu buluyor. Pozitif düşünceli ve sakin bir insan.  “Her şeyi sakince halletmek doğru geliyor bana, kırmaya, üzmeye ne gerek var ki? Hepimiz insanız, zaman zaman hepimizi bu davranışlara iten durumlar olabiliyor tabii ama bunu abartmamak gerekiyor. Hayatı hem kendine hem de başkalarına eziyet haline getirmek gereksiz bence. Kendimle kaldığımda her şeyi düşünürüm, artıları ve eksileri tartarım ve şükrederim. Bana güç veren şey bu. Olumlu düşünmek çok önemli. Algılama şeklinize göre yansır her şey size. Haksızlığa uğradığımda veya bir şeye tahammülüm kalmadıysa başka biri olabiliyorum; daha katı ve soğuk. Ama normal şartlarda dingin ve sakinim.”

Sette nasıl birisi? Yeni bir projeye başlayacağında partneri ile iyi anlaşmak O’nun için çok önemli. Bu konuda da şanslı olduğunu düşünüyor. “Tabii ki çalıştığın kişiyle özellikle partnerinse iyi anlaşabilmek çok önemli. Bunun için öncesinden oturup konuşmayı, o kişiyle vakit geçirmeyi tercih ederim. Her zaman bunu yakalayamayabilirsiniz tabii ama biz bu konuda gerçekten şanslıyım. İşimizin en zor tarafı uzun saatler çalışıp dinlenememek ve kendine vakit ayıramamak. Kendine vakit ayıramadığında kendini geliştirme ve hobilerine yönelik alanların eksik kalabiliyor.”

Mutluluk kaynağı: Küçük şeylerle mutlu olabiliyor. “Benim için doğru anda olan bir şey çok büyük mutluluk kaynağı olabiliyor. Hayallerimin peşinden koşmaktan asla vazgeçmem. İnandığım neyse onun peşinden giderim.”

İlk sinema filmi: Kemal Uzun – Gürcan Mete Şener / Günce

Hayran olduğu kişi: Johnny Depp ,erkek olsaydı onun gibi olmak ve gözükmek isterdi.

Aşk tanımı: Aşık olduğunda kendinden beklemeyeceği şeyler yapabiliyor.  “Aşka sayı sınırlaması koymak çok doğru gelmiyor bana. İnsan hayatta sadece bir kez aşık olur diye bir durum yok bence. Kimisi gerçekten bu duyguyu sadece bir kez yaşar kimisi ise birçok kez yaşama fırsatına sahip olur.”

Hayata bakışı: Hayatta en çok kendisiyle derdi var. “ Önce kendime bakarım, başkalarını yargılamam. Mükemmeliyetçiyim, her şeyi doğru yapmalıyım, yaptığım işi başarı ile yapmalıyım, öyle gelişi güzel olmamalı. Kendimle bu çatışmam hiç bitmeyecek gibi ama barışığım en azından. Zaten işimiz dolayısıyla sürekli göz önündeyiz. Özel hayatımı insanlardan biraz daha uzak yaşamak benim tercihim.”

İş hayatına bakışı: “Çekingen bir çocuktum. Bakışların üzerimde olması benim için hiçbir zaman kolay olmadı. Yaptığım iş de bunu artırıyor tabii ama buna alışmaya çalışıyorum. Rahatsız edici olmuyor aslında yani bakışlarda sevgi ve hayranlık görmek insana güzel enerji veriyor, bir kez daha işine sarılıyorsun, işini niye yaptığını anlıyorsun. Oyunculuk için yapılması gereken en önemli şey sürekli çalışmak ve üzerine kafa yormak. Sürekli pratik yapabilmek yani çalışmak oyuncuyu asıl geliştiren şey. Benim için yeni bir işe başlarken karakteri anlayabilmek ve içselleştirmek için hazırlık süreci çok önemli”

Leyla Lydia Tuğutlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kariyer planı: Kendini zorlayacak bugüne kadar hiç oynamadığı bir karakteri canlandırmak istiyor.

Gelecek Hayali: Hayalleri ve istekleri var ancak hayatta her şeyin dilediği gibi olmayabileceğini de düşündüğü için çok gelecek planı yapmıyor. İleride  mutlu bir aile kurmayı istiyor. “ Müzikle iç içe büyüdüm Müzikal tabii ki çok büyük bir hayalim. Ama çok az yapılıyor Türkiye’de. Belki bir gün yurt dışında bir müzikalde yer alırım. Şu anda olduğum gibi beni mutlu eden, içinde huzurlu olduğum güzel işlerde bundan sonra da yer almayı diliyorum. Ayrıca biraz klasik olabilir ama ne kadar ömrümüz kaldığını bilmediğimiz bu dünyada, kavgasız, savaşsız, insanların mutlu olabildiği günler yaşamayı diliyorum.”

Kaygıları: İçinde yetiştiğimiz toplumun bize, kadın ve erkek arasındaki ilişkiye dair bazı kodlar empoze etmesi. “Kadın ve erkekler birbirini gerçek anlamda tanımıyor ya da tanımaya çalışmıyor. Yüzeysel ilişkilerimiz var. Başkası olmaya çalışıyoruz. Çevremizden etkilenmek onların düşüncelerine fazla önem vermek yıpratıcı olabiliyor.”

Rol modeli: Meryl Streep’in oyunculuğunu muhteşem buluyor.

Erkekte çekicilik kriteri: Doğal, esprili ve rahat erkekleri etkileyici buluyor. Olmadığı biri gibi davranan erkeklerden hoşlanmıyor.

Doğa ile ilişkisi: Denizi görebildiği yerlerde olmayı çok seviyor. “Arnavutköy ve Hisar sevdiğim semtler. Evime yakın olduğu için Nişantaşı’nda vakit geçirmeyi de seviyorum.”

Evde ne yapar?  Evinde sade ve az eşya seviyor. En sevdiği yer ise evde en çok zaman geçirdiği, film izleyebildiği koltuğu. İstediğinde güzel yemek yapıyor. Evde olmayı seviyor.” Evde kaliteli vakit geçirmek daha güzel bence. Tabii ki dışarı da çıkıyorum ama eskisi kadar sık değil. Çok çalışınca insan evde sakin bir akşam geçirmek istiyor.”

En sevmediği özelliği? Mükemmeliyetçi olmasını bazen yorucu buluyor. “Sadece zaman zaman işle ilgili durumlarda başarısız olduğumu düşündüğüm anlarda, mükemmeliyetçi birisi olduğumdan kendime kızdığım oluyor.

Modayı takip eder mi? Ediyor ancak daha çok kendine yakışanı giyiyor. “Bana yakışan renkleri biliyorum. Vücudumu en iyi şekilde gösteren ve bana yakışan şeyleri biliyorum. Belki de bu yüzden dolabımda hep birbirine benzeyen birçok parça var. Elim hep aynı şeylere gidiyor. Sade, pastel tonlarda giyinmeyi seviyorum. Aslında aldığım ve giydiğim şeyler genelde birbirine benzeyen parçalar. Kendime yakıştırdığım ve rahat hissettiğim renkler ve modeller var.”

Neye para harcar?  Genelde çok sık alışverişe çıkan ve büyük paralar harcayan biri değil. İhtiyacına göre alıyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2008-ES-ES /İrem

2010/2011 -Kirli Beyaz / Melis

2012/2015-Karadayı / Songül Kara

2015/2016 -Kiralık Aşk / İz

2016-Tatlı İntikam /Pelin Soylu

2017-Bu Şehir Arkandan Gelecek /Derin Mirkelamoğlu

2018/2019 -Kızım /Candan Hoşgör Göktürk

2020- Nizami Alem / Elçin

SİNEMA FİLMLERİ

2013-Günce /Aslı

2015-İçimdeki Ses /Aysil

2015-Delibal /Füsun Şahin Ayvaz

2018- Cebimdeki Yabancı/ Tuba

ÖDÜLLERİ

2016- 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri /En İyi Dizi Çifti (Pelin & Sinan)/Tatlı İntikam