Ana sayfa Dizi Haberleri Kardeşlerim, Yargı, Gönül Dağı, Alparslan Büyük Selçuklu! Hepsinin tozuna attıran dizi bakın hangisi?

Kardeşlerim, Yargı, Gönül Dağı, Alparslan Büyük Selçuklu! Hepsinin tozuna attıran dizi bakın hangisi?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Eylül ayı ile birlikte ekranda hızlı bir rekabet başladı. Dizilerin rakip kanallardaki diğer diziler karşısında aldığı reytingler, sezon boyunca izleyicinin, yapımcının, kanalın, oyuncuların, dizilere emek veren ve izleyen herkesin dikkatle takip ettiği bir karne. Haftalık alınan bu karne ile birlikte devam edip etmeyecekleri de netleşen yapımlar için artık bir başka etkileşim alanı daha var; sosyal medya.

Her hafta büyük emeklerle çekilen dizilerin bölüm yayınları sonrasında heyecanla beklenen reytinglerle birlikte sosyal medya karneleri de artık dikkatle takip ediliyor. Bazı dizilerin sosyal medya etkileşimlerinin daha düşük olduğu görülürken, izleyicilerden de bu yönde eleştiriler yapılıyor.

Sosyal medyada güçlü olan diziler, gündemde sıklıkla konuşulduğunda dikkat de çekiyor. Reytinge katkısı konusunda net bir ölçüm yapılamasa da kanalların dizilerin final kararlarını alırken sosyal medya etkileşimlerini de dikkate aldıkları biliniyor. Özellikle yurtdışı satışlarında sosyal medyanın etkisi de ayrıca hatırı sayılır bir etken.

Kardeşlerim, Yargı, Gönül Dağı, Alparslan Büyük Selçuklu! Hepsinin tozuna attıran dizi bakın hangisi? 8

Haftalık, aylık, günlük olarak dizilerin sosyal medya karneleri de gelen ileti sayılarına göre belirleniyor. Sosyal medya ölçümleme servislerinden  birisi olan Adba.tv’nin 19-25 Eylül tarihleri arasında gelen ileti sayılarına göre yaptığı ölçümlemede Duy Beni dizisinin diğer dizileri açık ara farkla geçmiş olması dikkat çeken bir durum!

Yaz dizisi olarak başlayan Star TV’nin gençlik dizisi Duy Beni, sosyal medyada izlenme oranları ile de büyük dikkat çekiyor. Uzun süredir reytinglerde aynı etkiyi yaratamasa da sosyal medyada fragmanların, bölümlerin izlenme oranları ve dizinin ve oyuncularının popülerliğinin yüksek olması ayrıca dikkatlerden kaçmayan bir durum…

Geçtiğimiz hafta da uzun zamandır olduğu gibi Duy Beni dizisi, sosyal medyada en popüler dizi ve programlar arasında ilk sırayı, en yakın rakibini ikiye katlayarak almış durumda!

Kardeşlerim, Yargı, Gönül Dağı, Alparslan Büyük Selçuklu! Hepsinin tozuna attıran dizi bakın hangisi? 9

Duy Beni dizisini takip eden dizi de yine bir gençlik dizisi olan Tozluyaka. Yaz aylarında başlayan ve sezonda da devam eden Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisi de 3. sırada yer alıyor. Sezonun güçlü yapımları Yargı, Kardeşlerim, Gönül Dağı, Alparslan Büyük Selçuklu ve Baba dizisinin listenin alt sıralarında yer aldığı görülüyor.

Yeni başlayan Star TV’nin Yalı Çapkını dizisi de geçtiğimiz hafta çok konuşulan  bir yapım olarak listeye 9. sıradan girmiş durumda. Sezon boyunca sosyal medya karnesinde durum hangi yönde değişir izleyip göreceğiz ancak ekranda reytingleri çok yüksek olan güçlü yapımların, sosyal medyadaki etkinliğinin daha düşük olduğu da bir gerçek…