Ana sayfa Sosyal Medya Kefaret dizisinin dikkat çeken o isminin gerçekte doktor olduğunu biliyor musunuz?

Kefaret dizisinin dikkat çeken o isminin gerçekte doktor olduğunu biliyor musunuz?

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Fox TV ekranlarında Pazar akşamları yayınlanan Kefaret dizisinin başrollerinde Nurgül Yeşilçay, Mert Fırat ve Yurdaer Okur oynuyor. Başladığı günden beri ilgi gören dizide Yurdaer Okur bir cerrahı canlandırıyor. Okur’un rolü gereği bir doktoru oynadığı dizide, bir başka isim ise gerçek hayatta doktor!

Kim mi bu isim? Mert Fırat’ın hayat verdiği Sinan’ın ablası Münevver’i oynayan Ayşegül Cengiz Akman! Üstelik Akman, halen görevine de devam eden bir doktor. Aile Hekimliği yapan Akman, nöbet usulü çalışan bir doktor olduğu için dizi çalışmalarına da zaman ayırabiliyor.

Ayşegül Cengiz Akman, aslında Tıp Fakültesi’ni bitirmenin yanı sıra oyunculuğu da gönül vermiş ve eğitim almış bir isim. 1994 yılından beri tiyatro oyunlarında yer alan Ayşegül Cengiz Akman, 2011 yılında Saklı isimli kısa filmle sinema sektörüne adım attı.

Daha sonra Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Merhamet, Aşkın Kanunu, Analar ve Anneler, İçimdeki Fırtına, Hayat Sırları, Yarım Kalan Aşklar isimli dizilerde de rol aldı.

Kefaret dizisinin dikkat çeken o isminin gerçekte doktor olduğunu biliyor musunuz? 9

Lise sıralarında başlayan oyunculuk aşkından vazgeçmeyen Akman, Tıp Fakültesi’ni okurken de tiyatro sahnesine çıkarak oyunculuğa başlamış. 1995 ve 1999 yıllarında Fransız oyuncu ve yönetmen Amedee Bricolo’nun topluluk ile yaptığı oyunculuk eğitimi çalışmalarına katılan Ayşegül Cengiz Akman, Şahika Tekand’ın kurduğu Studio Oyuncuları’nda 2004-2006 yılları arasında oyunculuk ve sanat eğitimi de almış bir isim.

Pek çok kişi Ayşegül Cengiz Akman’ın doktor olduğunu Nurgül Yeşilçay’ın paylaşımlarından öğrendi. Oyuncu, dizinin setinde verdiği bir kaç pozunda Akman’ın doktor olduğuna da vurgu yaptı.

Kefaret dizisinin dikkat çeken o isminin gerçekte doktor olduğunu biliyor musunuz? 10

14 Mart’ın Tıp Bayramı olarak kutlanması vesilesiyle de aşağıdaki fotoğrafı paylaşan Yeşilçay, böylelikle kendi hayranlarını da bu konuda bilgilendirmiş oldu.

Dr. Ayşegül Cengiz, aynı zamanda oyunculuk üzerine dersler de veriyor ve sohbetlere de katılıyor…

Kefaret dizisinin dikkat çeken o isminin gerçekte doktor olduğunu biliyor musunuz? 11