Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisi ceza kararından sonra yayınlanacak mı? Yeni bölüm ne zaman?

Kızılcık Şerbeti dizisi ceza kararından sonra yayınlanacak mı? Yeni bölüm ne zaman?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun Kızılcık Şerbeti dizisine bazı sahnelerde kadına karşı şiddetin özendirilmesi gerekçesi ile 5 hafta yayın durdurma cezası vermesi gündem oldu. Ayrıca Show TV’ye 1,5 milyon TL para cezası da verildi.

Sosyal medyada “RTÜK Kızılcık Şerbetine Dokunma” diyerek yüz binlerce tweet paylaşıldı. Ünlü oyuncular da üst üste paylaşımlar yaparak, bu etiketi gündeme taşıdı.

Dizide Alev olarak izlediğimiz Müjde Uzman, şöyle yazdı: Sanat; eleştirir. Ayna tutar. İyiye, güzele olan algıyı ve ilgiyi geliştirir. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar
Biz, Buradayız.”

Kızılcık Şerbeti dizisi ceza kararından sonra yayınlanacak mı? Yeni bölüm ne zaman? 7

Ayrıca dizide Doğa olarak izlediğimiz Sıla Türkoğlu da şu soruyu sordu: “Toplumumuzda kadınlarımızın yaşadığı acı gerçeklerle yüzleştirdiğimiz ve susan kadın karakterler göstermediğimiz için mi?”

Dizinin oyuncularının da destek vermesi ile birlikte twitter ortamında dizinin yayında kalması için büyük bir izleyici kitlesi toplandı. Show TV’nin de pazartesi günü karara karşı itiraz edeceği haberleri geliyor.

Ancak kanal yetkililerinin dizinin 22. yeni bölümü için fragman paylaşması ve 7 Nisan Cuma akşamı yayında olacağını duyurması da dikkatlerden kaçmadı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun 5 hafta yayın durdurma cezasına itiraz nasıl sonuçlanacak? Bunu kimse bilmiyor ama Show TV, diziyi yayınlama kararlılığında olduğunu bu cezaya rağmen 22. bölüm fragmanını paylaşarak ortaya koydu.