Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisi yolda makas değiştirdi, cezalar bu yüzden üst üste geldi!

Kızılcık Şerbeti dizisi yolda makas değiştirdi, cezalar bu yüzden üst üste geldi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında ilk başladığı günden bu yana Kızılcık Şerbeti dizisinde büyük bir değişim yaşandı. İlk başlarda muhafazakar ve seküler iki farklı ailenin aynı değerleri taşıdıkları ama farklı bir yaşam sürdükleri olgusu üzerinden hareket edilen bir senaryo vardı.

Bu senaryoda toplumsal fay hatlarının o kadar da derin olmadığı, aslında yaşam tarzları birbirlerine benzemez gibi gözükse de değerlerin aynı olduğu havası yansıtıldı. Böylelikle de toplum içinde yaşam tarzında farklılıklar olsa da değerler konusunda birbiri ile aynı yapılar olduğu mesajı veriliyordu. Muhafazakar ve seküler aileler arasındaki ortak noktalara değiniliyordu. Tabii ki bu durum reytinglerde dizinin çok da büyük sıçrama yapmasını sağlamadı.

Ardından senaristler ikili ilişkilerin toplumda da var olan yansımalarını ortaya koymaya başladı. Nursema ile Umut karakterleri işte bu değişen senaryo matematiğinin sonucunda öne çıktı. Doğa ve Fatih karakterleri artık dizide ikinci plana itilmişti.

İkinci bir şans olarak da Kıvılcım ile Ömer karakterlerinin birbirleri ile çok uyumlu oldukları gösterilerek, izleyicilere aslında farklı yaşam tarzlarına sahip insanların bir arada olabileceklerine yönelik önemli bir mesaj da verildi.

Aslında buraya kadar her şey normaldi. Ancak senaristler türbanlı Nursema karakteri üzerine yoğunlaşınca, işte bu nokta muhafazakar camianın tepkisini çekmeye başladı ve ardından da bu durum Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun dikkatini çekti.

Kızılcık Şerbeti dizisi yolda makas değiştirdi, cezalar bu yüzden üst üste geldi! 8

Nursema’nın ailesinin isteği ile İbrahim’le evlendirilmesi ve sonrasında camdan itilmesi, yaşadığı büyük dramı ailesinin sonradan öğrenmesi gibi olaylar üst üste geldi. Bu durum da izleyicilerin büyük ilgisiyle karşılaştı ve reytingler bir anda patlama yaptı. En çok izlenen dizi haline gelen Kızılcık Şerbeti, bu tür sahnelerle muhafazakar aileler içindeki sorunların ne kadar derin olduğunu ortaya koyuyordu.

Ancak asıl büyük bomba ise muhafazakar ailenin reisi olan Abdullah’ın genç ve güzel bir kadın olan Alev’e aşık olması konusuydu. Aslında bu da toplumda örneği bol olan bir durum ama bunun bu şekilde televizyonda milyonların önünde gösterilmesi de rahatsızlık nedeni olarak gösterilebilir.

Kızılcık Şerbeti dizisi yolda makas değiştirdi, cezalar bu yüzden üst üste geldi! 9

Sonuç olarak, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu dizide kadına şiddetin özendirilmesi gerekçesiyle cezalar verdi. Hem 1,5 milyon TL para cezası hem de dizinin 5 hafta yayınının durdurulması kararı alındı.

Show TV’nin itirazı nasıl sonuç verecek bilinmez ama, Kızılcık Şerbeti dizisinin seçim bitene kadar ekrana getirilmemesi için bir çaba oluşabileceği hissiyatı izleyicilerde oluştu.