Ana sayfa Dizi Haberleri Kızım dizisi için tehlike çanları çalmaya başladı! Bu tepkinin nedeni ne?

Kızım dizisi için tehlike çanları çalmaya başladı! Bu tepkinin nedeni ne?

tarafından zk zk
Televizyon Gazetesi Analiz
tv8 ekranlarında Cuma akşamları yayınlanan Kızım dizisinin gidişatı hiç iç açıcı değil!

Med Yapım imzalı dizide konuların sıkıcı ve tutarsız ilerlediği ile ilgili yorumlar sosyal medyadan yorumlar yapılıyordu.

Dizinin konusunun seven ama senaryonun gidişatını beğenmeyen izleyiciler, son haftalarda diziye eleştirilerini yoğunlaştırdılar. İzleyiciler dizinin bu tempoyla giderse kan kaybedeceği görüşünü dillendiriyordu.

Yapılan bu yorumlardan sonra Cuma akşamı yayınlanan bölümün Total’de 10. sıraya düşerek reyting kaybına uğraması dikkat çekti.

Dizinin son bölümü atv’nin yeni başlayan dizisi Hercai’nin de altında kalarak 3.94 reyting aldı. Dizinin AB grubundaki durumu ise önceki haftalara göre çok değişmedi. AB grubunda 4.44 reytingle 5. sırada yer aldı.

BABA OLAYI İZLEYİCİ TEPKİSİ YÜZÜNDEN Mİ DEĞİŞTİ?

Öte yandan, dizide izleyicinin bir süredir canını sıkan bir durum da açıklığa kavuştu. Geçen haftalarda ortaya çıkan Öykü’nün gerçek babası Cemal olayının oyun olduğu ve Cemal’in yaptığı testin sonucunun negatif çıktığı anlaşıldı. Cemal, Demir’den intikam almak istediği için sahte rapor hazırlatarak gerçek babanın kendisi olduğu yalanını söyledi ve yeni bir oyun kurguladı.

Gerçek babanın Cemal olmaması izleyicinin oldukça sevindiği bir durum oldu ancak baba olmadığı gerçeğini bilen Cemal’in geçen haftaki bu duruma inanmış ve mutlu olmuş hallerini de mantık hatasına düşürdü. Zira, Cemal geçen bölümlerde özellikle Öykü’ye ‘Ben senin babanım derken’ Demir’den intikam alıyor gibi sinsi değil endişeli ve duyguları karışıktı.

Kızım dizisi için tehlike çanları çalmaya başladı! Bu tepkinin nedeni ne? 8

Cemal’in baba olmaması durumunun izleyiciden gelen tepkilerin ardından değiştirildiğini düşünen bazı izleyenler ise dizideki istenmeyen durumu ortadan kaldıralım derken senaryonun tutarsızlaşmasına ve senaristlerin kendi iradelerini kullanmayarak izleyici tepkisine göre değişiklik yapmasına kızıyor.

Dizide Demir-Öykü arasındaki baba-kız hikayesi hariç diğer karakterlerin çok boş anlatıldığını belirten izleyenler bu durumun hem bir noktadan sonra senaryoyu sıkıcılaştırdığını hem de diğer karakterleri canlandıran oyunculara haksızlık olduğunu dile getiriyor.

Bu düşüncede olan bazı izleyenlerden “Demir-Öykü ilişkisini bozmayalım diye başıboş, tutarsız ve saçma şeyler yazar oldunuz. İzleyici tepkisine göre senaryo mu yazılır. Senaristlerin kendi iradesi yok mu.” “Senarist kendi yarattığı diğer karakterlere ihanet ediyor”. “Keşke diziye en baştan sadece Öykü, Demir ve Uğur’u alsaymışsınız.” “Öykü ve Demir’i seviyoruz ama sürekli de sen iyi ki benim babamsın, benim canım kızım sahneleri izlemek sıkıyor. Yan hikayeleriniz neden bu kadar boş” gibi yorumlar yaptı.

Ayrıca izleyiciler Öykü’nün yaşından büyük tavır ve sözlerinin tatlı ya da sempatiklikten çok itici durduğunu da savunuyor. 8 yaşındaki bir çocuğun bu kadar bilmiş sözler etmesinin gerçekçi olmadığını belirten izleyenler Öykü’nün büyük bir karakter gibi değil de bir çocuk gibi yansıtılmasını istiyor.

Kızım dizisi için tehlike çanları çalmaya başladı! Bu tepkinin nedeni ne? 9

GEÇMİŞTE NELER YAŞANDI?

Yaptığı kötülüklerle izleyici bunaltan Cemal’in de artık dizide Demir’e kötülük yapmak dışında bir işlevinin olmasını isteyen izleyenler en çok Demir ve Cemal’in geçmişte neler yaşadığının anlatılmasını istiyor. Cemal’in sadece kötülük yapan düz karakterden çok Demir ile geçmişin hesabını yaptığı bir sahne olmasını ve neden bu kadar öfkeli, hırslı, kızgın olduğunun izleyiciye düzgünce anlatılmasını çünkü onun da dizideki her karakter gibi bir hikayesi olması gerektiğini düşünüyor. Sadece birkaç sahnede sözlü anlatılarak geçiştirilen geçmişten de aslında bugünkü hikayeyi destekleyen güzel bir hikaye çıkacağını düşünen izleyenler bu fırsatın yok edilerek senaryonun sadece baba-kız hikayesine odaklanmasından şikayetçi.

Gerçek babanın Cemal olmasıyla dizide yeni bir hikaye akışının açılacağını ve olayların daha sürükleyici olabileceğini düşünen izleyenler “Zaten her durumda Demir ve Öykü arasındaki ilişki bozulmayacaktı. Onlar hep baba-kız kalacaktı. Öykü için çekişen bir Demir ve Cemal tıkanan hikayeyi açabilirdi” diye düşünüyor.

Bakalım bu hafta reytinglerde düşüş yaşayan Kızım dizisinin hikayesi ilerleyen bölümlerde nasıl devam edecek ve dizide yaşanan olaylar reytingleri nasıl etkileyecek?