Ana sayfa Dizi Haberleri Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın kabusu olabilir

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın kabusu olabilir

tarafından ker_def

Milliyet Cadde yazarlarından Sinan Biçici, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin başlamasıyla birlikte Salı günleri ekranda müthiş bir rekabet yaşanacağını yazdı.

Bu rekabette kim kazanır, kim kaybeder şimdiden bilinmez ancak en eski dizi olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz çok dikkat etmeli.

İşte o yazı:

SALININ FATİH’İ KİM OLUR?

Hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyük bir başarı beklentisi taşıyan, Fatih Sultan Mehmed’in hikayesini anlatan ‘Mehmed: Bir Cihan Fatihi’, salı akşamı yayına girecek. Bu işe çok para harcandı, uğraşıldı. Büyük bir beklenti olmasa, bu kadar zor rakiplerin karşısına, masraflı bir işi koymazdı kanal yönetimi.

Yurtdışı satışına güvenilerek, bu bütçe harcandı ama Kanal D
için, prestij işi ayrıca. O nedenle Türkiye’deki reyting başarısı çok önemli. Dizi, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’, ‘Kadın’ ve ‘Ufak Tefek Cinayetler’ gibi iddialı işlerin karşısında varlık mücadelesi verecek.

Kaybeden kim olur?

Salı zaten çok zor bir gündü, şimdi daha kıran kırana bir yarış olacak. Doğrusu, üç güçlü dizi arasında hangisinin sarsılacağını ben de çok merak ediyorum. İlk bakışta erkeklerin daha fazla ilgi göstereceği düşünüldüğünde, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’dan erkek seyirci çalacak gibi görünüyor. Fakat ‘Kadın’ da ‘Ufak Tefek Cinayetler’ de kadınlar kadar erkek izleyicilerin de takip ettiği diziler. Yani bu açıdan herkes topun ağzında.

‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ en eski dizi olduğu için, hepsinden daha çok dikkat etmeli. Sonuçta uzun süredir devam ettiğinden bir yorgunluk olması doğal. Seyircininilgisini taze tutacak yeni gelişmelere ihtiyacı var.

11 bölümlük bir Japon uyarlaması olan ‘Kadın’, orijinal hikayesinden çıkarak, yeni bir kulvar açtı. O nedenle seyirci kaybetmeden devam edebiliyor. Bence ‘Ufak Tefek Cinayetler’ de makas değiştirmeli. Yeni ve büyük bir atılım yapmalı. Aynı hikaye örgüsünden giderse, zarar görebilir.

‘Fatih’in bu üç diziden seyirci alacağı kesin. Başarılı olursa kimse şaşırmaz. Ama beklenen başarıyı gösteremezse, ‘Büyük prodüksiyon reyting garantisi değil’ sonucu sektörde yeniden tartışılacak. Bakıp, göreceğiz.