Ana sayfa Güncel Haberler Melisa Sözen’den genç sanatçı Aykut Cömert’e duygusal veda!

Melisa Sözen’den genç sanatçı Aykut Cömert’e duygusal veda!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Melisa Sözen, 38 yaşında olan ve kanserle mücadele eden fotoğraf ve video sanatçısı Aykut Cömert’in genç yaşta ölümünün şokunu yaşıyor.

Melisa Sözen, instagram hesabından Aykut Cömert için duygusal sözler paylaşarak üzüntüsünü dile getirdi.

İşte o paylaşım:

Bu dünyadan çok güzel bir ruh geçti… Altın kalpli, değdiği her şeyi güzelleştiren, herkesi birleştiren.. Seni çok seviyorum Aykut. Işıklar içinde uyu

Melisa Sözen'den genç sanatçı Aykut Cömert'e duygusal veda! 7

AYKUT CÖMERT KİMDİR?

Aykut Cömert, ünlü isimlerin magazin basınında efsane olan, unutulmaz sözlerle hazırladığı “Söz uçar, hasar kalır” adlı eseriyle ses getirmişti.

Aykut Cömert, İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında kısa filmler çekmenin yanı sıra fotoğraf ve videolarıyla karma sergilerde yer aldı.

2011’de Avrupa, Avusturalya, Balkanlar’da yaşayan Türk gençlerini konu alan iki uzun metrajlı belgesel ve 6. Uluslararası Mardin Film Festivali kapsamında “Siyah Beyaz Çocuklar” isimli atölye ve belgesel çalışmalarını hayata geçirdi.

2012 yılında Belçim Bilgin ile kurguladığı “Sakız” videosu Archive Tasarım Galerisinde sergilendi. Mayıs 2014’te Karaköy Sumahan’da Beren Saat, İlker Kaleli ve Esra Dermancıoğlu’nun oyunculuklarıyla destek verdiği “Bebek”, “Künye”, “Saç” isimli videolarını “ONE NIGHT ART, Bir Ara Bir Haber” isimli sergiyle sanatseverlerle buluşturdu.

2014 yılının Kasım ayında 2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde Türk sinemasının 100. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Farah Zeynep Abdullah’ın oynadığı, Cahide Sonku’nun hayatını konu alan “100-5=CAHİDE” isimli video performansı sinemaseverler tarafından büyük ilgi topladı.

Aykut Cömert videolarındaki temel sorunsalı beden, cinsiyet, kimlik çatışması, kültür, güzellik miti ve kusursuzluk. İşlerinin en can alıcı noktası ise nesnelerin kimlikler üzerindeki algısını metafor yöntemiyle dile getirmesi.