Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Mert Fırat polemiğe girmedi, açıklama yapıp yasal süreci başlattı!

Mert Fırat polemiğe girmedi, açıklama yapıp yasal süreci başlattı!

tarafından ker_def

Ünlü oyuncu Mert Fırat, kendi üzerinden Tiyatro Kooperatifi ve Kadıköy Tiyatrolar Platformu’na yönelik ithamlara sonrasında yaptığı açıklama ile sosyal medya üzerinden gelişmeleri duyurdu.

Ünlü oyuncu, kimse ile bire bir polemiğe girmeyeceğini de belirttiği mesejında, yasal sürecin de başlatıldığını duyurdu. İşte Mert Fırat’ın ‘Kamuoyuna pek elzem açıklama’ başlığı ile yayınladığı dikkat çeken açıklaması:

“Günlerdir bitmeyen bir polemiğin içine çekilmek isteniyoruz. Asılsız iddialara basit yanıtlar vererek yine de kimseye saygısızlık etmeden hareket ediyoruz. Üzerimden yapılan kurumsal karalamalar yüzünden onlarca tiyatro ve tiyatro sanatçısını birleştiren kooperatifin ve platformun zarar görmesine engel olmak adına açıklama yapmak gereği görüyorum.

İki sene önce kurulan birliğin adı “Tiyatro Kooperatifi”dir. Kadıköy’le sınırlayıcı bir yapı değildir. Örnek alınarak başka bölgelerde de aynı modelde kooperatifler kurulmaktadır. “Kadıköy Tiyatroları Platformu” ise benim başkanı ya da sözcüsü olmadığım, sadece bir üyesi olduğum, Kadıköy ilçesinde faaliyet gösteren tiyatroların bir araya gelerek ortak dertler/çözümler üzerine çalıştığı bir platformdur. Sadece iyi amaçlar için birlikte çalışan, emek veren insanlara üzerimden söylenenler son derece saygısız cümlelerdir. Kadıköy Belediyesi için formlar toplandığı yazılmış.

Kooperatifler ne yapar, onu buradan uzun uzun yazmaya gerek yok. Sektörün genel sorunları üzerine çalışması ne kadar normalse kendi ortakları için de çalışmalar sürdürmesi gayet olağandır.
Pandemi süresince, kısıtlamalar azaltılmaya başlanıp, oyunların oynanabileceği döneme gelindiğinde kooperatif, bünyesindeki hangi tiyatro oyun oynamaya hazır, hangisinin şartları müsait öğrenmek için bir çok kurum içi bilgilendirme formları hazırlamıştır.

Oyun oynamaya müsait tiyatrolar, Kadıköy Belediyesi’ne bildirilmiştir, belediye de formu dolduran tiyatrolar arasından seçim yapmıştır. Ne şahsi olarak benim, ne kooperatifin ne de platformun hiçbir yerel yönetim üzerinde karar aşamasına dahil olacak bir durumu bu zamana kadar hiç olmamıştır. Kimse yaptığını tekrar tekrar yazmak istemez ama festivalle aynı gün açıkladığımız gibi belediye şartnamelerine uygun bir şekilde gerçekleşen bilet satış operasyonu üzerinden alınan pay, e- bursum aracılığıyla sahne sanatları ögrencilerine verilecektir. Kimseyle birebir iletişim kurup polemiğe girmeyeceğim.

Kendi adıma veya parçası olduğum ya da bağlı bulunduğum her türlü kurumla ilgili yapılan asılsız iddialar, karalamaya yönelik itibarsızlaştırma çabaları için yasal süreç başlatılmıştır.”