Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Miray Daner Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Miray Daner Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Miray Naz Daner, 15 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Miray Naz Daner
Doğum Tarihi: 15 Ocak 1999
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.64 m.
Kilosu: 55 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Yeşil
Annesi: Figen Dilgin
Kardeşleri: İpek Nur Daner
Instagram: https://www.instagram.com/miraydaner/
Evcil Hayvanları: Köpeği Mocha.

Çocukluk yılları: Ailesinde zaten tiyatro sanatçıları var ancak oyunculuğa  ilginç bir şekilde annesinin bir arkadaşının ısrarı sonucu başladı. Henüz yedi yaşındayken ilk önce reklam filminde oynadı. “İlk başladığımda nasıl heyecanlıysam bugün hala her set günü aynı heyecanı hissediyorum. Set benim için dinlendiğim, huzur bulduğum, mutlu olduğum yer. İlk oynadığım sinema filmi 11 yaşındayken rol aldığım ‘Dersimiz: Atatürk’ filmiydi. Atatürk’ü Halit (Ergenç) Abi canlandırıyordu. Onu ilk gördüğüm an kendisine Atatürk makyajı yapılmıştı. Mustafa Kemal’in karşısında duruyordum, nefesim kesilmişti, kalbim pır pır, yaprak gibi titriyordum. Çocuk yüreğimde Ata’mın karşısında olmaktan duyduğum gururu tarif edemem size. Üstelik de Sabiha Gökçen’in çocukluğunu canlandırıyor olmak çok heyecan verici ve unutulmaz bir deneyimdi. O nedenle benim için özel bir yeri vardır.”

Eğitim hayatı: Güzel sanatlar Lisesi Müzik Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına İlk olarak 7 yaşında ‘Bez Bebek’ dizisindeki ‘Doll Nergis’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? 2015 yılında  ‘Medcezir’ dizisinde canlandırdığı ‘Beren Beylice’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sıcakkanlı, girişken, eğlenceli, çalışkan, esprili.

Düşünce yapısı: Ünlü olmak ve şöhret onun için çok anlam ifade etmiyor. “Ben kendimi ünlü ya da şöhretli biriymişim gibi algılamıyorum. Tanınıyor olmak diye ifade edebiliriz bunu. Tanınıyor olmanın bana sağladığı ise yaptığım işin yansımalarını alıyor olmak ki bu da o işi ne kadar doğru yapıp yapamadığımla ilgili fikir edinmemi, kendimi doğru geliştirmemi sağlıyor.
Mutlu olmak için daha fazlasını isteyen biri olmadım hiç. Elinizdekilerle mutlu olmayı bilmiyorsanız zaten mutluluk size hep bir adım uzak kalacak ve doyumsuz biri olup çıkacaksınız. Önce sağlık ve huzur; mutluluğun ilk şartı bu bence.”

Mutluluk kaynağı: Hayranlarının ilgisi en büyük mutluluk kaynağı. “Sokakta karşılaştığımız zaman büyük bir hayretle, ‘Aaaa ama sen ne kadar zayıfsın’ diye şaşırmaları. Bir de vapurda bir beyefendi yanıma gelip, ‘Sen benim kızım sayılırsın, Papatyam dizisinden bu yana seni izliyoruz, bizim evde büyüdün sen’ demişti. Bu beni en duygulandıran ve hoşuma giden yorumlardan biri oldu.”

İlk sinema filmi: Hamdi Alkan/ Dersimiz: Atatürk

Hayran olduğu kişi: Metin Akpınar. “Metin Amca’ya hayranım. Son derece kültürlü, bilgili, çevresindeki her şeyle ilgili biri. Ayrıca doğru iletişim içinde oluşuna ve oyunculuğuna gıpta ederim.”

Aşka bakışı: “Bana göre aşk sevginin en üst perdeden hissedilen hali. Her sevgi aşk olarak nitelendirilemez. Eğer sevgi damarlarda dolaşan kan gibi maddi-manevi insanın bütün menfaatlerinin üstünde ise o zaman aşktan söz edilebilir ve aşk bence sadece kadın-erkek arasında yaşanmaz. Sizi kuşatan dünyadaki her şeye duyulabilir. Bu emek verip büyüttüğünüz bir çiçek de olabilir bir kedi bir köpek de. Bence de okuyup, izleyip, dinlediğime göre, eskiden yaşanan aşklar daha perdesiz ve naifmiş. Aşkın tüm bencillikleri yok etmesine izin vermiş eski aşklar. Günümüz teknoloji ve hız çağı, her şey çok hızlı akıyor. Bizler her şeyi çok hızlı tüketiyoruz. Buna duygular da dahil; biraz daha robotik yaşamaya başlamış olabiliriz.”

Hayata bakışı: En çok olmak istediği yerde en çok yapmak istediği şeyi yapıyor ve bunun için hep şükrediyor.

İş hayatına bakışı: Oynadığı karakterle kendini özdeşleştirmemeye dikkat ediyor. “Ben yedi yaşından bu yana bu sektördeyim. Tabii ki her ne kadar çalışma saatlerimin yaşıma uygun olmasına dikkat edilmiş olsa da, okuldan eve gitmek yerine sete gittiğim çok olmuştur. Sahne aralarında ders çalışırdım mesela, ödevlerimi Metin Amca (Akpınar) kontrol ederdi. Yanlışlarımı tekrar anlatırdı. Bu kaç çocuğa nasip olur ki? Benim çalıştığım isimler benim için çok büyük lütuf olmuştur. Böyle bakınca da yaşıtlarımdan şanslı hissediyorum kendimi. Belki daha az oyun oynadım, belki daha az uyudum ama eksik kalmak yerine daha çok gelişip tamamlandım. Ben yaptığım işi hep severek yaptım belki de bu nedenle zorlukları hiç gözüme batmadı, beni zorlamadı.”

blank

Kariyer planı: Menajeri Tümay Özokur’la kariyerini profesyonel açıdan hedefleri doğrultusunda planlıyor. “Bu noktada oyunculuk beni bırakana kadar ben oyunculuğu ve sanatı bırakmak istemiyorum. Ama oyunculuğuma da katkısı olabilecek bir alanda eğitim almayı istiyorum. Şu an bunun en çok psikoloji veya sosyoloji olabileceğini düşünüyorum.”

Gelecek Hayali: Uç karakterleri canlandırmak istiyor. En çok oynamak istediği roller arasında ise bir ‘akıl hastası’ rolü var.

Kaygıları: “Yaşadığımız çağda hangimizin gelecekle ilgili kaygıları yok ki? Beni yaşadığım toplumda kötü giden, ters giden her şey ilgilendirir ve kaygılandırır.”

Rol modeli: Annesi. “Annem benim gizli kahramanımdır, ne zaman arkamı dönsem o hep oradadır.”

Kimlere hayranlık duyar? Hayran olduğu tarihi karakter, Türkiye’nin ilk kadın casusu Emine Adalet Pee.

Erkekte çekicilik kriteri: Zeki, çalışkan ve esprili erkekleri çekici buluyor.

Doğa ile ilişkisi: Arkadaşlarıyla doğada vakit geçirmeyi seviyor. Onun için,  kamp ateşi etrafında toplanıp eğlenmek mükemmel bir hafta sonu planı olabilir.

Hobisi: Direk dansı yapıyor.

Evde ne yapar?  Ailesiyle beraber yaşıyor. Bir de köpeği var. Oturduğu semti ve evini çok seviyor. “Evimin her köşesi bana huzur verir. Ama özellikle evde hem dans antrenmanlarımı yapabildiğim hem plak dinlediğim bir alanım var, en sevdiğim köşe burası.”

Hangi filmden etkilendi? ‘Babam ve Oğlum filmi hikayesiyle ve oyunculuklarıyla en çok etkilendiği filmler arasında.

En çok neyi merak eder? Küçük yaşlardan itibaren Aborijinleri tanımak ve yaşamlarını deneyimlemek istiyor.

Neye para harcar? Çok savurgan değil ancak kıyafet konusunda limite geldiği zamanlar oluyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020 – Saygı/ Helen
2019/2020 – Hakan: Muhafız/ Kahin
2018- Bir Litre Gözyaşı-(Cihan) (TV Dizisi)
2018/2019- Bir Litre Gözyaşı/ Cihan Yürekli
2016 / 2018 – Vatanım Sensin / Hilal
2013 /2015 – Medcezir /Beren Beylice
2012 /2013 – Merhaba Hayat /Dünya
2012 – Zil Çalınca /Duygu
2012- Zil Çalınca Avı / Miray
2010 – 1 Kadın 1 Erkek /Zeynep’in çocukluğu
2009 / 2011 – Papatyam /Gonca
2008 – Bez Bebek /Doll Nergis

SİNEMA FİLMLERİ

2018 – Hürkuş: Göklerdeki Kahraman/ Selin

2013 – Arkadaşım Max /Melda

2010 – Çınar Ağacı /Pelin

2010 – Dersimiz: Atatürk /Sabiha Gökçen’in çocukluğu

TİYATRO OYUNLARI

2010- Sürç-i Lisan Etti-isek Affola / Tiyatro Ahali