Ana sayfa Dizi Haberleri Mucize Doktor dizisinde saçmalıklara tırpan geldi, doğru yol bulundu!

Mucize Doktor dizisinde saçmalıklara tırpan geldi, doğru yol bulundu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Fox TV imzalı Mucize Doktor dizisi, çok başarılı performansı ile bu sezonun iyi yapımı konumunu hak etti.Reytingleri çok iyi gelen,birçok bölümde rekor üstüne rekor kıran dizide dikkatlere çekecek önemli gelişmeler var.

Mucize Doktor dizisi bir ara aşk-meşk işlerine dalmak gibi bir hata yapacaktı ki, hemen geri vites yapıldı.

Bunu özellikle 14 Kasım Perşembe günü yayınlanan 10. bölümde çok açık şekilde görrdük.

Beliz ve Ferman’ın duygusal sahneleri azaldı. Ali ve Nazlı’nın karşılıklı sahneleri ve duygusallığa doğru giden adımları azaldı.

Demir’in Açelya’ya karşı anlamsız tavırları son buldu, çünkü fazla saçmaydı…

Güneş’ten büyük aşık çıkarma adımlarında da yavaş yavaş geri vites yapıldı.

Mucize Doktor dizisinde saçmalıklara tırpan geldi, doğru yol bulundu! 8

Dizide bir başka gelişme daha yaşandı 9.bölümde Tanju ile Kıvılcım ittifakının çatladığı gösterildi. Zira Tanju açısından başhekim olma adına hastaneye zarar vermeye devam etmesi çok da kabul edilebilir bir durum değildi.

Kıvılcım ile Beliz arasında da ateşkes yapıldı.İkili birlikte başarılı bir sonuç için çalıştı ve bu çok anlamlıydı.Her ne kadar Kıvılcım ileri vadede Beliz’in elinden hastaneyi alma çabasından vazgeçmeyeceğini söylese de aslında senaryoda kötü karakterlere şöyle bir törpüleme geldi.

Mucize Doktor dizisinde saçmalıklara tırpan geldi, doğru yol bulundu! 9

Tanju gibi bir doktor neden kötü birisi gibi algılatıldı zaten bu saçmaydı. Adil ile Tanju’nun 10 yıl önceki başhekimlik konusunda yaşanılanlara değinilmesi ve Tanju’nun insan hayatını kurtarma adına başhekimliği istememesi önemli bir ayrıntıydı. Tanju karakterinin kötü adam yaftası yemeden, insan kurtaran doktor noktasına getirilmesi ciddi ve gerçekçi bir adım.

Dizi Ali Vefa’nın hikayesiyken neden aşk ve meşk işlerine fazla daldılar, bu da saçmaydı.

Zaten bu hem biz hem de izleyiciler sıklıkla eleştirdi. Senaryodaki değişimlere bakınca bu eleştirilerin 10.bölümde çok net şekilde anlaşıldığını gösteren gelişmeler yaşandı.

Mucize Doktor, Ali Vefa’nın en ön planda olduğu ve hastane içi çekişmelerin değil de, insan hikayelerinin ön plana çıkartıldığı sahneler ile daha da anlamlı ve daha da izlenmeyi hak ediyor.

Teşekkürler Mucize Doktor senaristleri…Doğru yoldan şaşmamak lazım.