Ana sayfa Dizi Haberleri Ne zaman Atatürk’ü anlatan bir proje olsa akla hep Kıvanç Tatlıtuğ geliyor

Ne zaman Atatürk’ü anlatan bir proje olsa akla hep Kıvanç Tatlıtuğ geliyor

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlik aşkı Dimitrina ile hikayesi filme dönüşecek. Bu yıl vizyona girmesi beklenen sinema filminin oyuncu kadrosu henüz oluşturulmadı. Ama haberi duyan herkesin aklına tek bir isim geldi.

En son Dilberay filmine imza atan Fikri Harika Prodüksiyon’un projesi olan film, Atatürk’ün 30’lu yaşlarının başındayken Sofya Askeri Ataşeliği’ne atandığı dönemde tanıştığı Bulgar Dimitrina’yla yaşadığı aşk hikayesini konu alacak.

General Stilyan Kovaçev’in kızı olan Dimitrina ve Atatürk, tanıştıktan sonra birbirlerine aşık olurlar. Atatürk, vakit kaybetmeden Dimitrina’ya evlenme teklifi eder. Dimitrina teklifi büyük bir mutlulukla karşılar. Ancak Dimitrina ve Mustafa Kemal bir türlü bir araya gelemez. Atatürk, yıllar sonra bu aşkından “Bir kız sevdim ataşeyken, vermediler. Gençliğimi bıraktım Sofya’da” sözleriyle bahsetmiştir.

Ne zaman Atatürk’ü anlatan bir proje olsa akla hep Kıvanç Tatlıtuğ geliyor 7

Ekim 2022’de vizyona girmesi beklenen filmin oyuncu kadrosu henüz belli değil. Ancak Atatürk’ü canlandırması için birçok kişinin aklına tek bir isim geldi: Kıvanç Tatlıtuğ. Filmin haberini duyanlar sosyal medyada yaptıkları yorumlarda bu role en çok Kıvanç Tatlıtuğ’un yakışacağını dile getirdi. Yakışıklı oyuncuya teklif gidip gitmediği ise bilinmiyor.

Yeni projeleriyle ilgili açıklama yapan Fikri Harika Prodüksiyon kurucusu Özgür Tari, büyük bir sorumluluk aldıklarını söyledi ve “Sinema sektöründe kalıcı işler yapmak hedefindeyiz. Bu hedefimize ulaşmak ve izleyicileri hep görmek istedikleri Atatürk filmi ile buluşturmak için çalışmalara başladık. Atamıza yakışır bir film ortaya çıkartacağız” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir proje de Disney Plus için çekilecek. Lanistar Medya tarafından çekilecek dizide Atatürk’ü Aras Bulut İynemli canlandıracak. Dizinin Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023’te yayınlanması bekleniyor.