Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Nesrin Cavadzade Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Nesrin Cavadzade Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Nesrin Cavadzade, 30 Temmuz 1982 tarihinde Azerbaycan Bakü’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Nesrin Cavadzade
Doğum Tarihi: 17 Aralık 1981
Doğum Yeri: Azerbaycan- Bakü
Boyu: 1.69 m.
Kilosu:  57 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Açık Kahverengi
Annesi: Feride Cavadzade
Instagram: https://www.instagram.com/nesrin.cavadzade
Evcil Hayvanları: Kedileri var.

Nesrin Cavadzade Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Bakü’de doğdu. Anne ve babası ayrıldı. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra 11 yaşında annesiyle Türkiye’ye geldi. Babasını 16 yaşındayken kaybetti. “ Annem bana burada daha güzel bir hayat kuracağına inandı. Tıpçı bir aileden geliyorum. Annem, anneannem çocuk doktoru. Dedem ilk böbrek naklini yapmış cerrah. Ben ailede tıp okumayan nadir kişilerdenim. Biz hep kendi kendimizi mutlu eden insanlar olduk. İçten yanmalı bir tarafım var, kendi kendimi ısıtıyorum.”

Çocukluk yılları: Çocukken de sanatçı olduğunun hayalini kurardı. “Bir sabah uyandım ve kendimde bir tuhaflık olduğunu hissettim. Kalbim ağrıyordu. Herhalde 5 yaşında filandım. Hayatın güzelliklerine başka gözlerle bakıyordum. Dünya beni başka türlü büyülüyordu.  Bir çocuğun kederlenmemesi gereken şeylere kederlenip, gülmemesi gereken şeylere gülüyordum.  Kendi kendime ‘Ben ya bir kuğuyum ya da bir sanatçı! ‘ dediğimi hatırlıyorum. O zaman için sanatçı olduğuma karar vermiştim ama yıllar içinde yanıldığımı anladım. Ben bir kuğuyum.

Eğitim hayatı: Marmara Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2 yıl boyunca Şahika Tekand Studio Oyuncuları’nda oyunculuk üzerine eğitim aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Yersiz Yurtsuz’ dizisinde başrolü üstlenerek başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Samanyolu’ dizisinde canlandırdığı ‘Melek’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Enerjik, iddialı, doğal, samimi.

Kişisel gelişim: Küçük yaşlardan itibaren spor yapıyor.” Çok küçük yaşlardan beri hareketle iç içeyim. Annem sayesinde baleye başladım. Bale hocam oldukça disiplinliydi. 11 yaşında annemle birlikte Türkiye’ye taşındıktan sonra yüzmeye başladım. Tenis ve binicilik de yaptım. 10 yıldır da aktif olarak fitness yapıyorum. Oyuncu olduğum için bedenim bir nevi enstrümanım. Bu yüzden ona iyi bakmakla sorumluyum. Her an, her şeye hazır olmalıyım.”

Sosyal: Üzüntüyü ve stresi meditasyom yaparak üzerinden atıyor. Ketojenik besleniyor. Diyetinin çoğunluğunu iyi yağlar oluşturuyor. Doğada vakit geçiriyor. Seyahat ediyor. Yakınlarıyla anlamlı ve derin ilişkiler kurmaya gayret ediyor. Çok dolduğunu hissettiğinde telefonunu birkaç günlüğüne kapatıyor. Her işte bir hayır vardır düşüncesiyle hareket ediyor. “Kontrol edemeyeceğim meselelerde iplerin ucunu biraz gevşetiyorum. Ama bütün bunların yetmediği zamanlar oluyor.  O zaman tamamen çakılıyorum. Böyle zamanlarda ne yapmam gerekiyorsa onu yapıyorum. Mesela; yatağa uzanıp üç gün ağlıyorum veya bir boks dersi randevusu ayarlayıp, kum torbasını yumrukluyorum ya da masaja gidiyorum.”

Düşünce yapısı: Eskiye nazaran kendisiyle çok daha az kavgalı. Ve kendisi ni eskiye kıyasla çok daha güzel buluyor. “Benim kendime has duvarlarım var. Bu yüzden hayatıma girmek zor. Aslında sevecen biriyim. ama bazı konularda haddinden fazla güçlü olabilirim. Bu da sanki her şeyi tek başıma becerebiliyormuşum imajı yaratıyor. Bu birilerini ürkütüyorsa, onların problemi.”

Nesrin Cavadzade Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sette nasıl birisi? Canlandıracağı rollerde bazen sette kendisini çıkışsız hissediyor, zorlanıyor. “Daha önce yapmadığım bir şeyi yapmaya gayret ederek işe evet diyorum. Karakterin benim için heyecan verici olması gerekiyor. İkincil olarak ise yapım şirketine, yönetmenine ve kadroya bakıyorum. O işin bir parçası olmak beni heyecanlandırıyorsa direkt dalıyorum.”

İlk sinema filmi: Eytan Fox/ Walk on Water

Hayran olduğu kişi: Penelope Cruz

Aşk tanımı: “Bir şey yaşanamadığı zaman aşk, yaşandığı zaman ilişki oluyor. Benim de kafamı, yüreğimi hep olamayan, yaşayamadığım aşklar meşgul etti.”

Hayata bakışı: Yaş aldıkça insanların hakkında ne düşündüğünü daha az umursuyor. “Kendimi eskiye nazaran daha çok seviyorum ve kabulleniyorum. Asıl gücün, neler yapabildiğini bilmekten çok neler yapamadığını da anlamak olduğunu biliyorum artık. Kendimi bütün hatalarımla ve kusurlarımla kabul ediyorum. Gücünü tamamen kendinden alan bir kadın olarak, hayat ve sevgi dolu kalabilmenin ne büyük bir meziyet olduğunu biliyorum ve bunun değerini anlamayan hiç kimse ya da hiçbir şey ile yan yana gelmemeye özen gösteriyorum.”

İş hayatına bakışı: Daha önce yapmadığı, kendini denemediği bir şey yapmaya gayret ediyor. “Kendimi ve seyirciyi şaşırtmayı seviyorum. Örneğin, son televizyon projem olan “Bizim Hikaye” dizisinde komediye yaslanarak oynadım ve kendimde daha önce hiç bilmediğim bir damarı keşfettim. Komedi herhalde türlerin içinde en zoru. İnsanları duygulandırmak, güldürmekten çok daha kolay. Bambaşka bir zamanlama ve ritimde oynamayı öğrenmen gerekiyor. Bütün bunların yanında hala samimi ve “kendinden” olmalısın.”

Kariyer planı: Farklı rollerde yer almak düşüncesi O’nu heyecanlandırıyor. “Bir erkek, bir travesti, bir rahip, bir  itfayeci,  bir çakra açıcı, bir nefes terapisti, bir yedek subay ve belki de bir yeniçeri. Beni bu rollerde oynatacak herkesten senaryo bekliyorum. Kendi başarılarımı çılgınca takdir etmek noktasında kalırsam, uçamam. Ve hayatta yapmak istediğim tek şey uçmak. Herkesin bilmesini isterim ki, her zaman akşama ne giyeceğimi ödülün kendisinden daha çok düşündüm. Renklerin içinde kayboldum ve bu bana kendimi harika hissettirdi. Oscar törenine bir Salvador Dali tablosu gibi gitmeyi hayal ediyorum.”

Gelecek Hayali: Televizyonda ve sinemada varolmaya devam edecek. “Ben sinema mezunuyum. En başından beri yapmak istediğim asıl şey sinemaydı. Bir gün Recep İvedik gibi ana akım bir filmde de oynayabilirim amacım; Kendimi şaşırtmak.”

Rol modeli: Annesi başta olmak üzere ailesindeki bütün kadınlar O’na  ilham olmuş. “Bugünkü ben olmamda en büyük pay anneme ait. O çok dirayetli ve cesur bir kadın. Hayatında aşmak zorunda kaldığı bir sürü zorluğa rağmen hiç kabuklaşmamış ve kadınsılığını hiç elden bırakmamış. Yumuşacık ve şefkat dolu. Çocuk doktoru olmasından dolayı başkalarına yardım etmek hayatının merkezinde var. Bu şefkat onu benim nazarımda inanılmaz güçlü yapıyor. Mesleki olarak etkilendiğim ve kendime örnek aldığım sayısız kadın var ama ben temelde kim olduğumuzu büyük oranda ebeveynlerimizin belirlediğine inanıyorum. Bu anlamda kendimi inanılmaz şanslı hissediyorum. Ailemdeki kadınlar, beni güçlü ve bağımsız bir genç kadın yaptı.”

Nesrin Cavadzade Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Erkekte çekicilik kriteri: Güzel değil, karizmatik olması.

Nasıl besleniyor: Un tüketmiyor, ekmek hayatında yok. Makarnayı en son ne zaman yediğimi hatırlamıyor. “Hatta yememeye o kadar alışmışım ki ufak da olsa unlu, ekmekli bir şey yediğim zaman hemen rahatsız ediyor. Çikolataya bazen hayır diyemiyorum. İki yıl öncesine kadar pesketeryandım. Sadece balık yiyordum. Ama antrenmanlar sırasında güçsüzlük belirtileri oluyordu. Yeterli proteini alamadığım için zorlanıyordum. Et yemeye yeniden başladım.”

Evde ne yapar? Evcimen, gece hayatını çok sevmiyor. “Evde o kadar yalnızım ki bazen kendi kalp atışlarımı duyuyorum. Geceleri dışarıda olmayı sevmiyorum,  yüzleri aydınlıkta görmek daha çok hoşuma gidiyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Bir Başkadır
2019/2020- Yasak Elma/ Şahika Ekinci
2017/2018- Bizim Hikaye/ Tülay
2017- Fi / Alara
2016 – Kış Güneşi /Efruz
2016 – Çanakkale Yüzyıllık Mühür /Ayşe Kız
2015- Legends/ Jamilla
2014 – Küçük Ağa/ Başak
2011 – Al Yazmalım/ Aysha
2009/2010 – Samanyolu/ Melek
2007 – Yersiz Yurtsuz/ Suna

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Aşk Tesadüfleri Sever/ Defne
2018- El Desentierro / Tiera
2015 – Son Mektup / Nihal Hemşire
2014 – Kuzu /Medine
2014 – Annemin Şarkısı /Zeynep
2013 – Derin Nefes Al / Nazlı (Kısa Film)
2013- Görüş Günü Kadınlar/ Lale
2012 – Ağır Roman Yeni Dünya/ Kara Leyla
2012– Güzel Günler Göreceğiz/ Anna
2011 – Yangın Var/ Asya
2009- Acı
2008 – Dilber’in Sekiz Günü/ Dilber
2008 – Pazar – Bir Ticaret Masalı/ Eczacı
2008 – Gitmek: My Marlon ve Brando/ Derya
2004- Walk on Water/ Abu İbrahim’in eşi

TİYATRO OYUNLARI

2017- Ucuz Heyecanlar

ÖDÜLLERİ

2014 – 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali / En İyi Kadın Oyuncu /Kuzu
2011 – 48.Antalya Film Şenliği /En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu /Güzel Günler Göreceğiz
2012 – 17.Sadri Alışık Ödülleri /En İyi Kadın Oyuncu / Yangın Var
2012 – 23.Ankara Film Festivali / En İyi Kadın Oyuncu / Yangın Var
2009 – 20.Ankara Film Festivali /En İyi Kadın Oyuncu /Dilber’in Sekiz Günü
2008 – 3.Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali /En İyi Kadın Oyuncu /Dilber’in Sekiz Günü
2008-3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali/ En İyi Kadın Oyuncu/Dilber’in Sekiz Günü
2008- 3. Erzurum Dadaş Film Festivali /En İyi Kadın Oyuncu/ Dilber’in Sekiz Günü