Ana sayfa Sosyal Medya Nisan ayında Çukur birinciliğe oynadı! Bir Zamanlar Kıbrıs sınıfta kaldı!

Nisan ayında Çukur birinciliğe oynadı! Bir Zamanlar Kıbrıs sınıfta kaldı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Dizilerin sezon finalleri yaklaşırken rekabet dozajında yükseliş devam ediyor. Her bir yapım en çok izlenen ve en çok konuşulan dizi olmak için kıyasıya mücadele ediyor.

Sosyal medya ölçümleme servislerinden birisi olan Somera’nın nisan ayında gelen ileti sayılarını toplaması sonucu ay boyunca en çok ilgi gören 10 dizi ve program ortaya çıktı. Listenin üç tanesi Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitaplarından uyarlanan diziler oldu: Camdaki Kız, Kırmızı Oda ve Masumlar Apartmanı. Listede, bir başka Budayıcıoğlu uyarlaması olan ve bir zamanlar izlenme rekorları kıran dizi Doğduğun Ev Kaderindir’in yer almaması şüphesiz en şaşırtıcı sounuçlardan biri olarak karşımıza çıktı. Gelin Somera’nın listesine hep birlikte bakalım.

Nisan ayında Çukur birinciliğe oynadı! Bir Zamanlar Kıbrıs sınıfta kaldı! 9

Listenin birincisi Show TV’de yayınlanan Çukur dizisi. Senaryosunu Gökhan Horzum’un kaleme aldığı Çukur’un yönetmenliğini Sinan Öztürk üstleniyor. Çukur’un kadrosunda; Aras Bulut İynemli, Perihan Savaş, Erkan Kolçak Köstendil, Rıza Kocaoğlu, Necip Memili, Damla Sönmez, Burak Dakak, Hare Sürel, İrem Altuğ, Boncuk Yılmaz, Mustafa Kırantepe, Cem Uslu, Aytaç Uşun, Ferit Kaya, İlkay Akdağlı gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

Ay Yapım imzası taşıyan ve finale doğru yaklaşan Çukur’un bu akşam 127. bölümü yayınlanacak. Uzun soluklu dizinin birçok başka iddialı yapımı geride bırakarak birinciliğe yerleşmesinde dizide ardı ardına yaşanan ayrılıkların da etkisi büyük. Çukur, 78.554 ileti, 26,49 reyting ve 20.017 kullanıcıyla listenin ilk sırasında yerini aldı.

Nisan ayında Çukur birinciliğe oynadı! Bir Zamanlar Kıbrıs sınıfta kaldı! 10

Listenin ikinci sırasında yer alan yapım ise Camdaki Kız. Burcu Biricik’in başrolünde yer aldığı Kanal D’nin iddialı yapımı Camdaki Kız, yayına girdiği daha ilk ayda listeyi zorlamaya başladı. Perşembe rekabetine güçlü giriş yapan dizi aynı akşam yayınlanan bir başka iddialı dizi Bir Zamanlar Çukurova’yı yerinden etti. Camdaki Kız, 21.984 ileti, 19.58 reytin ve 12.495 kullanıcıyla listenin ikincisi oldu.

Nisan ayında Çukur birinciliğe oynadı! Bir Zamanlar Kıbrıs sınıfta kaldı! 11

Ve listenin üçüncüsü… Üçüncü sırada yer alan dizi Hande Erçel ve Kerem Bürsin’in rol aldığı Sen Çal Kapımı oldu. Dizi, 211.704 ileti, 17,98 reyting ve 19.084 kullanıcıyla üçüncü sırada yer aldı.

Erçel ve Bürsin’in el ele fotoğraflarının yayınlanmasının ardından bir süredir devam eden aşk dedidokularının gerçekliğe kavuşması oynadıkları diziye de yaradı. Her ne kadar aşk iddialarının reklam mı yoksa gerçek mi olduğu konusunda emin olunamasa da bu dedikodular sayesinde yayınına ara veren Sen Çal Kapımı dizisinin yeni sezona iddialı bir şekilde döneceği kesin.

Listenin en şaşırtıcı yanı ise sonuncu sırada yer alan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi oldu. TRT 1’de ekranlara geldiği ilk günden bu yana gündemden düşmeyerek büyük beğeni toplayan ve izleyicilerin ilgi odağı olan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi listenin en sonunda yer aldı.

Somera listesine göre nisan ayı program sıralaması şöyle:

1) Çukur
2) Camdaki Kız
3) Sen Çal Kapımı
4) Masumlar Apartmanı
5) Ramo
6) Survivor 2021
7) Son Yaz
8) Sadakatsiz
9) Kırmızı Oda
10) Bir Zamanlar Kıbrıs