Ana sayfa Dizi Haberleri Oktay Kaynarca çok eleştirildi ama sözlerinde haksız değil!

Oktay Kaynarca çok eleştirildi ama sözlerinde haksız değil!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde 5 sezondur yer alan ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, koronavirüs pandemisi nedeniyle Oyuncular Birliği Sendikası ile karşılıklı polemik yaşıyor. Eleştirilerin temel sebebi ise Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin, pandeminin ilk dönemlerinde sete çıkması ve çalışmalarını yürütmesi konusuydu.

Oktay Kaynarca, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada o dönemde EDHO’nun çekimleri sürürken eleştirenlerin, Haziran Mayıs ayının 3. haftası itibariyle başlayan dizi setlerine neden ses çıkartmadığını sormuştu. Kaynarca, kendisini kınayan Oyuncular Birliği Sendikası’nın açıklaması nedeniyle bir hayli kızgın. Çünkü, EDHO’nun çekimlerinin devam ettiği Mart ayının son günlerinden bugüne pandemi ile ilgili ne gündemde ne de şartlarda bir değişiklik yok.

Bugün de önlemler alınmaz ise dizi setlerinde birçok kişiye koronavirüs bulaşabilir. Hastalığın önlendiği ya da bittiği gibi bir durum yok. Kanal D’de yayınlanan Hayatta Neler Oluyor programına telefonla bağlanan Oktay Kaynarca, Türkiye’nin bu konuyu çok iyi yönettiğini belirtti ve kendisine yönelik eleştirilere atıf yaparak, şunları söyledi:

“Oyuncular Birliği Sendikası, benimle ilgili bir bildiri yayınladı. Bir magazin programında, ‘O zaman bağıranlar şimdi neden sesini çıkartmıyor. İnsanlar sete çıkmaya başladı, şimdi niye sesiniz çıkmıyor’ dememe alınıyorlar ve benimle ilgili ciddi bir bildiri yayınlıyorlar. Altında da şöyle bir şey yazıyorlar ‘Bazı oyuncu arkadaşlara rağmen çalışmalarımız devam edecek.’ O dönem dizi çekme şartları ile şimdiki dizi çekme şartları arasında bana göre hiçbir fark yok. Bulaşma hızı, bu meselenin çerçevesi, insanların birbirine mesafesi. Ne kadar çalışma şartları ile ilgili önlem var ise, o dönem biz çok ciddi maliyetler ödeyerek diziyi çekmeye devam ediyorduk.

Şimdiki arkadaşlar yanılıp o önlemleri gevşetirler ise, o dönem başlarını ne gelecek ise şimdi de onlar gelecek. Değişen hiçbir şey yok. Hastalık ölmedi, devam ediyor. O zaman bir şey değişmemişti, şimdi de değişmedi. Şimdi niye sesinizi çıkartmıyoruz. Siz o dönem sesinizi o kadar çok çıkarttınız ki, öyle bir dayatma haline getirdiniz ki, insanlar 2 ay işsiz kaldı. Bunu sadece oyuncular için,kendim için söylemiyorum. O setin arkasında çalışan emekçi insanlar evlerine az para götürdü. Her hafta başında yönetmenizi kapalı zarf usulü ile ‘devam edelim mi, etmeyelim mi’ diye oylama yaptırdı. Her hafta yüzde 95 gibi çoğunlukla ‘devam edelim’ kararı çıktı.”