Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Recep Usta Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Recep Usta Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Recep Usta, 2 Kasım 1997 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Recep Usta
Doğum Tarihi: 2 Kasım 1997
Doğum Yeri: İstanbul
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: 3 kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/recepustaa/

Recep Usta Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Annesi Samsunlu ev hanımı, babası Karamanlı işçi. Evin en küçük çocuğu. “Altı haneli bir ailede doğdum. Evin dördüncü ve sonuncu çocuğuyum. Yaşamımızdaki her şeyin ne kadar değerli olduğunu bilerek büyüdüm. Ailem kısıtlı imkanlarına rağmen beni oyunculuk konusunda hep destekledi.”

Çocukluk yılları: Çocukluğunu, mahalle kültürünü yaşayarak geçirdi. Oyunculuk küçüklükten itibaren hayalini kurduğu bir şeydi. “Çocukluğumda çok insan tanıdım, çok hikaye topladım ve yaşadığım her şey için binlerce kez şükür ediyorum. Oyunculuk aşkı zaten var olan bir şeymiş bende, onu fark ettim. İlk adımı 16 yaşındayken attım diyebilirim. Lisedeydim. Notlarım pek iyi değildi ama insan olarak severdi beni hocalarım. Meslek lisesine gidiyordum, dış ticaret bölümü. Muhasebe, büro yönetimi gibi dersler alıyorduk. Güzel geçti lise yıllarım. ‘Ben oyuncu olacağım’ şeklindeki farkındalığım ise ilkokulda başladı. Skeçlerde rol alıyordum.”

Eğitim hayatı: Marmara Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: İlk rol aldığı yapım olan ‘Şahsiyet’ dizisi hayatının akışını değiştirdi. “Öncelikle ilk projemin bu kadar değerli bir kadroyla gerçekleştiriyor olmam tabi ki bir şans ama azim bence şansı doğuran şey. Ben çok azmettim. Eğer şans olarak tabir edilirse, azmim ile ben bu şansa eriştim. Genel olarak seçmelere büyük bir profesyonellikle hazırlanıyorum. Bu nedenle de karakterleri iyi çıkardığımı düşünüyorum. ‘Şahsiyet’deki ‘Deva’yı benim yorumlamam onların hoşuna gitti diyebilirim.  ‘Şahsiyet’ den öncesini sadece ben bildiğim için ‘şanstı’ deyip geçmek çok basit gelebilir. Ben sisteme çok inanıyor ve güveniyorum. Kaderimin sorumluluğunu alarak çıktığım bu uzun maratonda, ‘Şahsiyet’ dizisi bana gelen en büyük lütuftu, diyebilirim. Senaryoyu ilk okuduğumda hemen kolları sıvadım ve ‘başlıyoruz’ dedim. Çünkü tatmin etti beni.  İleride dönüp arkama baktığımda ilk işimde güzel bir iş yaptım diyebileceğim. Deva bana bir dede verdi ve ben bunun kattıklarıyla yol almaya devam edeceğim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2018 yılında ekranlara gelen ‘Şahsiyet’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? İlk projesi olan ‘Şahsiyet’ dizisinde canlandırdığı ‘Deva’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Azimli, inançlı, sabırlı.

Kişisel gelişim: 2 senedir oyuncu koçu ile IvanaChubbuck yöntemi ile çalışıyor. “Oyunculuğumu da desteklemek amacıyla oyuncu koçumun da yönlendirmeleriyle; kılıç, eskrim ve binicilik eğitimleri de aldım.”

Sosyal: Boş vakitlerinde at binmeyi, ok atmayı, koşmayı, kendince yazmayı, çizmeyi, okumayı, izlemeyi seviyor. “İmkanım oldukça doğa ile iç içe olmak bana gerçekten her anlamda inanılmaz ilham veriyor. Oyunculuk dışında mesleki açıdan düşünüp yaptığım bir şey yok fakat sahnede işime yarayacak ve kendimi geliştirebilecek birçok şeyi hobi olarak yapıyorum.

Recep Usta Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: On altı yaşından beri oyunculuğa bakış açısında profesyonel olarak ilerliyor. İlk adımlarını metot görerek attı. Üç sezona yakın tiyatrolarda sahne aldı. Birçok yöntemle tanıştı ve hala hepsini tanımaya, deneyimlemeye çalışıyor.  “Dünyayı sınırsız öğretilerle dolu bir okul olarak görüyorum. Nefes aldığım, tanıdığım, gördüğüm, hissettiğim her şeyin bana çok şey kattığına inanarak devam ediyorum yoluma. Tüm karakterlerin iyi ve kötü yönleri vardır. Bunu ayırt etmek çok zor.  Çünkü kime göre neye göre? Bence herkes kendi adaleti için savaşabilmeli. Adalet olmazsa inancını yitirir insan. Adalet duygusu insanın hayata olan bağının güçlenmesini sağlar. İster anarşist bir ruhla ister realist bir ruhla olsun herkes adalet için savaşmalı bence.”

Sette unutamadığı anısı: “Beni sette en zorlayan şey; sıcak bir havada kedi kostümleriyle Beyoğlu’nda dans ettiğimiz sahneleri çekmek oldu. Çünkü sıcaklarla aram hiç iyi değil.”

Mutluluk kaynağı: İlk projesinde Haluk Bilginer, Hümeyra ve Müjde Ar’ın da aralarında olduğu pek çok değerli isimle birlikte rol almak en büyük mutluluk kaynağı. “Bu isimlerle aynı listede var olmak benim hayatım boyunca duyduğum, duyacağım bir gurur olacak. Onlarla tanışmak, aynı sahneyi paylaşmak çok keyifliydi. Hepsi çok şahane çok güzel insanlar. Onları tanıdığım için çok mutluyum. İnsan diğer bir insana yakınlık hissediyorsa yıllarca hiç görmese de sıcak ve yakın bir temas kurabilir. Agah bey ve Deva’nın ilişkisinin formülü birbirlerine duydukları sevgi ve merak bence. Oyuncu olarak da Haluk Bilginer gibi bir ustayla kimyamızın tutması beni ayrıca motive etti. Umarım Haluk Bilginer’de aynı yakınlığı hissetmiştir. Benim için onunla çalışmak gurur verici ve çok eğitici bir süreçti.”

Hayran olduğu kişi: Onur Saylak’a hayranlık duyuyor. “Onur Saylak ve ekibiyle çalışmak asla beni zorlamadı. Yaptıkları işin profesyonelliği ekibe ve bize inanılmaz kolaylık sağladı. Onur Saylak benim gözümden tam bir vizyon sahibi, idealist, kaliteli oyuncu ve yönetmen.”

Hayata bakışı: Eleştiriyi seviyor kendisini de sık sık eleştirir. “Eleştiri bir sanatçı için bulunmaz bir nimettir bence. Bazen insanların eleştirisi uyuyan yanlarımızı uyandırabiliyor. Ve bende kendimi çok eleştiren, her zaman daha iyisini yapabileceğimi bildiğim için hep zor dediğimiz deneme yanılma yollarından gidenlerdenim.”

İş hayatına bakışı: Daha iyi bir oyuncu olabilmek için kendisi ile yarışıyor, her zaman en iyisini yapmaya çalışıyor. “Mesleki açıdan bana göre oyunculuğun hiçbir ek mesleği olamaz. Bir sürü hobi edinilebilir ama oyunculuktan başka bir şey yapılamaz. Yalnız müzikal yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Mesleğimi geride bırakmadan ve yine mesleğime destek olacağını düşündüğümden dolayı ileride müzik aletlerini çalmayı öğrenmek istiyorum. ‘Şahsiyet’ dizisi işim ve kariyerim gereği bana birçok farkındalık sağladı diyebilirim. Köklü bir değişim olduğunu söyleyemem. Daha fazla tanınır oldum. Ve daha iyi oyuncu olabilmek için kendimle yarışır oldum. Her zaman daha iyisi için çalışmalıyız. Oyunculuğun en çekilmez ve en çekilir yanı da ‘çok çalışmak’ bence.”

Kariyer planı: Oyunculuğu dizi, sinema ve tiyatro olarak ayırmıyor. Her alana büyük bir saygı duyarak işini layığıyla yapmak için çabalıyor. “Projenin heyecan uyandırması için tabii ki senaryosunun, hikayesinin beni cezbetmesi gerekiyor. Okuduktan sonra inanılarak yapılan her işin sonucunun da çok iyi olduğuna inanıyorum. Ben sesimle ilgili bir eğitim vs almadım. Şahsiyet ’ten sonra birçok seslendirme stüdyolarından menajerlik teklifi aldım, fakat şu an kendimi sesimi ön planda tutmanın uygun olmadığını düşünüyorum. Kariyerimde belirli bir yerden sonra dublajın eğlencesini tatmayı isterim tabii ki. Onun dışında, güzel bir iş, iyi bir iş olursa tiyatro da olur beyaz perde de olur.”

Recep Usta Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Gelecek Hayali: Gerçekten çalışarak, hep daha çok çalışarak bu işin en iyilerinden olabilmeyi istiyor. “Bu dediğimi yapamadan dünyadaki görevimin sona ermesi ise başıma gelmesini en çok istemeyeceğim şey olurdu. Başarı, öğretilerle dolu uzun ve keyifli bir yol. Ben ülkemizdeki oyuncuları çok başarılı buluyorum. Bazen o kadar zor şartlar altında o kadar güzel işler çıkartıyorlar ki, bence dünyanın başka ülkelerinde bunu yapabilen oyuncu sayısı ülkemizdekinden çok daha azdır. Dünya sinemasına çıkabilmeyi hepimiz hak ediyoruz. Dilimi iyice geliştirdikten sonra, en yakın zamanda, o aksiyonlu serüvene dahil olmayı ben de çok istiyorum.”

Hobisi: Kitap okumayı çok seviyor.“ Benim için kitap okumak, kendi atmosferimi yarattığım en güzel hobilerdendir.”

DİZİLERİ

2021- Kardeşlerim

2018- Şahsiyet / Deva (İnternet Dizisi)

TİYATRO OYUNLARI

İnci Krallığı Prensesleri Müzikali / Oyuncu / Asistan

ÖDÜLLERİ

2017- 1. Sinema Güzeli Yarışması/ Erkeklerde 3. lük