Ana sayfa Dizi Haberleri Safiye, Alya, Züleyha, Ali Vefa, Naci, Demir ve diğerleri…İşte 2020’nin en sevilen dizi karakterleri…

Safiye, Alya, Züleyha, Ali Vefa, Naci, Demir ve diğerleri…İşte 2020’nin en sevilen dizi karakterleri…

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Artık hayatımızda büyük bir rolü var ekranda izlediğimiz dizilerin. Hemen her akşam milyonlarca kişinin karşısına geçip izlediği diziler, kimi zaman hüzünlendiriyor, kimi zaman kızdırıyor, kimi zaman neşelendiriyor ekran başındakileri. Özellikle pandemi sürecinde daha da yoğun bir şekilde izlenmekte diziler.

Malum evden çıkamayanların en büyük eğlencesi televizyon ve son dönemde dijital platformdaki diziler de çok konuşulsa da televizyon dizilerine rağbet bitmiyor. Yeni sezonda da yine birbirinden çarpıcı, dikkat çekici yapım ekranlarda yerini aldı.

Kimi diziler sezon ortasını göremeden bitti ama devam edenler arasında izleyenleri her hafta yeni bölümüyle yine iddialı sahnelerle, olaylarla, gelişmelerle buluşturuyorlar. Sosyal medyanın da gündeminden düşmeyen diziler arasında reyting rekabeti sürerken, kimi araştırmalarla yılın ‘enleri’ ortaya konuyor.

Marketing Türkiye dergisinin yaptığı “2020’nin En’leri” araştırmasında da ‘En sevilen diziler’ ile birlikte, ‘En sevilen dizi karakterleri’ kategorisinde de bir değerlendirme ortaya çıktı.

Marketing Türkiye dergisinin çeşitli mecralarda sürdürdüğü geniş katılımlı araştırmayla da En Beğenilen 10 dizi arasından ilk sıraya Masumlar Apartmanı yerleşirken, aynı dizide Safiye karakteriyle gündemden düşmeyen Ezgi Mola da ‘en beğenilen karakter’ kategorisinde ilk sırada yer aldı.

Safiye, Alya, Züleyha, Ali Vefa, Naci, Demir ve diğerleri...İşte 2020'nin en sevilen dizi karakterleri... 1

Ezgi Mola, yapılan araştırma sonucunu instagram sayfasında da yayınlayarak teşekkürlerini sundu. Yine bir başka isim daha vardı ki izleyenleri sezon başından beri pek çok duyguyla birlikte sürükledi. Acı hayat hikayesi ile herkesin izlerken kahrolduğu Alya da ekranın unutulmazları arasında yerini aldı. TV8’de yayınlanan Kırmızı Oda dizisinde Melisa Sözen’i Alya karakterinde izlemiş ve başarılı performansı ile de her hafta adeta ekrana kilitlenmiştik.

Aslında Safiye de Alya da gerçek hayat hikayeleriyle ekrandaydı. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda dizilerindeki hayat hikayelerini, birebir terapi verdiği hastalarından dinlemiş ve sonrasında da kitaplaştırmıştı. Olayların ve kişilerin gerçek olması da izleyenleri çok etkiledi bu iki dizi ve karakterler adına. Kimi olaylar sonradan kurgulansa hatta bazı karakterler eklense de hikayenin ana ekseni gerçek hayatlardan alıntılanıyor.

Safiye, Alya, Züleyha, Ali Vefa, Naci, Demir ve diğerleri...İşte 2020'nin en sevilen dizi karakterleri... 2

Bir başka ilginç karakter ise geçtiğimiz sezon yayınlanmaya başladığında herkesi sarsan Ali Vefa idi. Mucize Doktor dizisinde Taner Ölmez’in müthiş oyunculuğu ile hayat verdiği Ali Vefa, Savant sendromlu Otizmli bir doktor olarak karşımıza çıktı. Ali Vefa da izleyenleri çok etkileyen bir karakterdi ve hala da her bölümüyle sarsmaya devam ediyor.

Safiye, Alya, Züleyha, Ali Vefa, Naci, Demir ve diğerleri...İşte 2020'nin en sevilen dizi karakterleri... 3

Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Hilal Altınbilek’in oynadığı Züleyha da en beğenilen karakterler arasında yerini aldı. Yaşadığı acılar, gördüğü şiddet, zulüm ve baskı altında bile ayakta durmayı başaran bir kadın olarak o da ekranın sevilen karakterlerinden birisi.

Safiye, Alya, Züleyha, Ali Vefa, Naci, Demir ve diğerleri...İşte 2020'nin en sevilen dizi karakterleri... 4