Ana sayfa Dizi Haberleri Sakız gibi sündürülmeden, bir senaryo nasıl olmalı? Cevabı Yargı dizisinde gizli!

Sakız gibi sündürülmeden, bir senaryo nasıl olmalı? Cevabı Yargı dizisinde gizli!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazar akşamları birinciliği Teşkilat gibi çok etkili bir TRT1 dizisinden almak her yapım için mümkün olabilecek bir şey değil. Ancak Kanal D’nin sevilen dizisi Yargı bunu başardı. Peki bu başarının arka planında neler dikkatleri çekiyor.

Elbetteki çok önemli bir oyuncu kadrosu bir araya geldi. Performanslar da çok iyi. Dizinin yapım ekibinin detaycı çalışması, yönetmenin çekim açılarındaki başarısı ve tüm teknik ekibin diziyi sunumuyla ilgili her şey gayet başarılı şekilde ilerliyor.

Ancak Yargı dizisini bugün geldiği bu noktaya getiren asıl kişinin senarist Sema Ergenekon olduğu gerçeği her seferinde biraz daha fazla öne çıkıyor. 2 yıllık bir çabanın ürünü olan Yargı dizisi için Adliye Sarayı’nda birçok davayı izleyen ve ilgililerle görüşerek detayları öğrenen bir senaristin ortaya koyduğu gerçekçi hikayeyi izliyorsunuz.

Sosyal medyada yorumlarda bulunan dizi hayranları Yargı’nın sakız gibi sündürülmeden ve akıcı bir dil ile ne kadar iyi sonuçlar alabildiğine dikkat çekiyor.

Uzun bölüm sürelerine rağmen Yargı dizisi izleyicileri sıkmadan, bıktırmadan her bölümde büyük bir sınav veriyor. Bir dizi hayranı bunun önemini şu sözlerle ifade etti:

“Bir şeyleri saklayıp, uzatmadıkları için hemen sonuç bulmaları, sürükleyici bir senaryo ve çok güzel tepkiler… Senarist hanımefendi en kaliteli dizi bu dizi. Diğer senaristler senden ders alsalar iyi olur.”

Birçok dizi hayranı da benzer düşüncelere sahip. Senarist Sema Ergenekon bir dizinin en önemli yanının senaryosunun başarısı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Yargı dizisi işte bu gerçeği yansıttığı için bu kadar çok başarılı oluyor.

Şimdiye kadar 17 bölümü yayınlanan dizinin 18. yeni bölümü de yine çok heyecanlı olaylara sahne olacak.