Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz, Avlu, Bizim Hikaye, Çukur, Muhteşem İkili dizilerine ceza yağdı!

Sen Anlat Karadeniz, Avlu, Bizim Hikaye, Çukur, Muhteşem İkili dizilerine ceza yağdı!

tarafından zk zk

RTÜK’ten Bizim Hikaye, Çukur, Avlu, Sen Anlat Karadeniz, Muhteşem İkili gibi dizilere son dakika cezaları geldi!

Gelen bilgilere göre Fox TV’nin Bizim Hikaye dizisinde 18 yaşından küçük bir kız olan Kiraz karakterinin aşırı makyajlı görüntüleri, erkek arkadaş edinme ve evde parti yapma gibi konular nedeniyle kadınlaştırıldığı şeklinde bir kanaate varılarak diziye ceza kesildi. Çocuk ve gençlerin fiziksel ve zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek nitelikte olduğu belirtilen sahne için Fox TV’ye idari para cezası verildi.

Çukur dizisindeki şiddet içerikli bir sahne de cezaya neden oldu. Dizideki bir sahneden ayaklarından tavana asılı bir adamın kireç dolu bir varile batırılma sahnesi de cezaya uğradı. Şidde içerikli sahnelerin gösterilerek, şiddetin sıradanlaştırılması olarak değerlendirildi bu sahne de ve dizinin yayıncı kanalı Show TV’ye de bu sahne ve diyaloglar nedeniyle idari para cezası kesildi.

Avlu dizisi de RTÜK tarafından ceza kesilen diziler arasında yer aldı. Dizideki bazı sahnelerde sopayla dövme, boğma, arabayla ezme, bıçaklama, işkence, ütü masasına yatırma gibi çeşitli sahneler nedeniyle ‘şiddeti özendirici ve kanıksatıcı’ olduğu kanaatiyle idari para cezası aldı.

Atv’de Çarşamba akşamları yayınlanan Sen Anlat Karadeniz dizisi de cezaya uğrayan diziler arasında yerini aldı. Yine dizideki şiddet sahnelerine dikkat çekilerek tokat atma, parmak kırma, kemerle dövme gibi sahneler yüzünde Atv’ye idari para cezası verildi.

blank

Kanal D’nin yeni dizisi Muhteşem İkili’ye de ceza yağdı. Kavga sahnelerindeki yumrukla ve sopayla vurma, kaynar kazana kafanın sokulması, boğaza bıçak dayama sahneleri için idari para cezası uygulanmasına karar verildi.