Ana sayfa Dizi Haberleri Serkan Çayoğlu, Ahmet Kural ile birlikte Bir Zamanlar Kıbrıs oyuncularından anlamlı ziyaret

Serkan Çayoğlu, Ahmet Kural ile birlikte Bir Zamanlar Kıbrıs oyuncularından anlamlı ziyaret

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TRT 1’de ekrana gelen ve 1960’lı yılların başından, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar adada yaşananlara ışık tutan “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinin oyuncuları Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarını ziyaret ettiler.

Dizinin başrolünde yere alan Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Tayanç Ayaydın ve Devrim Saltoğlu, aynı zamanda Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesindeki önderlerinden birisi olan Dr. Fazıl Küçük’ün de anıt mezarına çiçek bıraktılar.

Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları, varoluş hikayesini, tarihi gerçekler çerçevesinde konu alan Bir Zamanlar Kıbrıs dizinin oyuncularının bu anlamlı ziyaretini, Serkan Çayoğlu da sosyal medya hesabından paylaştı.

Rol aldıkları dizi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan oyuncuların bu ziyareti, adada yaşanan ve hala hatırlanan korkunç olayları da aktaran dizi sonrası özel bir anlam taşıyordu.

Perşembe akşamları yayınlanan dizide Rauf Denktaş’ı canlandıran Devrim Saltoğlu da bu ziyarette hazır bulundu.

Serkan Çayoğlu, Ahmet Kural ile birlikte Bir Zamanlar Kıbrıs oyuncularından anlamlı ziyaret 8

Serkan Çayoğlu, Ahmet Kural ile birlikte Bir Zamanlar Kıbrıs oyuncularından anlamlı ziyaret 9

Dr. Fazıl Küçük kimdir? Kıbrıs Türkü siyasetçi, gazeteci ve köşe yazarı. 1959 sonunda Kıbrıs Türkleri ile Kıbrıs Rumlarının ortak kurduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı yardımcısı. Kıbrıs Türklerinin, Rauf Denktaş’tan önceki önderi.

Rauf Raif Denktaş kimdir? Kıbrıs Türkü siyasetçi ve yazardır. Denktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır. 1983’ten 2005’e kadar toplamda 21 yıl 5 ay 9 gün cumhurbaşkanlığı yapmıştır. 2012 yılında vefat etmişti.