Ana sayfa Güncel Haberler Şevket Çoruh’u sadece Arka Sokaklar dizi oyuncusu sananlar var!

Şevket Çoruh’u sadece Arka Sokaklar dizi oyuncusu sananlar var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun semgesi olan kavuk, yakında Şevket Çoruh’a verilecek… 4 yıl önce Ferhan Şensoy tarafından Rasim Öztekin’e verilen kavuk, şimdi de yeni sahibini bekliyor…

Rahatsızlıkları bulunan ve artık tiyatro sahnesinde yer alamayan Rasim Öztekin, Türk tiyatrosuna büyük bir emek veren Şevket Çoruh’a tiyatronun simgesi olan kavuğu 20 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde düzenlenecek törenle devredilecek.

Sosyal medyada bu konu gündeme geldi ve Şevket Çoruh ismi uzun süre üst sıralarda kaldı. Birçok kullanıcı Şevket Çoruh’u Arka Sokaklar dizisinde 14 sezondur yer aldığı Mesut karakteri ile tanıyor. Ancak dizide yer alması Şevket Çoruh’un sanat yaşamının tek gerçeği değil.

Tiyatroya büyük emek veren Şevket Çoruh varını yoğunu satıp Baba Sahne’yi kurdu. Kadıköy’de tiyatronun bir simgesi daha yükselirken Şevket Çoruh maddi bir beklenti içinde olmadan, sanata verdiği değer nedeniyle böyle bir adım attı.

Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu konuyu köşesine taşıdı ve Şevket Çoruh hakkında sosyal medyada yazılanlara tepki gösterdi. Baba Sahne’de tiyatro oyunu izlediğini belirten Ali Eyüboğlu, Rasim Öztekin’in kavuk kararını da isabetli bulduğunu ifade etti.

Ali Eyüboğlu, yazısında şu detaya dikkat çekti:

“Geleneksel Türk tiyatrosunun simgesi kavuğu Çoruh’a layık görmeyenlerin sosyal medyada yazdıkları ‘cehalet’ ve ‘art niyet’ ürünü.

Çoruh’un sadece ‘Arka Sokaklar’ın oyuncusu sanan, onca emek para harcadığı ‘Baba Tiyatro’dan haberleri yok ama teslim alacağının İsmail Dümbüllü’nün kavuğu değil, ‘Pişekar takkesi’ olduğundan var!

Devredilen ‘Dümbüllü’nün kavuğu’ değil, ‘Pişekar takkesi’ veya Ali Poyrazoğlu’nun söylemiyle ‘Bez parçası’ olsa ne fark eder?

Kavuğun maddi bir değeri yok, önemli olan tiyatro ve tiyatrocuya verilen manevi değer.

Çoruh, “Yaşasın sanat, yaşasın tiyatro, yaşasın insan” diyerek ‘kavuk’u hak ettiğini gösterdi.”