Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Sinem Ünsal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Sinem Ünsal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Sinem Ünsal, 21 Haziran 1993 tarihinde İzmir Foça’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Sinem Ünsal
Doğum Tarihi: 21 Haziran 1993
Doğum Yeri: İzmir/Foça
Boyu: 1.68 m.
Kilosu:  54 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/sinemunsal/

Sinem Ünsal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Çocukluk yılları: Liseye kadar Foça’da okudu sonra üniversite için Eskişehir’e taşındı. “Foça küçük, sıcak bir Ege kasabası, hayat orada çok kolay ve huzurluydu. Çocukluğumu tam anlamıyla yaşadım. Komşularımız, sokakta oynadığım arkadaşlarım, erken gelen geç giden uzun yazlar hayatımın en güzel yıllarıydı. Eskişehir de benzer dokulara sahip bir şehir ama sonrasında İstanbul’a gelmek bende kamyon çarpma hissi yaratmıştı. Küçük şehirde yaşamaya alışan biri için İstanbul biraz acımasız ve ürkütücü olabiliyor.”

Oyuncu olmaya nasıl karar verdi? Kendini bildi bileli oyuncu olmak istiyordu. Tiyatroya gitmeyi, film seyretmeyi çok seviyordu ama kendini hiçbir zaman izleyici olarak görmedi. Hep ekranda ya da sahnede olduğunu hayal ederdi. “Sürekli rol icabı bayılma provaları yapıyordum. Geriye dönüp bakıyorum da normal çocuk oyunlarına da oyunculuk katarak oynuyormuşum. Aklımdaki meslek hep oyunculuktu. Türkiye’de konservatuvar okumayı hiç düşünmedim. Amacım yurtdışında eğitim almaktı. Başka başka durumlardan dolayı edebiyatı tercih ettim. Edebiyatın oyunculuğa büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Bir oyuncunun okuduğunu anlaması, karakteri analiz etmesi, olayları değerlendirmesi, dramaturgiye hâkim olması performansının çok büyük bir yüzdesini oluşturuyor.”

Eğitim hayatı: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü mezunu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Çoban Yıldızı’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Mucize Doktor’ dizisinde canlandırdığı ‘Asistan Doktor Nazlı’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Naif, tutkulu, azimli, zaman zaman dengesiz, sabırsız, sonuç odaklı.

Tiyatro mu? Televizyon mu? Mesleğini çok seviyor, tutkuyla yapıyor.  “Setler genellikle yorucu, uzun saatlerinizi ayırdığınız yerlerdir bu yüzden zor olabilir. Sahne ise sizin anlık fiziksel ya da psikolojik durumunuzu tolere edemeyecek disiplindedir. Ama inanın ne iş yapıyorsanız yapın, severek içinde bulunduğunuzda fiziksel yorgunluğu ancak yatağa girdiğinizde fark ediyorsunuz. Uyandığınızda motivasyonunuzun da, konsantrasyonunuzun da tazelendiğini hissediyorsunuz. İkisi de beni ayrı besliyor ve yaşatıyor. Bu tempoya alıştım ve hatta sanırım tutkunu oldum.”

Mutluluk kaynağı: Mesleği, hedefleri ve arkadaşları en büyük motivasyon ve mutluluk kaynağı.

Aşk tanımı: “Aşk bence refleks gibidir. İstemsiz hareket etmek gibi bir şey ve çok güzel. Ben fazlasıyla cesurum bu konuda. Olumsuz bir geri dönüş alma ihtimali bile hislerimi açık yaşamam konusunda beni yıldırmıyor. Her türlü ilişkide korunması gereken yegane şey saygı benim için. Özel bir ilişkide iki tarafın da birbirlerinin bireysel alanını kabul etmesi çok önemli. Bu alanın ihlal edildiğini hissetmek, uzaklaşmak, bağları koparmak için yeterli bir sebep bence.”

Hayata bakışı: Çocukluğundan beri ayrımcılık, dışlama, hor görme ya da üstün görme gibi kavramlara kendini hep uzak hissetti. Sosyal medyada oyunculuğu kadar güzelliği ile konuşulmak da hoşuna gidiyor ancak önceliği oyunculuk. “İnternet, görselliğin ön planda olduğu bir mecra. Çok mutlu oluyorum ama aslında güzellik, hayattaki önceliğim değil. Oyunculuğumla ön planda olmayı tercih ederim. O mecralar oyunculuğun konuşulacağı mecralar değil zaten.”

İş hayatına bakışı: Ciddi psikolojik sorunları olan, davranış bozukluğu gösteren bir karakteri canlandırmak istiyor. ”Sahne, sosyal nezakete uygun olmayan şekilde davranmamayı kendine kural edinen bizler için farklı karakterleri özgürce oynayabildiğimiz bir alan. Galiba biraz da o yüzden kötü karakterleri oynamak istiyoruz.  Çünkü içimde olan ama dışarı yansıtamadığım birçok şeyi karakter üzerinden anlatma çabam var. Deneyimlemediğim duyguların içine girme çabası.”

Sinem Ünsal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kariyer planı: Oyunculukta ilk hedefi, yasatmaya çalıştığı karakter ne olursa olsun tutarlı, sahici ve içinde hissedebildiği bir karakter olarak yaşamasını sağlamak. “Sıradan ya da farklı karakter diye tanımlamak istemem rolleri. Sonuç olarak hepsi bende farklı. Elbette bazen izlediğim sınırları zorlayan roller oluyor. ‘Ah, ben oynamalıyım,’ diyorum. Ama benim en büyük kariyer hedefim, karakteri ararken bulmakta en zorlandığım rolü bulmak olacak sanırım. Bu beni o kadar heyecanlandıran bir duygu ki! Çünkü bunu son rolümü alana kadar bilemeyeceğim. O yüzden hedeflerim, planlarım, beklentilerim hep bu yönde gelişiyor. “

Gelecek Hayali: Şu sıralar öncelik açısından kariyeri hayatının birinci sırasında yer alıyor. Ona odaklanmış vaziyette. Her geçen gün öncekinden daha çok şey öğrenerek, adımlarını ileri atarak yaş almak istiyor. Hedeflediği tek şey bu. “Kendimi geçen zamanı boşa harcamadığını düşünerek görmek isterim. Nokta atışı bir konum söylemek istemem. Hayallerimin ötesinde olsun her şey. Bir işte başarılı olmanın yolu yaptığınız şeyi sevmek, üstüne düşünmek, emek vermek bence. Formül bu.”

Kimlere hayranlık duyar? İşine olan saygısı ve özeni eksilmeden devam eden tüm oyunculara saygı ve hayranlık duyuyor.

Evde ne yapar? Evinde vakit geçirmeyi çok seviyor. “Bulduğum her kısa vakti en sevdiklerimle evimde, evim gibi hissettiğim yerlerde geçiriyorum.

En sevdiği yazar?  Stefan Zweig’ı çok seviyor. ‘Korku’ favori kitabı. Turgut Özakman’ın ‘ Korkma İnsancık Korkma’ kitabını ise yıllarca okuyabilir.

Formunu nasıl koruyor:  Uzun süredir vejetaryen besleniyor ve karbonhidrat tüketimini en düşük seviyede tutmaya çalışıyor. “Bu hem sağlığım için iyi hem de uzun set saatlerinde daha enerjik olmamı sağlayan bir beslenme düzeni.”

En sevmediği özelliği: Çok sabırsız. Aklından geçen şeylerin hemen gerçekleşmesini istiyor. Ve genel olarak sonuç odaklı. “Bu durum da anın tadını çıkarmamı engelleyebiliyor. Fark ettiğimde kendime çok kızıyorum.”

Sahip olduğu en mucizevi gücü ne? Hayal gücü. “Hayallerimi önemsiyorum, bir nevi gelecek planlarım olarak kabul ediyorum onları.”

Sinem Ünsal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Batıl inançları var mı? Her yeni girdiği yere sağ ayağıyla giriyor. Bir de tiyatroda sahneye çıkmadan önce mutlaka iki yudum su içiyor.

Ruhunu dinlendiren şey ne? Çok sevdiği şeyleri yemek.

Asla olmaz dediği ilk şey ne? Et yemez.

Hayat mottosu? Hayallerine inan.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019 – Mucize Doktor /Nazlı
2018/2019 – Kızım /Sevgi Günay
2017/2018 – Siyah Beyaz Aşk /Gülsüm Aslan
2017 – Çoban Yıldızı /Güneş

TİYATRO OYUNLARI

2019-Bir Alaturka Hikayet – Raif ile Letafet

ÖDÜLLERİ

Lions Türkan Kahramankaptan Tiyatro Ödülleri/ Yılın En İyi Genç Kadın Oyuncusu /Bir Alaturka Hikayet – Raif ile Letafet